Mindig olyan hamar feladom, megutálom az új munkahelyeimet. Mit tudnék tenni ez ellen?
Mennyire fontos neked karrier szempontból, hogy egy helyen dolgozz huzamosabb ideig? Tehát mennyire engedheted meg, hogy nagyüzemben darálod a munkahelyeket egészen addig, amíg nem találsz egy megfelelőt? Nekem volt hasonló érzésem az első állásom után még viszonylag pályakezdőként és egy egész nyaram arra ment rá, hogy 8 különböző helyen dolgoztam 2-3 heteket, gyakorlatilag csak addig maradtam, amíg meg nem kaptam a következő ajánlatot, mert ugyanígy éreztem a bajokat az adott helyen. Nyár végére végül meglett az álomhelyem és nagyon boldog vagyok azóta is itt.:) Ha évekig nem is teheted meg, de szerintem ha pár hónapot rá tudsz úgy szánni, hogy bele sem írod az önéletrajzodba az ilyen "alkalmi" pozikat, csak próbaidősként ugrálsz kicsit, akkor megéri darálni a jelentkezéseket.
A másik, ami jó lehet, ha nyitottabb vagy munkakör szempontból, hogy elmész pár évre valami nyugisabb helyre. Ha pl nem szellemi munkát végeztél, ahol az ilyesmit szigorúbban veszik, hanem betanított munkás voltál vagy olyan poziban, amit lehet alkalmi jelleggel is végezni (pl bolti eladó), akkor menj el egy nyugisabb poziba egyszerűen. Portásnak egy kevésbé látogatott helyre vagy éjszakai ügyeletesnek.
Ami még működhet, hogy kicsit összeszeded a tapasztalataid és próbálod már az interjún kiszűrni azokat a dolgokat, amikkel korábban bajod volt. Pl rákérdezel a csapatépítőre, a cég tagoltságára, a kollégáid korösszetételére, hogy hogyan lesz dokumentálva a munkád (állnak-e a hátad mögött csúnya szóval)... Ezek ártatlan kérdések és nem tűnsz tőlük ellenszenvesnek, cserébe nem húzzátok egymás idejét hosszú távon.
Sírás ellen bevált módszer a home office is. Ha a munka szar is, az emberektől mentesülsz.:) Volt egy elég toxikus munkahelyem, akkor ütött be a covid és egyből nem volt olyan pokoli, hogy távol voltam tőlük és ha be is ugattak, írásban történt, tehát nyoma maradt és lehetett beköpni őket. XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!