Akik most gyereket vállalnak, ők nem aggódnak a gyermekük jövője miatt? Van aki a klímaváltozás és a társadalmunk jövője miatt nem vállal gyereket?
Persze tudom, sokak szerint ez hülyeség és még legalább 100évig élhetjük úgy az életünket ahogy megszoktuk...
Engem aggaszt a jövő, a klímaváltozás, élelmiszerhiány, társadalmi összeomlás. Emiatt nagyon nehezen tudom meghozni a végleges döntést a gyerekvállalással kapcsolatban.
Vajon a dedanyaink nem féltek gyereket vallalni a háború idején?
Mindig van mitől felni.
Mindenki aggódik a gyereke jövője miatt, de irreálisan felesleges. Lehet nehéz ezt elfogadnod, de ennyire jó dolga az emberiségnek még sosem volt a történelem során, mint most. Ennél csak rosszabb volt és mégse halt ki az emberiség.
Ha téged ezek a dolgok visszatartanak, akkor ne vállalj gyereket. Nem kötelező.
Én megértelek, de a gyerekvállalast nem igazán lehet a jövőhöz igazítani, mivel nem tudjuk mit hoz, még ha sejtjük is, pontosan akkor sem tudjuk, ahogy azt sem, hogy konkretan az egyes emberek számára mit hoz.
Nyilván vannak jobb és rosszabb történelmi korszakok, akik a világhaborúkkal példálóznak sem hiszem hogy szívesen szültek volna akkor, és bizonytalan időkben igenis visszaesik a születésszám valamelyeset. Majd utana ugye a baby-boom. De mi most élünk, most adott a lehetőség, ez a része nem kívansagműsor.
Köszönöm a válaszokat.
Igen, mindenki mindig a világháborút hozza példaként, de szerintem az nem ugyanaz, mint amikor majd élhetetlen lesz a bolygó. Persze nem vagyok jós, de elég megnézni milyen gyorsan halad a felmelegedés és hogy semmi nem történik a megfékezésére, egyre csak gyorsul.
5-ös vagyok. Teljesen egyetértek, de mi van, ha az egesz mégsem lesz olyan gyors? Én sem hiszem, hogy elkerulhető az összeomlas, de mégis megjósolhatatlan a mikéntja és az időpontja, időtartama. Nekem már 15 éve is voltak hasonló gondolataim, aztan az akkor születettek majdnem felnőttek már.
Ahogy vesszuk, a covid is egy "katasztrofa" volt, de megis itt vagyunk még (a gyerekesek egyébként extrán szívtak...-de nyilvan megoldottak- nekem az elején még nem volt gyerek, es baromira élveztem a home-officet, az üres utcakat, stb. Csak most gondoltam bele, hogy micsoda kihivas lehetett a kisgyerekeseknek, amikor még a játszótereket is lezártak, hogy minden másrol ne is beszéljunk) Vilagos, hogy ennél komolyabbra gondolsz, de szerintem muszáj bízni abban, hogy a dolgoknak van értelmük, nincsenek véletlenül, még akkor is, ha rosszra fordulnak.
Akkor te aggódj nyugodtan. Én inkább élek és a gyerekem is. Amúgy meg szeretem a meleget 😁
Az a probléma, hogy neked nem csak gyereked nem lesz, hanem saját életed se. Mi értelme végig parázni, ahelyett, hogy élveznéd? Mondjuk ez a te bajod.
Túlnépesedés van. Szerinted? Még ha valamennyire foglalkoztatja is őket a dolog, az önzés - a gyerek utáni görcsös vágy akkor is felülírja bennük az aggodalmakat, a félelmeket, a felelősségtudatot, mindent. Világra hozzák a gyerekeket, aztán lesz ami lesz.
A szomszédunkban is van egy pár, a nő már. 9. gyerekkel terhes a 2 szobás kis lyukban, és folyton arra panaszkodik, hogy nincs elég pénzük. De ha erre megmondják neki, hogy akkor nem kéne ész nélkül szaporodni, még meg van sértődve😂
Még mindig nem divat józanul gondolkodni. Kevesek teszik meg, és döntenek ésszerűen ezzel kapcsolatban, és akkor is sok esetben ők vannak leszólva, őket ítélik el az emberek, ha erre a világra így nem akarnak gyereket csinálni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!