Baj, ha valaki nem áldozza minden szabadidejét a gyereknevelésre, hanem fogad melléjük dajkát?
A mai világban úgy tűnik az az elvárt és az a jó szülői viselkedés, ha minden szabadidejét félreteszi valaki és csak a gyerekeivel tölti, amíg kicsik. Az anyákat is sokan megszólják, akik hamar bölcsődébe adják a gyereket, hogy hát micsoda dolog, hogy dolgozni akarnak és nem a gyerekkel lenni állandóan. Pedig nem pont ezért találták ki a bölcsődéket?
Ha megnézzük a történelemben soha nem volt úgy, hogy csak a két szülő gondozta a gyereket, hanem ott voltak a nagyszülők, nagynéni, egy egész jó közösség. Pont ezért van ma nagyon nagy teher a szülőkön. Az arisztokratáknál régen is voltak olyan dajkák, akik foglalkoztak a gyerekkel, tanították nyelvekre, viselkedési kultúrára. Mai világban, ha valaki azt mondja ő saját karrierje és mentális egészsége érdekében szeretne néha szabadidőt és megtudja fizetni ezt a szolgáltatást, az baj? Attól rossz szülő lesz? Az USA-ban a legtöbb gazdagabb családban így csinálják, filmekben is látható. Szerintem nem ördögtől való dolog, de sokak szerint akkor nem kell gyereket vállalni.
"Pedig nem pont ezért találták ki a bölcsődéket?"
Nem. Arra találták ki, hogy aki kénytelen dolgozni annak legyen hova tenni a gyereket. Sajnos nem lehet szűrni, hogy ki adja be puszta unalomból a gyerekét.
"Sajnos nem lehet szűrni, hogy ki adja be puszta unalomból a gyerekét".
Neked nem tök mindegy, miért jut valaki erre a döntésre? Nincs 2 egyforma élet, sem egyforma személyiségű anya, egyforma gyerekekkel. Valamiért beadja, a miérteket elég ha az tudja akire tartozik.
11-es, es kit erdekel miert adja be? Neked ezzel mi dolgod van?
Ha valoban az az indok, hogy anyuka szabadulni akar a gyerektol, akkor a bolcsiben ezerszer jobb helye van, mint otthon.
Ha csak annyibol allna a nap, hogy leultetne a tv ele es a kezebe nyom egy tabletet es kesz, akkor inkabb igenis menjen a gyerek bolcsibe, az ertelmesebb.
De ugyebar allamiba munka nelkul nem adhatod be, aki meg dolgozik, az nem hiszem hogy unatkozik.
Aki dolgozik, annak a gyereke mehet bolcsibe. Semmilyen helyet nem vesz el toled, mert neki is kell a hely.🤷♀️
Az nem rad tartozik, hogy miert megy vissza dolgozni.
Ha meg nem megy vissza, beadja maganba, o dolga.
#14 államiba senki nem tudja beadni igazolt munkaviszony nélkül, ergo már itt hibádzik a mondandód! Igenis, szűrnek!
Aki meg nagyon nem akar otthon/ vagy a gyerekkel lenni, az is megoldja másképp, ha mást nem, fizetős bölcsődével.
Nálunk pl. minden szeptemberben és januárban is kérnek be friss munkáltatóit. Ha nincs, kipenderítik a gyereket, felvesznek mást a várólistáról. Lehet ezt szűrni, ahol kell, ott nekem az a tapasztalatom, hogy ezt meg is teszik. Ahol nem teszik meg, ott viszont ne anyuka hibája legyen már, hogy mások elől elveszi a helyet, hát azért van a bölcsi vezetés, hogy ezeket megfelelően kezelje, priorizáljon. Nálunk pl. jövedelem adatokat is kérnek és láss csodát az alacsonyabb keresetűeket sorolják előre...
Nekünk egyébként van pótnagyink, ami miatt kaptam már ferde tekinteteket, de nem érdekel. Semmilyen segítségünk nincs helyben, vele sokkal könnyebb menedzselnünk az életünket. Egyébként ha lenne annyi plusz helyünk, akkor lazán fogadnék egy évre egy au pairt is. Én is voltam anno 4 hónapig au pair, jó buli volt és mostmár anyaként azt is átérzem a másik oldalnak miért jöttem olyan jól. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!