Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Könyvimádók. Szeretnék belekós...

Könyvimádók. Szeretnék belekóstolni a világotokba, de sehogy sem tudom magam rávenni, hogy megvegyek egy könyvet, mert félek, hogy nem jól választok és megutálom az egészet. Mit ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Tudom nehéz kérdés. Ez is, mint minden, emberfüggő, de.

Ha egy könyvet mondhatnátok ami szerintetek lekötelezne az olvasás irányába akkor mi lenne az? (regényeket nem olvasnék, de, ha feltétlen azt ajánlja valaki, tőlem aztán leírhatja). :))

19/F

2023. júl. 25. 16:02
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán milyen témák érdekelnek pl. filmeknél vagy sorozatoknál?
2023. júl. 25. 16:04
 2/10 A kérdező kommentje:

A saját érzéseim, gyengeségeim felismerése. Egy kis önismeret. Ilyen könyvek biztosan érdekelnének, talán.

Kiemelném, hogy nem “önsegítő” könyvekre gondolok. Olyanokat ne írjatok amikbe csak százszor leírt hülye idézetek vannak, kérlek benneteket.

Továbbá érdekelhet amúgy még más emberekhez való hozzáállás. Mit miért csinálunk. Akár magyar könyvek is érdekelnek, nyíljon ki a világ. Ez a kérésem. Ne fizikailag, hanem itt bent.

De amúgy ettől függetlenül tényleg nem olyan fontos a téma. Ami ezzekkel közeli viszonyba van, vagy hasonló, nyugodtan jöhet.

2023. júl. 25. 16:12
 3/10 TR75 ***** válasza:
78%

Meglepetés: van könyvtár is, de akár kölcsön is kérhetsz valakitől egy könyvet.

De, azt hiszem, nem igazán erős benned az elkötelezettség az olvasás kipróbálására. Nyugodtan hagyd a csudába.

2023. júl. 25. 16:12
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbb filmhez vagy videojátékhoz vannak könyvek, amik nem csak átdolgozások, hanem különálló történetek.

Pl Alien, Predator, Mass Effect, Halo, Starcraft, Star Wars, Star Trek, Metro 2033, X-akták, stb.

Az Alien és Predator vonalon van jópár könyvnyi novella, a Star Wars univerzumban is minimum 2 könyvnyi, de a regények mellett biztos vannak másoknál is.

2023. júl. 25. 16:17
 5/10 anonim ***** válasza:
83%

Ha a regényeket és az önsegítőket kivesszük, akkor nem sok minden marad, de azért akad így is ez az, pl.

Stephen Hawking: Az idő rövid története

2023. júl. 25. 17:01
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Menj el egy könyvtárba, kérj kölcsön valamit a barátaidtól.

Nekem egy könyvem van, ami a föntiekkel foglalkozik, mostanában kezd felfutni, Thomas Erikson: Idiótákkal körülvéve címmel. Teljesen érthető laikusok számára is, olvasd el a fülszövegét a neten, én csak ajánlani tudom. Szórakoztató, életbeli példák vannak benne, és egy időben minden reggel a buszon azon gondolkodtam, az ismerőseim melyik kategóriába tartozhatnak.

2023. júl. 25. 19:30
 7/10 anonim ***** válasza:
47%

Úgy látom a fentiek közül nem sokan értik a problémád. Én is ugyanígy vagyok vele, hogy szeretek / szeretnék olvasni de nagyon megválogatom, hogy mit. Utálom mikor egy könyvben 2-3 mondaton keresztül csak azt tárgyalják milyen színű egy falevél, vagy feleslegesen túlmagyaráznak benne mindent. Neked is inkább a pörgősebb, fiatalosabb könyvek valóak. Engem ez szippantott be annakidején az olvasásba és emiatt kezdtem nyitni a könyvek felé:

[link]

Ha esetleg szereted a Disney meséket vagy abból csak szimpatikusok a gonoszok akkor ezt a sorozatot is tudom ajánlani érdekesen vezeti le ki miért lett gonosz karakter:

[link]

Vagy még esetleg ez az általad leirtak alapján:

[link]

És még egy kedvencem:

[link]

2023. júl. 26. 14:48
 8/10 A kérdező kommentje:
Utolsó. Külön köszönet, hogy megérted a problémám. Bár eléggé a másik nemre szabott könyveket ajánlottál. :) (aztán lehet nem.)
2023. júl. 26. 18:38
 9/10 anonim ***** válasza:
A "Ha a férfi beszélni tudna" nekem sokat segített, hogy megértsem magam, illetve a "Túszok a tárgyalóasztalnál" is.
2023. júl. 28. 12:10
 10/10 anonim ***** válasza:
69%
Ja, a könyvtár jó hely!
2023. júl. 28. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!