Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lètezhet olyan, hogy az èvek...

Lètezhet olyan, hogy az èvek alatt megutálom az anyaságot?

Figyelt kérdés

Sose akartam gyereket addig, míg meg nem ismertem a párom. Akkor olyan eufórikus önkivületi èrzèst èltem át, hogy meggondolatlan dolgokat tettem sorra talán mert borzalmas szerelmes voltam, amit addig nem èltem át.

Azt mondtam a páromnak gyereket akarok.Mindenki mondta ez nem èn vagyok, èn sose akartam sőt útáltam őket. De nem èrdekelt ki mit mond akartam.

Lett is gyerek. Aztán eltelt 2 èv ès azt èreztem mintha tisztulna az agyam kezdtem rájönni, hogy mit tettem. Nem hittem el, hogy erre adtam a fejem. Mint aki kómából èbred ès kiesett az elmúlt pár èv. Egyre jobban gyűlöltem az anyaságot nem a GYEREKET, mielőtt valaki fèlre olvasná. Mindent megkapott ès meg is kap bohóckodunk nevetünk játszunk örülök, hogy elkezdte a sulit ès fejlődik, de ettől mèg nincs nap, hogy be bánnám a tettem. Mindenki megmondta ne tegyem hisz ez nem èn vagyok de agyam nincs mièrt nem hallottam meg a szavaikat.

Bánom, hogy elment az èletemből 7 èv úgy, hogy nem úgy èltem meg ahogy akartam, hogy mástól függni, másèrt aggódni. Ez nem megy minden nap egy pokol ezzel a tudattal. Ès azzal, hogy ez már így marad. Kèpteken vagyok megszeretni azt hogy anya vagyok. Èlni szeretnèk világot járni gondtalanul mint anno. De nem tehetem meg mert nem hagyhatom el. Nem tudom feldolgozni a tettem ès azt, hogy soha nem leszek már gyermektelen. Ez a tudat egy kereszt amit cipelek. Egyre jobban ettől megútálok minden gyereket már akit az utcán látok. Mèrhetetlen gyűlöletet èrzek irántuk egy kis èlősködő paraziták, aki befèrkőznek párok közè, hogy a lètükkel tönkre tegyenek emberi èleteket, kapcsplatokat.

aug. 28. 22:25
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
93%

Én is hasonlóan éreztem. Nem vagy vele egyedül.

Én megpróbáltam tenni ellene: rengeteg önismeret, terápia. Arra jutottam, hogy én igazából még nem nőttem fel. Nem tudom elviselni a túlzott kötöttséget, felelősséget - egyébként a munkában sem (emiatt rengeteget szívtam is). És hasonló körülmények között akartam gyereket álmaim férfiától. Lett, ráadásul küzdősen (lombikkal) és még így is az anyasággal járó kötöttségek meg tudnak fojtani, ha túl sok van és nincs segítségünk. Szerencsére most már 4,5 éves és sokkal könnyebb már - és azt látom, hogy egyre jobb lesz. Én optimista is vagyok, plusz dolgozom magamon, hogy felnőljek a feladathoz. Próbálok rá megoldandó életfeladatként tekinteni, amit ha most nem ugrok meg, akkor úgyis visszatér. De figyelek rá, hogy megfelelő mennyiségű énidőm legyen, van hobbim, ami kikapcsol, és van egy csodás férjem, aki nem tesz szemrehányást azért mert ilyen vagyok, hanem támogat, hogy fejlődhessek és jobb lehessek - az anyaságban is. (Amit egyébként a visszajelzések (óvónők, nagyszülők, barátok) alapján elég jól csinálok, és a kislányom is olyan feedbackeket ad, amik arra engednek következtetni, hogy azért annyira nem járok rossz úton, csak nekem nehéz vagy nehezebb mint az átlagnak)

Kitartást!

aug. 29. 00:43
 12/24 anonim ***** válasza:
90%

11 válaszolo gratulálok.

