Elvált szülők gyerekei, nektek a szüleitek kapcsolatára a gyerekeitekkel nincs hatással az új pár?
Nekem anyukám, apukám is "új" kapcsolatban él már sok-sok éve (egyetemista koromban váltak el, 30 éves vagyok), a párjaikkal nincs szoros kapcsolatom, de a gyerek előtt úgy érzem jóban voltunk. Mióta megszületett a gyerekünk, látom rajtuk hogy zavarja őket a kisfiam. 3 éves, jó gyerek, elég nyugodt természet, nem akarjuk napokra rájuk hagyni, úgyhogy nem értem mi a bajuk vele. Anyukám, apukám is külön szokta látogatni az unokáját, de magukhoz nem hívnak, nem mondják, de biztos a párjuk miatt. Anyukám esetében így gyakorlatilag nem szívesen látott vendégek vagyunk abban a házban ahol felnőttem, ami elég rosszul esik.
Ez normális? A legtöbb elvált szülőnél ez a helyzet? Nálatok hogy van ez?
Nálunk egész más. Nekem 6 éves koromban váltak el a szüleim. Apukámnak szinte azóta tartó új kapcsolata lett. Az hosszú évekig megviselte az apukámmal való kapcsolatomat, mert a nőnek is van egy gyermeke és vele mindig is kivitelezve volt velem és a testvéremmel szemben. Viszont ahogy felnőttünk, mindenki kirepült teljesen normalizálódott a helyzet. Nem vagyunk nagyon szoros kapcsolatban, de teljesen jól elvagyunk egymással.
Anyukámnak volt több párja is, a mostani kb 5 éve tart. Vele se szoros a kapcsolatom, de nincs is semmi feszültség köztünk. Bármikor hívhatom, ha valamiben segítség kell esetleg.
Na és akkor 2 éve született az unoka. Oda meg vissza vannak érte. Nem csak az igazi nagyszülők, hanem a párjaik is. Azóta sokkal többször megfordulunk náluk. Anyukám csak úgy el is szokta vinni az unokákat hétvégére (vannak unokatesók is). Apukámék állandóan programokat terveznek. Mindenki veszi a töménytelen játékot. Minket szerencsére közelebb hozott a fiam születése. Sajnálom a te helyezteted!
Nem vagyok ilyen helyzetben, de ez nem normális.
Egy normális anya/apa a saját gyerekétől született unokáit örömmel várja akkor is, ha elvált és új párja van. Sőt, normális esetben a párjának is van gyereke, van vagy lesz unokája, és ők is szívesen látott vendégek ott.
Ideális esetben a gyerekek még össze is barátkozhatnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!