Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Meddig tart az az időszak a...

Meddig tart az az időszak a gyerekeknél, hogy mennek az anyjuk után, ő főz, mosogat, öltözik stb, és ordít a lábánal, hogy vegye fel?

Figyelt kérdés
2 éves a gyerekem és még mindig ezt csinálja, 1 éves kora óta van ez. Max pár percig van el valami játékkal egyedül, majd jön utánam és ordít. És ezt mindig, minden egyes nap, semmit nem lehet mellette csinálni. Ordítani meg nem akarom hagyni, párszor próbáltam, kitartó, én adtam fel, mert olyan állapotba kerül a sok ordítastol, amit nem tudtam nézni. Ezt kb fel óráig bírtam.
okt. 1. 09:04
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Mi vettünk neki egy fellépőt, és úgy tudott "segíteni" a konyhában
okt. 1. 11:33
 12/24 anonim ***** válasza:
17%
Nagyon nem akarok ijesztgetni,úgyhogy nagy fenntartással kezeld amit írok,de talán érdemes egy longikid vizsgálatot vegezni. Nem írtál mást,nem tudom,játszik e már szerepjatekokat,minden más tekintetben rendben van e a gyerek. Ez lehet teljesen normális is,amit csinál,és akár autizmus,egyéb dolgok tünete is.
okt. 1. 12:35
 13/24 A kérdező kommentje:

Én is gondoltam már rá, hogy ez termeszetes-e vajon?

Néha összepusziltatja a plüssöket, tologatja az autókat, ez megvan, szemünkbe néz, ami tudom, hogy autistáknal nem igazán van meg. Nem gondolnám, bár tudom, hogy vannak olyan fokozatai ennek, hogy hozzá nem értő nem is veszi észre a tüneteket.

okt. 1. 13:06
 14/24 anonim ***** válasza:
63%
Eleve a felfogasoddal van baj. Meddig tart még ez, mindig a sgemgembe van, semmit se tudok csinál. Mivel ő is érzi, hogy legszivesebben megszabadulnal tőle, ezért van mindig a sggedbe. Azt akarod hogy egyedül legyen, ő meg veled akar lenni. Jobb lenne ha úgy állnál hozzá, hogy szuper hogy az az időszak van amikor én vagyok neki az isten, lesi minden mozdulatomat, el akar tőlem tanulni mindent. Mutass neki, beszélj hozzá, együtt csináljátok. Szeretetben, nyugalomban. Elfogadás, nagyon fontos. Ne harcolj a saját gyereked ellen, hanem mukodjetek együtt. Sokkal hamarabb lesz önálló, ha most megadod neki a biztonságot.
okt. 1. 13:39
 15/24 A kérdező kommentje:

Ez mind oké, így is az összes napom az övé, kb semmit nem tudok csinálni itthon. Ha csak annyi dolgom lenne, hogy vele legyek, de mellette nekem is, mint minden anyának van más dolgom is, ennünk kell, mosás, takarítás. Azért teljesen érthető, hogy nehéz, piszok nehéz ez így ebben a formában, ezt senki nem bírja úgy, hogy de jó, tök oké, mivel emberek vagyunk, nincsenek kötelből az idegeink.

Nagyon sok anyukaval beszélek, hogy az ő gyerkőcük nem csinálja ezt, kényelmesen tud mellette főzni, addig a gyerek játszik körülötte, és úgy is kivan, amit én megertek, mindenki a magáét érzi.

okt. 1. 14:21
 16/24 anonim ***** válasza:
35%

#15 ezért írtam hogy egy longikid kivizsgálás nem fog ártani. Tudtam,higy le készek pontozva,de nem érdekel,mert hidd el,megnyugvás,ha kiderül,nincs a gyerekkel semmi baj, ő ilyen. Vagy ha -ne legyen így - mégis van valami,időben kiderül,és elkezdődhet a fejlődés. Nem szeretem a jobb felni mint megijedni mondást,de vannak esetek amikor van létjogosultsága. Én úgy látom,ez most az. Egyébként először fejlődésneurolovushoz vidd,utána jöhet a longikid.

Ne a masehoz hasonlitsd,mert nagyon kevés van,aki belátja,hogy sokszor sok minden nem a nevelésben múlik,hanem hogy milyen gyereket dob a gép.

Sok sikert és kitartást.

12-es voltam,nyugodtan le lehet pontoznj ezt is,akinek erre van ingerenciaja.

okt. 1. 15:09
 17/24 anonim ***** válasza:
Fejlődés -fejlesztes*
okt. 1. 15:09
 18/24 anonim ***** válasza:
62%
Nem szívesen írtam ki az autista szót mert nyilván lehet ezer más oka is. Sőt,az is,hogy ő ilyen,ez is lehet. Abból ne indulj ki,húgy a szemedbe néz,nem minden autistara lehet ráhúzni a szemkontaktust kerülést,meg egy sor más dolgot sem. Nincs két egyforma autista. Ismét,nem ijesztgetés,csak infó és tapasztalat.
okt. 1. 15:12
 19/24 A kérdező kommentje:
Ez gyermekorvos által, vagy maganúton kell intézni?
okt. 1. 15:20
 20/24 anonim ***** válasza:
46%

Én magánúton intézném. Államiban mire bekerulsz - ha egyaltalan- fel is nő az a gyerek. Longikid vizsgálat szinte minden nagyobb városban van,ahogyan fejlődésneurologus is. Magán úton pár hét alatt letudnátok mind.

Nem olcsó, egy fejlődésneurologusi vizsgálat mifelénk 30-35 körül, a longikid pedig szintén. De mi olcsó,ami egészségügy?

okt. 1. 16:01
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!