Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy élitek meg, ha nincs...

Hogy élitek meg, ha nincs nagyszülői segítség gyerekek mellett?

Figyelt kérdés

Én őszinte leszek, nem gondoltam, hogy ilyen nehéz lesz, hogy soha nem tudjuk senkire rábízni a gyerekeket :/

Az én részemről nincsenek nagyszülők, a férjem részéről kvázi ők nevelik félig a sógornőmék gyerekeit, és mivel majdnem mindenmap ott vannak a gyerekek, így a mieinkre már nem igazán van energia meg kedv, ez mondjuk még rohadt bosszantó is, hogy lehetne segítség, de az egyik gyerek kisajàtítja, a nagyszülők meg partnerek ebben...

Szinte soha nem tudunk elmenni sehova a gyerekek nélkül, se romantikázni, se elintézni valamit, se csak úgy pihenni 1-1- délutánt :/

aug. 9. 21:37
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
71%

Ami nincs, az nem hiányzik.

Két gyerekünk van és mivel kezdettől így élünk, hogy csak magunk vagyunk, hozzászoktunk.

Szoktunk romantikázni és magunk lenni is, amióta közösségbe jár a kisebb is. Egyszerűen úgy veszünk ki egy-egy szabadnapot.

aug. 9. 21:41
 2/20 anonim ***** válasza:
35%
Nekünk még csak tíz hónapos, de semmi segitsegunk nincs. A férjem is ritkán tud segíteni a baba körül, mert rengeteget dolgozik, szóval úgymond ezt a legtöbbször egyedül nyomom. :D én azt mondom, meg lehet szokni. Szeretem is :) nincs is igényem amúgy egyelőre arra, hogy nélküle csináljunk programokat, nem tudom, idővel mi lesz.
aug. 9. 21:43
 3/20 anonim ***** válasza:
68%

Kb egy,másfél éves koráig jól bírtam,aztán valami elpattant bennem. Sok volt,hogy minden is az én nyakamban van (férjem sokat van oda munka miatt)

Hiányozni kezdtem magamnak,felsorolt a nem alvás,az,hogy soha ne vs öt perc nyugotm nap közben mert állandó készenlét van. A férjemmel kitartottak,de megsínylette a kapcsolat. Jobb akkor lett mikor két és fél évesen közösségbe keurlt (nem nem nagyon tudtuk előbb több ok miatt sem)

És igen,még csak most jön a neheze. Betegségek,majd később nyári szünetek,ertekezletek,stb,mi még nem tudunk osztodni,és masodallasos logisztikus sem szeretnék lenni.

aug. 9. 22:00
 4/20 anonim ***** válasza:
66%

#3 vagyok,lemaradt a vége,hogy ezért sem lesz több ygerek.

Nem mondok.,hogy csak és kizárólag a segítség teljes hiánya,de vastagon benne van

( És nekünk tényleg zéró,mi dkettonknek mérgező,beteg (mentálisan,idegileg roncsolo) szülei vannak akikkel nem tartjuk a kapcsolatot,mondjuk őket se erdekeljil se mi se a gyerek)

aug. 9. 22:02
 5/20 anonim ***** válasza:
80%
Férjem szülei meghaltak sajnos, az én szüleim meg... Apám börtönben, anyám nárcisztikus, úgy hogy már 16 éves korom óta nem beszélek vele. Nekem nagyon hiányzik, hogy legyenek nagyszülők. Anyósom, pont a teherbe esésem előtt halt meg, pedig nagyon várta az unokát. :(
aug. 9. 22:17
 6/20 anonim ***** válasza:
82%
Engem nem vág földhöz. Igaz, így nem járunk nagyon sehova a gyerek nélkül, de ha arról van szó, akkor megkérem a barátnőmet, vagy a férjem unokatestvérét, hogy vigyázzon a kicsire. Ez csak évente néhány alkalom. Ez van. Tudtuk, mikor gyereket vállaltunk, hogy mi a helyzet, s megszoktuk már. A férjem szülei másik országban élnek, az én édesanyám rég meghalt, apámmal meg ki tudja mi van. Nem is érdekel mondjuk. Hát, ilyen a felhozatal. Későbbiekben, ha már nagyobb lesz a lányunk, majd keresünk egy bébiszittert, hogy néha kettesben el tudjunk menni valahova.
aug. 9. 22:24
 7/20 anonim ***** válasza:
79%
Nekem könnyebb volt, mikor a nagymamàk nem voltak a közelben, csak hàtràltattak, nem segítettek.
aug. 9. 22:43
 8/20 anonim ***** válasza:
67%
Az én szüleim nem élnek, a férjem apja sem, csak az anyja, akire egy követ nem bíznánk. Nulla segítségünk van amúgy bármiben másban is, de a gyereknevelés tényleg baromi nehéz így. Látom a barátnőimen, hogy mennek ideoda hétvégére, mert valamelyik nagyi vigyáz a gyerekekre, nekem meg a hajam kihullik, nem hogy pihenjünk. De megoldjuk. Kemények vagyunk:)
aug. 9. 22:47
 9/20 anonim ***** válasza:
85%
Nehéz. Nekem nem a kettesben lét hiányzik, hanem a hosszabb énidő.
aug. 9. 22:57
 10/20 anonim ***** válasza:
72%

Nekem lelkileg esik rosszul, hogy nem érdekli őket (az én szüleim meghaltak, apósomék vannak csak).

Ha ott vagyunk, megy az így szeretlek, úgy szeretlek, de fagyizni sem vitték el soha, pedig már nagy, alsós.

aug. 9. 23:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!