Mikor aludt először a mamánál a gyerek?
Figyelt kérdés
Nagyon bepörögtem tegnap este. Kisfiam hó végén lesz egy éves. Azzal állított be a férjem hogy az anyósom aposom már nagyon akarják hogy ott aludjon a gyerek és ha egy évet betölti aludjon ott. Nálatok ez simán ment? Nagyon anyás apás a gyerek ha ott vagyunk és lát csak hozzánk jönne, elvileg ez a szeparacios időszak. Se anyósom se aposom azon kívül hogy üljön a gyerek az olukbe egyik se játszik vagy foglalkozik vele. Azaz "elvárásuk", hogy kiulnek a teraszunkra ölbe veszik és legyen csöndben.. amikor azt élvezi hogy mászik izeg mozog. Nyafogas a vége mindig. Hétvégén felhivtam őket délután medencezni. (Nem idősek) Gondoltam örülnek neki, erre mi furodtunk ők ültek a teraszon. Meg a gyereket is ki kellett vennem a vízbol hogy üljön az olukbe. A férjembol is kezd elegem lenni mert kuka..Nem akartam elhinni. Ilyen hozzáállással mit várnak nem tudom. De szerencsétlen gyerek így aludjon ott?júl. 9. 15:40
11/48 anonim válasza:
A nagyot 1,5 évesen, újévi buliba mentünk a férjemmel :D Semmi gond nem volt, de utána még jó pár hónapig nem volt ismétlés, akkor kezdtük el viszonylag rendszeresíteni, amikor már harmadik trimeszterbe kerültem a kistesóval, hogy ne legyen annyira ijesztő neki a szülés idején a nagymamával lenni. Kb 2 éves kora óta alszik viszonylagos gyakorisággal a nagymamánál, most 4 éves. A kicsi most 1,5 éves, ő még nem aludt a nagymamánál, mert még mindig nem sikerült éjszakára elválasztanom (a nővére valahogy kevésbé volt cicibubus, őt könnyebb volt elválasztani ebben a korban :D ). De nekünk a nagymama normális, ő szerintem kis túlzással még többet és aktívabban is foglalkozik a lányokkal, mint mi :D Szóval rá teljes lelki nyugalommal bízzuk a gyerekeket, akármilyen idős koruktól kezdve. Mármint ez anyósom, az én anyukám ugyanolyan, mint amit te is írsz, hogy abszolút nem csinál semmit, kb a kisujját nem hajlandó megmozdítani. Nála az a szerencse, hogy külföldön él, így egyébként is kb évi 2-3 alkalommal találkozik a lányokkal, természetesen nála nem aludtak még. Nem is hiszem, hogy valaha fognak, akármennyire is egyenlőtlen ez így a két nagymama között (nagypapák már nincsenek, mindketten özvegyek sajnos).
12/48 anonim válasza:
6 évesen kérte, ott aludt unokatesó is
13/48 anonim válasza:
Ilyen előzményekkel nem tudom mit várnak. Unokahúgom két éves , most került szóba h esetleg alhatna nálunk. 10 percre lakunk. Ha bármi gond lenne mi hazavinnènk.... én nem hagynám, hogy sírjon szegény. Napközben màr sokszor vigyáztunk rá. Először 3 hónapos korában pár órát. Alapból nagyon sokat vagyunk vele. Heti két három nap biztos találkozunk.
14/48 A kérdező kommentje:
Igazából én próbáltam rá utalni hogy játszanak már vele. Elmondtam sokszor hogy nekem is le kell ülnöm mellé mert igényli a kezemben nem marad sokáig. Mennem kell utána mert már feláll,lepeget, elesik..mintha a falnak beszélnek.. anyósom hívja magához és elfordul, erre na hát nem akarsz a mamához jönni.. elég árulkodó viselkedés meg se történik semmi.
júl. 9. 18:08
15/48 anonim válasza:
Masfel eves. Ha majd o keri, es reszletesen be tud szamolni arrol, hogy milyen volt, akkor ott alszik. Addig biztosan nem.
16/48 anonim válasza:
Ebben nem anyósék döntenek. Más, ahol jóformán naponta látja a nagyit, meg egész napokat elvan velük.
De egy egyévesnél erről szó sem lehetne. Nagyon korai.
17/48 anonim válasza:
A nagy 3,5 évesen, akkor született a testvére. Csak elaltatni kellett, mert tízre már odaért az apja.
Teljesen "egyedül" (úgy hogy nem ment egyikünk se utana) 4,5 évesen. Katasztrófa volt. Bepisilt hazafelé, mert arra nem figyeltek oda, hogy elküldjék indulás előtt. Azóta se aludt ott úgy, hogy mi nem vagyunk.
Öccse 5, még soha nem aludt ott nélkülünk.
18/48 anonim válasza:
Persze, itt meg azok vannak lepontozva, akik ott merik hagyni a mamánál. 😂
19/48 A kérdező kommentje:
Mindenkinek ment a zöld. Én azt is megértem aki ott hagyja, ha úgy látja minden oké. Én is úgy láttam amíg kicsi volt hogy semmi gond nem lesz itt. Örömmel dajkaljak, szerezhetik, de itt meg is állt a dolog. Ahogy nőtt, ment el a kedvem az egesztol. Ekkora gyereket nem csak fogni kell, meg puszilgatni.
júl. 9. 19:42
20/48 A kérdező kommentje:
Szeretgetik, elírtam.
júl. 9. 19:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!