Te teszel rola hogy jó anya legyél és felnöjél a feladathoz.

aug. 29. 06:21
 13/24 anonim ***** válasza:
75%
Te ezt a gyereket kérdezö utálod Meg Minden gyereket.
aug. 29. 06:24
 14/24 A kérdező kommentje:
Utolsó. Nem utálom, sehol se írtam. Az anyaságot, ès a vele járó örületet útálom. Igen soha nem szerettem a gyerekeket ès most mèg jobban útálom az IDEGEN UTCÁN levő kölykökre èrtem. Èrtelmezz már kèrlek, mielőtt rágalmazol.
aug. 29. 06:51
 15/24 anonim ***** válasza:
39%
Ezt hívják depressziónak... Biztosan van valami speckó neve. Vagy változtatsz az életeden és újra elkezdesz élni, nem csak mások szabadságát irigyled, vagy elmész pszichológushoz, akivel megbeszéled, hogy mi is a gondod...
aug. 29. 07:45
 16/24 anonim ***** válasza:
80%

1. Anyaként mi a bánatért olvasgatsz gyermekmentes csoportokat? Nem látsz valami rém groteszk képet ebben az egészben? Ha valaki rendben van az életével (gyerekkel, vagy anélkül), akkor miért érzi kényszeresen azt, hogy hírdetnie kellene és bizonygatnia azt, hogy milyen frankó neki?

Egy 7 éves gyereked van könyörgöm... Még nem tűnt fel, hogy egyre kevesebb lesz az igénye rád? Pár év és élhetsz úgy, mint előtte, még meg is köszöni.

De kérdezek jobbat, miért ne élhetnél, utazhatnál VELE EGYÜTT is?? Miért nem mutatod meg neki milyen jó dolgok ezek? A gyereked lehet a legnagyobb "cinkos társad" az életben! Ha elmennél bulizni egyet, akkor bébiszitter/mama és mehetsz is. Ha utaznál + egy repjegy és indulhattok. Pár év és mehettek együtt fesztiválozni... Komolyan ezen keseregsz?

2. Ha valami félresiklik fejben, akkor pszichológushoz nem el kell menni, hanem járni. Terápiára, folyamatosan, akár hosszú évekig.

Én azt javaslom, hogy ezt az önromboló gondolkozást sürgősen fejezd be, mert magadat építed le, ha nem tűnt volna fel. Miért nem olyan oldalakat olvasgatsz, ahol magadat ÉPÍTHETED? Ja, néha terhes tud lenni az anyai szerepkör, de azért közel sem olyan tragikus, ahogy lefested.

Nem kapáltad el magad egy életre csak azért, mert lett egy gyereked.

aug. 29. 07:50
 17/24 anonim ***** válasza:
73%
Nekem is teher ,hisz élhetnék ahogy akarok,költhetném másra a pénzt,utazhatnék anélkül hogy előre terveznék,de( és ez nagy de) este a kislányom azt mondja ölelés,megölel ,puszit ad és szeret engem ésceu minden pénzt megér. Utazni szoktunk vele is ha megunjuk a mókuskereket leadjuk nagyinak és mozizni de pl legutóbb gyerekkel együtt elmentünk egy Hooligans koncertre és imádta pedig az enyém még nincs 3 éves. Nem értem te miért nem tudsz élni egy ekkora nagy gyerekkel,avtied legalább tud beszélni mondatokban és nem gluténérzékeny, tejfehérje és tojás allergiás 🙄
aug. 29. 08:39
 18/24 anonim ***** válasza:
33%
Nah ez az, mit szolnal,ha autista vagy epilepszias vagy agyban fekvo fogyatekos beteg lenne es 0/24ben apolni kellene? Erre gondomjal mielott elmerulsz az onsajnalatban. Par ev csak es 13-14evesen egyedul hagyhatod otthon es mehetsz amerre akarsz. 16 evesen mad egy hetre elmentek a szuleim nyaralni mellolem. A nehezen tul vagy. Nekem egy 4 evesem van, en is szenvedek sokszor ,mert szeot.majus vegeig 2 hetente beteg, ssmmit nem tudunk terveznj, allandoan arrol szol az ev hogy betegek vagyunk, orvoshoz rohangalas, antibiotikum,gyogyszerek. A nagylanyom 10,5 eves. Onallo. Hazajon delben enni, meg vacsorara,egyebekben egesz nysron bandazott a tobbi gyerekkel az utcaban. Veld mar nem sok gond van.:)
aug. 29. 08:54
 19/24 anonim ***** válasza:
88%
Feleslegesen agyqlsz azon mi lehetne. Ennyi erővel elvégezhettem volna az egyetemet,lehetett volna több pasim,élhettem volna stb. Ez jutott,ezt kell kiélvezni.
aug. 29. 11:05
 20/24 anonim ***** válasza:
82%
3 gyerekem van ,és velük mindig elmentem mindenfelé,barlangokba,hegyek stb és jol szorakoztunk.egy 7 évesel El lehet menni sokfelé Ami neked IS neki szorskoztato.
aug. 29. 20:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!