A nagyszülők szívesen vállalják a gyereket amíg dolgotok van?
Figyelt kérdés
Érdekelne, hogy a nagyszülők, esetleg bármelyik családtagotok, szívesen vállalja-e a gyereket amíg nektek dolgotok van? Házimunka vagy akár ha el kell szaladnotok valamilyen ügyben valamerre akkor vállalják-e esetleg pár órára? Kisebb gyerekeknél aki még pl. Tápszeres, meg tudják etetni/tisztába tenni? Nagyobb gyereknél eszik/iszik/alszik rendesen addig a gyerek? A nagyszülők szívesen vállalják ezt?aug. 22. 05:39
11/25 anonim válasza:
Takaritas vagy bevasarlas miatt sose kertem segitseget azt azert illik tudni intezni ketten szulok.
Betegseg miatt szinten nem kertuk meg oket , mert az idosebb mamaknak nem akartunk oda vinni semmilyen kórságot.
Maguktol viszik el havi 1-2 hetvegere, mert vele akarnak lenni. 1 eves kora ota. Most 9 eves.
Munkahelyi tovabbkepzesre jartam 3x 6 honapot havi 3-5 napra, akkor elso keresre jott anyosom, idecuccot hozzank, dolgozott, kozben hozta vitte rendezte a gyereket.
12/25 anonim válasza:
Anyósom, amikor az ideje engedi akkor nagyon szívesen vállalja az unokákat. Van 2 nagyobb fiú sógorom részéről és nálunk is van 2 kisebb gyerek. Apósom szívesen hozza-viszi a nagyobb fiúkat edzésre, mennek velük ide-oda, több napra a nyaralóba szülők nélkül is. Az én lányom lassan 4 éves, most vitték el először nélkülünk 4 napra nyaralni de volt olyan is tavaly, hogy 1 hetet ott volt náluk, mert mi mentünk külföldre a férjemmel. A kisebbik gyerekem 5 hónapos. Őt is nagyon várja minden alkalommal. Pár órákat már volt ott, ameddig dolgom volt. Természetesen anyósom meg tudja etetni, mindig viszek neki tápszert, van ott neki való cumisüveg és minden, ami egy babának kell. A hozzátáplálásnál is mindig partner volt mindenben. Egy hónap múlva mind a 2 gyerekem ott lesz mamánál 2 éjszakára, mert elutazunk a férjemmel negünnepelni a házassági évfordulónkat. Nagyon hálás vagyok, hogy ilyen szuper anyósom és apósom van. Nagyon szeretem őket. Az én anyukám nem vesz részt az életünkben. Másik megyében lakik. Apu meghalt.
13/25 anonim válasza:
Vállalnák, de eddig meg tudtuk oldani nélkülük.
14/25 anonim válasza:
Ha olyanjuk van, akkor vállalják. Én szüleim élnek csak, amikor unatkoznak, akkor szívesen unokáznak, meg lelkiismeretesek is, egy szavam nem lehet rájuk. Aztán gondolnak egyet, mint pl most, hogy most mennek jobbra-balra, utazgatnak hónapokig, majd jönnek, viszlát. Legközelebb majd ősszel találkozunk velük. Szóval ha én most kitörném a lábam, akkor előbb jönne át barátnőm a pici gyerekével segíteni, mint szüleim, mert nekik már megvan a koncertjegyük holnapra. Testvérem kedveli a gyerekeimet, de nem akar gyerekeket és nem is akar vigyázni rájuk, családi eseményeken kicsit bohóckodik nekik, ennyi. Másunk nincs, aki családtag.
15/25 anonim válasza:
Igen. A nagypapák ezt negyed-fél óráig bírják, a nagymamák akár egész nap is. Sokszor ők ajánlják fel, hogy gyerekeznének. A nagynéni is szeret babázni, kisgyerekezni, de ő még dolgozik és vannak gyerekei, kutyák, így bőven van tennivalója. A lánya, az unokahúgom igazi kis óvó néni, bolondul a gyerekekért, ha csak tehetik és felénk járnak, jönnek gyerekezni. Régen én jártam át hozzájuk babázni ;). A nagybácsikra is lehetne végszükség esetén számítani, főként a nagyobbik gyerekünknél. A kisebbik még baba, egy fokkal bonyolultabb az etetése, pelenkázni kell, nem beszél, így őt hosszabb időre csak a nagynéni és a nagymamák vállalják. Igaz, mivel szoptatom, ezért nagyon hosszú időre nem szoktam elmenni. Sokszor van az, hogy átjön valaki, foglalkozik valamelyik gyerekkel és addig én tudok az itthoni dolgokkal haladni. Ha kellek valamiért vagy megunta a játékot, kéznél vagyok.
16/25 anonim válasza:
15... miert is vagyok lepontozva ?
Mert az egy gyerekunket nem kell anyosra bizni amig vasarolunk vagy takaritok ?
Vagy mert betegen se visszuk oda ?
Vagy mert havonta elviszik amit ok igenyelnek ?
Vagy mert amikor szukseg volt rajuk segitettek ?
🤔
17/25 anonim válasza:
15-16. Mit számít ez? Attól, nem lesz jobb vagy rosszabb az életed ha fel vagy lepontoznak. Nyugodj le!😂
18/25 anonim válasza:
En nyugodt vagyok , csak nem ertem, mitol er kevesebbet az en tapasztalatom mint mase 😂
20/25 anonim válasza:
Ha a 11-es lepontozásáról van szó, akkor nekem abban az nem volt szimpi, hogy azzal nyit a válaszoló, hogy mit "illik tudni megoldani" egyedül is, de aztán kiderül, hogy havi 1-2 gyerekmentes hétvége van, meg a továbbképzések alatt egy hétig más rendezi a gyereket, meg ilyenek. Én nem pontoztam, nem érte el az ingerküszöböm és mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, én is örülnék, ha lenne közelebb segítség, de ennyi szabadság mellett nem biztos, hogy tennék olyan kijelentéseket, hogy másnak mit illik, vagy mit nem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!