Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor aludt először a mamánál...

Mikor aludt először a mamánál a gyerek?

Figyelt kérdés
Nagyon bepörögtem tegnap este. Kisfiam hó végén lesz egy éves. Azzal állított be a férjem hogy az anyósom aposom már nagyon akarják hogy ott aludjon a gyerek és ha egy évet betölti aludjon ott. Nálatok ez simán ment? Nagyon anyás apás a gyerek ha ott vagyunk és lát csak hozzánk jönne, elvileg ez a szeparacios időszak. Se anyósom se aposom azon kívül hogy üljön a gyerek az olukbe egyik se játszik vagy foglalkozik vele. Azaz "elvárásuk", hogy kiulnek a teraszunkra ölbe veszik és legyen csöndben.. amikor azt élvezi hogy mászik izeg mozog. Nyafogas a vége mindig. Hétvégén felhivtam őket délután medencezni. (Nem idősek) Gondoltam örülnek neki, erre mi furodtunk ők ültek a teraszon. Meg a gyereket is ki kellett vennem a vízbol hogy üljön az olukbe. A férjembol is kezd elegem lenni mert kuka..Nem akartam elhinni. Ilyen hozzáállással mit várnak nem tudom. De szerencsétlen gyerek így aludjon ott?
júl. 9. 15:40
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy azt, hogy tovább kell előtérbe helyezni a gyermek szükségleteit 1-2 evnel, nem úgy értettem, hogy kicsit később sem alhat máskor, HA AKAR, hanem hogy figyelni arra, hogy neki mire van szüksége, és alkalmazkodni hozzá, akkor is, ha nekünk nem mindig kenyelmes. 40es voltam
júl. 10. 06:59
 42/48 anonim ***** válasza:
44%

40, nem tudom hol, de valahol felrement valami, és nagyon.

Amikor elmentem szülni a második babamat akkor volt 7 éves és krokodil könnyekkel sírt, mert el merek menni szülni.

Nullára vagyok lepontozva, fogalmam sincs hogy miért, de nem is nagyon érdekel igazából.

júl. 10. 07:18
 43/48 anonim ***** válasza:
48%

40, meg azt elfelejtettem írni, hogy ő nem is akart menni aztán már, hiába mondtam milyen jó lesz pl a mamánál.

6 évesen egyszer elment, aztán 11 órakor érte kellett mennünk mert sírt..meg jó,hogy csak 10 kilométerre lakunk egymástól.

júl. 10. 07:19
 44/48 anonim ***** válasza:
29%
Azért azt mondani, hogy egy 1-2 éves (vagy akár kisebb) gyerek lelke sérül, mert egyszer-egyszer a nagyszülőknél alszik, elég meredek. Nem szükségszerűen sérül a gyerek, ha nem az anyjával alszik valamikor. Ha gyakran találkozik a nagyszülőkkel (vagy bárkivel, aki éppen vigyáz rá éjszaka is), megszokta a környezetet, ahol ott hagyod, akkor lehet, hogy preferálná, ha az anyjával alhatna, de sérülni biztosan nem fog tőle. Nyilván ha úgy hagyná ott a kérdező a nagyszülőknél, hogy ennyi nagyszülői figyelem van rá, mint amit leírt, akkor abból valóban csak ordítás és sírás és potenciálisan (de nem feltétlenül) sérülne a kis lelke, na de ott, ahol a nagyszülő szerves része az életének, ahol ismerik egymást, megbíznak egymásban, az éjszakai ébredéseknél van megfelelő eszköze a jelen lévő felnőttnek (akár tápszer, akár ott van a kedvenc takaró, kispárna, akármi, akár ismeri a megszokott altatódalt, stb), ott nem lesz sérülése a gyereknek. Nálunk ez így van, amióta megszületett, gyakorlatilag naponta, de legalább 2-3 naponta találkoznak, hétvégente tök sok programot szerveznek együtt, az ottalvás egy külön buli, és messze nem tűnik úgy, hogy bármilyen szempontból is sérült volna a 4 éves, mert egyszer 1,5 éves korában elmentünk egy újévi buliba, illetve kb 2 éve, mielőtt megszületett volna a kishúga, rendszeresebben jár a nagymamához aludni. Várja, kéri, örül neki. A mi kapcsolatunk attól ugyanúgy jó és szoros, a kötődése rendben van, és a lelke sem sérült ettől, mert egy gyereknek az a jó, ha sokan vannak, akik szeretik, akik körülveszik és elhalmozzák a figyelmükkel, és ha a nagyszülő olyan, hogy ezt megteheti és szeretné, akkor bizony nem árt senkinek, ha megkapja azt a bizalmat, hogy ezzel is segítsen a szülőknek. A kisebb gyerek még szopizik éjszaka, vagyis nála nem valósul meg a "minden eszköze adott a jelen lévő felnőttnek a megnyugtatására", így ő még nem is aludt ott, csak napközben néha hétvégén. Szerintem az, hogy a gyerek érdekeit helyezed előtérbe, nem egyenlő azzal, hogy a sajátjaidról teljesen lemondasz. Az idő 99,99%-ban a gyerekek vannak előtérben nálunk is, de az a maradék 0,01%-ban urambocsá, igyekszünk magunknak is kedvezni néha, ha a lehetőség adott. A gyerekeknek egyébként is fontosabb, hogy a szülei kiegyensúlyozottak és boldogok legyenek, külön-külön és együtt is, minthogy 0-24/7 a fenekükben lógjunk éveken át. És én őszintén csodálom azokat a felnőtteket, akiknek egy gyerekkoncert kikapcsolódás és feltöltődés, nekem nem az, mások vagyunk, ez van, ezért ítélkezni felesleges.
júl. 10. 08:36
 45/48 anonim ***** válasza:

Muszáj volt a mamánál lennie? Nálunk is úgy oldották meg anyámék, hogy a mamánk jött el, de a saját otthonunkban voltunk, és apánk is ott volt.

Egy barátom tesójánál is nemrég a segítség ment házhoz, a 20 hónapos gyerkőc a saját ágyában aludt, nem volt gond altatásnál is, mert akkor az apja is ott volt.

Szerintem épp elég a gyereknek, hogy az anyja nincs ott pár napig, legalább a környezet maradhatna a megszokott.

júl. 10. 10:35
 46/48 anonim ***** válasza:

45, nem, nem muszáj ott lennie, nincs is okom, hogy ott aludjon igazából, csak gondoltam szeretne nyaralni vagy valami.Hat nem, tévedtem.

Nem szeretne nyaralni...

A szülésnel az apja volt vele otthon, és mégis sírt, mert én három napig nem voltam otthon.

Amúgy nem csak a mamánál csinálja ezt, mindenkinek azt mondja a családból, ha kérdezik, nem-e akar náluk aludni, hogy nem, mert anya hiányozni fog

júl. 10. 12:05
 47/48 anonim ***** válasza:

Csak a saját gyerekkori énemből indultam ki. Nagyon sokára aludtam ott a mamáméknál (10-11), akkor is sírtam.

Pedig mikor anyám szülte a húgom (7 éves voltam) megvoltunk szuperül a mamával itthon. Még most is emlékszem rá, nagyon jó emlékeim vannan abból a kb. 4 napból. 🙂

júl. 10. 13:14
 48/48 anonim ***** válasza:

47, én is imádtam a nagyinal lenni, mindig mondom is a lányomnak milyen jó volt.

Hat ő más természet ezek szerint mint én voltam.

Nem baj no, férjhez majd már biztos nélkülem megy évek múlva 🤣

júl. 10. 13:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!