Meddig tart az az időszak a gyerekeknél, hogy mennek az anyjuk után, ő főz, mosogat, öltözik stb, és ordít a lábánal, hogy vegye fel?
Anno az volt a szokás: járóka a konyha ajtónál, ő játszott, látott engem, én mosogattam, főztem, beszéltem hozzá, énekeltem, megöleltem. Kapott egy kislábost, fakanalat, “főzött” ő is.
Próbáld meg bevonni valamilyen tevékenységgel.
1-es, azt értsétek már meg, hogy ez nem minden gyereknél jön be. Szerinted a kérdezőnek ilsen nem jutott az eszébe?
Nekem két gyerekem van, az első simán eljátszott, ahogy irod, a második meg honapokon át ezt csinálta, mint a kérdezö gyereke, sírva-ordítva kapaszkodott a lábamba és nem hagyta abba, nem lehetett lefoglalni semmivel, minsig kézben akart lenni. Mondjuk ez nekem olyam 8 hós és 15 hós kora között volt, utana érezhetően javult a helyzet.
1 # 2#
Így tanult meg több dal:
Jó gazdasszony vagyok én;
Csicseri borsó, bab, lencse;
Én elmentem a vásárba fél
Pénzzel;
Sárgarépa, zöld uborka, kum;
Stb.
4-es!
Akkor te autentikus vagy, túl vagy rajta, adj tanácsot neki te.
A lányom a tiszta ruha kiszedését is megengedte neki, meg a saját kisruháit ő rakhatta be a gépbe.
Kísérletezni kell.
4-es vagyok.
Oké, adok tanácsot.
Mindent azokban a lopott 2-3 percekben csináltam, míg elvolt egyedül vagy úgy csináltam a dolgokat, hogy a kezemben volt. Egy kézzel pakoltam ki a mosogatót, porszívóztam, pakoltam, főztem. Mondjjk volt, hogy reggeltől délutanig tartott egy kaját megcsinalni,mire mindent megpucultam, felvágtam, odatettem, de most mi mást csinalhattam volna?
Nem volt patyolat soha, de alapvető tisztasag megvolt. A nagyobbik gyerek is otthon volt meg akkor, így a kicsi alvásidejében ő fent volt, vele ia kellett foglalkoznom, mondjuk vele lehetett haladni.
Nyilván a kicsit igyekeztem bevonni tevékenysegekbe, de mondjuk 8-9 hónaoosan ez sem nagyon működött meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!