Mikor aludt először a mamánál a gyerek?
Én értem, de a gyerek nem fogja érteni, épp ez a lényeg.
Ha sérül attól, hogy egy koncert miatt (a példánál maradva) le van passzolva, akkor sérülni fog attól is, hogy szülés miatt van lepasszolva. Számára nincs különbség, max te nyugtathatod azzal magadat, hogy dehát szülni mentem, mi mást tehettem volna.
"de el kell fogadni azt szülőként, hogy nem egy-ket évig kell előtérbe helyeznunk a gyermek maga szintjén az ő szükségleteit a mieink felett, hanem SOKKAL tovább. A lelke igenis sérülhet, ha egy koncert miatt lepasszoljuk éjszakára"
Hogy mi?? Tehát akkor iskolás koráig ne legyen egy jó estém kettesben a férjemmel, nélküle? Hát egészségére annak, akinek ez így jó, nekem/nekünk nem lett volna az. Jó esetben a gyereknek jelen vannak az életében a nagyszülők, nem akkor látja életében először őket, amikor náluk akarod altatni. NYILVÁN ha bömböl és kapaszkodik belém az ajtóban, akkor "erőszakkal" nem hagynám ott, mert az ő jólléte az első, de ha világi jól elvan végig, akkor ne magyarázzuk már bele, hogy majd sérül a lelke.
34-es
Ne keverjük a dolgokat. A gyerekkompatibilis program az szép meg jó, de azt a gyerek élvezi, a szülőnek kicsit se kikapcsolódás, sőt. A héten voltam strandon egy 4 éves rokon kisgyerekkel. Szuper volt, szó se róla. De a szemem mindig rajta volt, a medencében nyilván vele játszottam, mert ekkora gyereket nem engedsz útnak még 40 centis vízben sem, ha bárhova elindult, mentem utána, ha éhes/szomjas volt, intéztem, ha pisilni kellett, mentünk, figyeltem hogy be legyen kenve rendesen, a tűző napon ne legyen sokat, a sapka rajta legyen, stb stb. És közben megállás nélkül beszélt, egész nap. Ne érts félre, imádom, haláli cuki volt. De a végére rendesen elfáradtam. A feltöltődés NEKEM az lenne, hogy pl kifekszem egy matracon a vízre, és magamra maradok a gondolataimmal, aztán ha megunom, akkor kimegyek a partra mondjuk könyvet olvasni. Remélem érezhető a különbség.
Fhu de nagyon baj, hogy évente egyszer kétszer el akar menni a szülő gyerek nélkül szórakozni.
Mindjárt sérül a lelke...Biztos
Az megvan, hogy a szülő nem idegenre hagyja a gyereket, hanem családtagra, olyanra akiben megbízik, akit ismer a gyerek?
Nekem két gyerekem van.
Utoljára tavaly voltam szórakozni éjszaka, majdnem két éves volt a fiam.
Azt sem tudta, hogy nem vagyok itthon.
Megvolt neki a rutin a nagyival ugyanúgy.
Most már majdnem három éves, és igen, egy év után újra el fogok menni szórakozni a férjemmel.
de el kell fogadni azt szülőként, hogy nem egy-ket évig kell előtérbe helyeznunk a gyermek maga szintjén az ő szükségleteit a mieink felett, hanem SOKKAL tovább. A lelke igenis sérülhet, ha egy koncert miatt lepasszoljuk éjszakára"
Én is ezt hittem, ezt csináltam
Nem hagytam a lányomat sehol aludni, sokáig, mert úr isten de szar lennék...
Erre az van, hogy tíz éves, annyira a szoknyák mellett van hogy most sem akar nélkülem aludni sehol, sőt, ha elmegyek valahova nélküle már hisztizik
Nagyon elrontottam, hogy ennyire feltettem .
Csúnya kimondani, de anyám asszony katonáját csináltam a gyerekembol, remélem kinövi ezt nagyon gyorsan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!