Akik most gyereket vállalnak, ők nem aggódnak a gyermekük jövője miatt? Van aki a klímaváltozás és a társadalmunk jövője miatt nem vállal gyereket?
Persze tudom, sokak szerint ez hülyeség és még legalább 100évig élhetjük úgy az életünket ahogy megszoktuk...
Engem aggaszt a jövő, a klímaváltozás, élelmiszerhiány, társadalmi összeomlás. Emiatt nagyon nehezen tudom meghozni a végleges döntést a gyerekvállalással kapcsolatban.
Valamilyen szinten mindkét szemléletet logikusnak találom. Azt is hogy annó világháború alatt, még régebben háborúk alatt is születtek gyerekek és mégis még itt vagyunk.
Az is tény hogy az emberiségnek most nagyon jó dolga van, közben meg nem is. Régen is voltak bűnözők, romlott elmék, de lehet hogy az internet, a fekete web vagy mi ezt elterjedtebbé tette és most még többen is merik meg tenni mint anno.
Nem tudom, cikáznak a gondolataim, még nagyon sok mindent tudnék írni igazából. Szerintem erre a kérdésre nem lehet csak egy szimpla igennel vagy nemmel válaszolni, de az érvelés baromi hosszú lenne.
A világháborús alatt se szaporodott ám mindenki, aki tehette az elvetette, volt olyan nő akinek 10 abortusza is volt. Főleg városi, felvilágosultabb nők körében volt ez jellemző, akik gondolták a jövőre meg az amyagi helyzetükre. Fogamzásgátló nem volt elérhető sokaknak, szóval nem azért szültek annyit akkoriban, mert annyira akartak. Igaz akkoriban sokan még is haltak fiatalon, szóval néha alig maradt életben valaki, aki aztán tudott a munkában részt venni pl a földművelésben.
Sosem értettem, hogy ezt miért kell a mai korhoz hasonlítani, amikor a védekezés mindenkinek elérhető. Attól, hogy régen még sz@rabb volt, én nem akarok rossz körülmények közé gyereket vállalni, ha nem muszáj.
Ha mindig csak a jövő miatt aggódsz, akkor le maradsz a máról..
Őszinte leszek, a klíma változás és hasonló dolgok sosem jutottak eszembe mint kritériumok gyermek vállalás előtt, sem után.
Én is aggódom. De azért is aggódom, hogy a szeretteim betegek lesznek, bajuk lesz, leépülnek, háború jön valami macskajancsi agymenése miatt, mit tudom én. Aggódom a világ átalakulása miatt is, de őszintén? Szerintem ilyen formában ebben így nem lehet, illetve nincs értelme élni. Nem lehet mindig abban létezni, hogy mi lesz, ha... ÉLÜNK, csordogálunk az árral, felelősen vállalunk gyereket és bízunk a legjobbakban.
Nálunk sokkal rosszabb körülményekben és élethelyzetekben is születnek gyerekek, jobba is. Ha a fenti események közül bármelyik bekövetkezik, az mindenkire hatással lesz. Miért csak a gyerekem miatt kellene aggódnom?
Szóval ilyen formán én azt gondolom reálisan látom a világot és elfogadom, ha valaki máshogy dönt a gyerekvállalással kapcsolatban (bármilyen okból is), de amikor már önzőnek, meg agyatlan szaporodóknak nevezzük azokat, akik "beleszülnek" ebbe a világba, akkor azért az én zsebemben is nyílik a bicska, na...
Az Idiocracy, A Hülyék paradicsoma film pont így kezdődik.
Emiatt nem aggódnék. Természeti kihívások mindig voltak, mindig lesznek. Sőt régen rengeteg olyan járványos betegség volt, amiben sorra haltak meg a gyerekek komoly szenvedések mellett, ma pedig már nem nagy szám és van oltás.
Inkább a társadalom állapota, a közöny, az ostobaság és az egyre durvább erőszak miatt aggódom. Én más normák szerint fogom nevelni a gyerekeimet, mint ami ma megy, de félek, hogy ezzel nagyon ki fog lógni a sorból és hogy fog helytállni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!