Egy főnök mit tehet egy 4 gyermekes alkalmazott „ellen“ akinek 8 nap pótszabi jár csak a gyerek után? Elküldheti éppen, de ha állományban tartja, meg kell adni neki ami jár, nem?
Azért a főnök is csak székmelegítőnek jó.
Felveszi a nőt 4 gyerekkel, már akkor tudható hogy neki 8 nap pótszabi jár.
De felveszi. Majd rácsodálkozik mikor már rég alkalmazásban áll hogy jééééé ennek miért van ennyi szabija?
Hát bammeg ott a net, beírod
szabadság kalkulátor
1. találat
és láss csodát ott a válasz. fél perc.
és ez egy főnök!
Ha törvény szerint járnak a plusz szabadnapok, akkor semmit nem tud tenni. Azok járnak. Legfeljebb annyit tehet, hogy valamiféle ürüggyel felmond a 4 gyerekes anyukának.
Amúgy lehet, hogy a fönököd csak székmelegítőnek jó, de ővé a cég. Ő fizeti a te havi fizetésedet.
A főnök annyit tehet, hogy nem veszi fel, vagy pedig utólag kirúgja. Vagy elviseli hogy ez van.
Hogy miért nem tudja a főnök hogy kinek mennyi szabi jár, azt max ő tudhatja.
Alapítványi suli? :)
"de ővé a cég."
nem az övé a cég, ő is csak egy MB főnök, voltaképp egy alkalmazott.
A főnököd vagy felmond a 4 gyerekes dolgozónak vagy lenyeli a békát.
Az nem értem, hogy ehhez neked mi közöd van. Ez a 4 gyerekes munkavállalóra és a megbízott főnökre tartozik. Ismét egy olyan kérdező aki mások szennyesét teregeti a gyakorin. Nem gondolod, hogy ez gáz (a többi hasonló kérdéseddel együtt) rád nézve.
A fönököd baját ne vedd magadra!
"A főnököd vagy felmond a 4 gyerekes dolgozónak vagy lenyeli a békát."
C opció is van, hogy nem mond fel, és nem nyeli le a békát hanem nem adja ki a szabit.
Hány és hány olyan esetet láttam amikor szabira kiírtak valakit de berángatták melózni is...
és
a szabi is fogyott és be is járt...
Na az ilyet kell otthagyni. Esetleg felnyomni. (Nem tudom hogy hol lehet ezt jelenteni konkrétan, szerencsére nekem eddig csak korrekt munkaadóim voltak)
HA nem adja ki a szabit, akkor ki kell fizetnie.
Olyan nincs, hogy ki sem adja és nem is fizeti ki. Ha velem tenné, akkor a munkaügyi bíróságon találná magát.
Amúgy téged miért zavar, hogy ennek a kolléganőnek mennyi a szabija? Te helyettesíted őt?
Szülj te is 4-et, ha olyan fantasztikusan jó dolog, hogy ennyi szabid lesz. :D
Te a cégvezető vagy, vagy az irigy gyerektelen kolléga?
Én nem irigylem tőlük a plusz szabadnapot, legalább 18 évig 0-24-ben 4 gyerekkel sok nyűg is van. Egyébként apának is jár, nem csak anyának.
A szabadságot nem tarthatja vissza, az jogsértés, ha kirúgja, akkor is vagy ki kell adni a részarányos szabadságot, vagy ki kell fizetni. Egyébként ahol sumákol a cégvezetés, ott nem is tudnak hosszú távon értékes embereket megtartani, mert azok elmennek jobb helyre dolgozni, szóval az ilyen tisztességtelen főnök örüljön, ha kap hülyét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!