Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor aludt először a mamánál...

Mikor aludt először a mamánál a gyerek?

Figyelt kérdés
Nagyon bepörögtem tegnap este. Kisfiam hó végén lesz egy éves. Azzal állított be a férjem hogy az anyósom aposom már nagyon akarják hogy ott aludjon a gyerek és ha egy évet betölti aludjon ott. Nálatok ez simán ment? Nagyon anyás apás a gyerek ha ott vagyunk és lát csak hozzánk jönne, elvileg ez a szeparacios időszak. Se anyósom se aposom azon kívül hogy üljön a gyerek az olukbe egyik se játszik vagy foglalkozik vele. Azaz "elvárásuk", hogy kiulnek a teraszunkra ölbe veszik és legyen csöndben.. amikor azt élvezi hogy mászik izeg mozog. Nyafogas a vége mindig. Hétvégén felhivtam őket délután medencezni. (Nem idősek) Gondoltam örülnek neki, erre mi furodtunk ők ültek a teraszon. Meg a gyereket is ki kellett vennem a vízbol hogy üljön az olukbe. A férjembol is kezd elegem lenni mert kuka..Nem akartam elhinni. Ilyen hozzáállással mit várnak nem tudom. De szerencsétlen gyerek így aludjon ott?
júl. 9. 15:40
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
22%
Szerintem ez gyerek és nagyszülő függő helyzet. A helyetekben egy pár órára otthagynám nekik. Akkor kiderülne, hogyan viselkednek, ha nem vagytok ott. Illetve a gyerek is hogy érzi magát velük. Ez egy jó kiindulópont lehet, hogy merjétek vagy ne merjétek éjszakára otthagyni.
júl. 9. 19:54
 22/48 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem nagyon korai lenne egy évesen ott aludnia, főleg így, hogy lássuk be, nem is igazán vannak egymásra hangolodva. És amúgy is, minek?! Sok családnál ez egyáltalán nem is szükségszerű, vagy divat, szóval te vagy az anyja, állj a sarkadra, ha te nem akarod, és főleg állj ki a gyereked érdeke mellett. Nekünk még csak 8,5 hónapos, de anyósom kijelentette, ő nem is vállalná, hogy ott aludjon (nem is akarnám, de amúgy idős már, nem az az aktív nagymama típus, szóval ő sem vágyik erre), az én szüleim meg nem idősek még, de pl az anyámmal nekem sosem volt igazán jó a kapcsolatom, meg nem is élnek közel, szóval oda megint eszembe nem jutna lepasszolni fölöslegesen éjszakára. Nyilván más, ha valakinek kenyszermegoldas kell, pl kórházba kell vinni, a férje beviszi, és addig a gyereknek valahol lenni kell este, vagy mittudomen, de normál esetben csak azért, hogy ne otthon legyen egy ilyen kicsi gyerek...hát szerintem hulyeseg.
júl. 9. 19:59
 23/48 anonim ***** válasza:
58%

#21 Hogy derülne ki? Ők azt mondanak amit akarnak, a gyerek meg még nem tudja elmondani.

Szerintem ez gáz, én kerek-perec megmondanám nekik, hogy nem fog ottaludni, mert nem a korának megfelelően foglalkoznak vele, kész. Egy ennyi idős gyerek már nem abból áll, hogy tartod a kezedben, aztán cuki. Ha megindul valamerre, utána se mennek, mert ahhoz meg kell mozdulni? Hát na...

júl. 9. 20:01
 24/48 anonim ***** válasza:
55%
Meg egy ekkora gyereknek még igenis a szülők kellenek, én így gondolom. És nyugodtan le lehet pontozni, de szerintem csúnya dolog egy pici gyereket azért a nagyszülőknél altatni, hogy mondjuk valaki bulizzon, vagy csak otthon lazítson. Más, ahogy írta valaki, hogy pl második gyerek születése miatt, de azért, hogy elmenjen szilveszteri, vagy akármilyen buliba... 22es voltam
júl. 9. 20:07
 25/48 anonim ***** válasza:
66%
Lányom két évesen, fiam két éves még nem aludt ott .
júl. 9. 20:14
 26/48 A kérdező kommentje:
21-es ez jó megoldás lehetne, de a fiúnk már akkor ott terdel amikor húzom a cipőm, vagy az apja nyitja az ajtót és valaki más fogja már nyujtozkodik is. Ragaszkodik, de azt mondták másfél éves koráig ez teljesen normális. Szóval sírva ott hagyni se lenne kedvem és szívem. Köszönöm mindenkinek akinek írt. Elvetettem ennek lehetőségét egyelőre.
júl. 9. 20:23
 27/48 anonim ***** válasza:
22%

De miért más? A gyerek szemszögéből baromira mindegy, hogy azért van a mamánál, mert kistesója születik, vagy azért, mert a szülei egy-másfél-két év otthon ülés után horribile dictu, elmennének egy kicsit kikapcsolódni mondjuk egy késő esti koncertre. Sőt, ha már elég nagy ahhoz, hogy felfogja a kistesó érkezését, akkor szerintem még rosszabbul is érinti, hogy miatta van "lepasszolva". Jobb helyeken az apuka szabit vesz ki olyankor, és ő van a nagyobbikkal...

júl. 9. 20:24
 28/48 anonim ***** válasza:
54%
2,5 éves a gyerekem. Még nem aludt ott sehol nélkülünk. Pár évig még nem is tervezem.
júl. 9. 20:29
 29/48 anonim ***** válasza:
45%
27# a szándék miatt más, szerintem az emberek 99%a érzi a különbséget. Értem, hogy valakinek hiányzik pl a koncertezés, de el kell fogadni azt szülőként, hogy nem egy-ket évig kell előtérbe helyeznunk a gyermek maga szintjén az ő szükségleteit a mieink felett, hanem sokkal tovább. A lelke igenis sérülhet, ha egy koncert miatt lepasszoljuk éjszakára, amikor ő van mindösszesen 1-2 éves. De ha menned kell szülni, vagy úgy általába véve kórházba, na azzal nem nagyon tudsz mit kezdeni...
júl. 9. 20:31
 30/48 anonim ***** válasza:
44%

Nekem a fiam másfél éves volt amikor elmentünk balozni a férjemmel.

Igaz anyu jött hozzánk, nem ő ment anyuekhoz.

Mi elmentünk este hétkor, anyu letette őt aludni fél kilenckor, reggel nyolckor kelt fel

Szombaton újra megyünk el, most sógornőm jön hozzá, akit nagyon szeret.

Nem hiszem, hogy gond lesz, így, hogy itthon lesz nélkülünk.

Viszont máshol meg nem aludt, azt nem tudom hogy viselné.

júl. 9. 20:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!