Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor aludt először a mamánál...

Mikor aludt először a mamánál a gyerek?

Figyelt kérdés
Nagyon bepörögtem tegnap este. Kisfiam hó végén lesz egy éves. Azzal állított be a férjem hogy az anyósom aposom már nagyon akarják hogy ott aludjon a gyerek és ha egy évet betölti aludjon ott. Nálatok ez simán ment? Nagyon anyás apás a gyerek ha ott vagyunk és lát csak hozzánk jönne, elvileg ez a szeparacios időszak. Se anyósom se aposom azon kívül hogy üljön a gyerek az olukbe egyik se játszik vagy foglalkozik vele. Azaz "elvárásuk", hogy kiulnek a teraszunkra ölbe veszik és legyen csöndben.. amikor azt élvezi hogy mászik izeg mozog. Nyafogas a vége mindig. Hétvégén felhivtam őket délután medencezni. (Nem idősek) Gondoltam örülnek neki, erre mi furodtunk ők ültek a teraszon. Meg a gyereket is ki kellett vennem a vízbol hogy üljön az olukbe. A férjembol is kezd elegem lenni mert kuka..Nem akartam elhinni. Ilyen hozzáállással mit várnak nem tudom. De szerencsétlen gyerek így aludjon ott?
júl. 9. 15:40
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
40%

Én értem, de a gyerek nem fogja érteni, épp ez a lényeg.

Ha sérül attól, hogy egy koncert miatt (a példánál maradva) le van passzolva, akkor sérülni fog attól is, hogy szülés miatt van lepasszolva. Számára nincs különbség, max te nyugtathatod azzal magadat, hogy dehát szülni mentem, mi mást tehettem volna.

"de el kell fogadni azt szülőként, hogy nem egy-ket évig kell előtérbe helyeznunk a gyermek maga szintjén az ő szükségleteit a mieink felett, hanem SOKKAL tovább. A lelke igenis sérülhet, ha egy koncert miatt lepasszoljuk éjszakára"

Hogy mi?? Tehát akkor iskolás koráig ne legyen egy jó estém kettesben a férjemmel, nélküle? Hát egészségére annak, akinek ez így jó, nekem/nekünk nem lett volna az. Jó esetben a gyereknek jelen vannak az életében a nagyszülők, nem akkor látja életében először őket, amikor náluk akarod altatni. NYILVÁN ha bömböl és kapaszkodik belém az ajtóban, akkor "erőszakkal" nem hagynám ott, mert az ő jólléte az első, de ha világi jól elvan végig, akkor ne magyarázzuk már bele, hogy majd sérül a lelke.

júl. 9. 20:46
 32/48 anonim ***** válasza:
46%
31, különbség, hogy szülni x évente egyszer megy az ember, míg aki szórakozás miatt passzolja le a beszédképtelen gyereket, az gyakrabban teszi
júl. 9. 20:48
 33/48 anonim ***** válasza:
20%
#32 Persze, de az én példámban direkt azt írtam, hogy másfél-két év után először elmennének a szülök szórakozni egyet. Az nálam se oké, hogy hetente vagy akár csak havonta lepasszoljanak egy ekkora gyereket emiatt.
júl. 9. 20:53
 34/48 anonim ***** válasza:
29%
32# igen, meg kicsit találjuk fel magunkat, én így gondolom. Mármint amúgy nincs jogom beleszólni, ki hogyan neveli a saját gyermekét, viszont vannak gyerekkompatibilis programok, amik a szülőnek is szórakoztatóak. Egészséges keretek között mindent lehet csinálni, ami egy felnőttet is feltölt, de szerintem feltöltődés címszó alatt lepasszolni éjszakára egy pici gyereket, nem egészséges. De mindenkinek más fér bele nyilván.
júl. 9. 20:56
 35/48 anonim ***** válasza:
30%

34-es

Ne keverjük a dolgokat. A gyerekkompatibilis program az szép meg jó, de azt a gyerek élvezi, a szülőnek kicsit se kikapcsolódás, sőt. A héten voltam strandon egy 4 éves rokon kisgyerekkel. Szuper volt, szó se róla. De a szemem mindig rajta volt, a medencében nyilván vele játszottam, mert ekkora gyereket nem engedsz útnak még 40 centis vízben sem, ha bárhova elindult, mentem utána, ha éhes/szomjas volt, intéztem, ha pisilni kellett, mentünk, figyeltem hogy be legyen kenve rendesen, a tűző napon ne legyen sokat, a sapka rajta legyen, stb stb. És közben megállás nélkül beszélt, egész nap. Ne érts félre, imádom, haláli cuki volt. De a végére rendesen elfáradtam. A feltöltődés NEKEM az lenne, hogy pl kifekszem egy matracon a vízre, és magamra maradok a gondolataimmal, aztán ha megunom, akkor kimegyek a partra mondjuk könyvet olvasni. Remélem érezhető a különbség.

júl. 9. 21:11
 36/48 anonim ***** válasza:
62%
35# ezt megértem, de ha gyerekünk van, vigyázni kell rá, és úgy szervezni a mindennapokat, hogy ő is itt van, mert nyilván az életünk szerves része, és ezt mi választottuk. 🤷 Kellenek persze felnőtt programok, de én nem hiszem, hogy éjszaka, és azt sem, hogy túl hosszú időre, mert hiába van erre időnként az embernek igénye, a gyereket kell előtérbe helyezni. Szerintem ha valaki vágyik a kikapcsolódásra gyerek nélkül, menjen el napközben pár órára a ferjevel/egyedül. Akinek meg ez keves, élje ki magát rendesen gyerekvállalás előtt, mert szuper, ha valaki el tud menni bulizni, neki. De a gyereknek, aki éjszaka felkel, és nem találja az anyját, apját, már annyira nem az. Ilyen pici gyerekeknél én emiatt semmiképpen nem támogatom az ilyen programokat, de nem vagyunk egyformák.
júl. 9. 21:23
 37/48 anonim ***** válasza:
54%
Le lehet pontozni: 2 hónaposan aludt először anyóséknál (tápszeres volt) , és azóta havonta majd amikor 2-3 éves lett 2 hetente ott aludt. Imádta. Bár anyósék folyamatos programokat szerveztek. Rengeteget foglalkoztak vele és foglalkoznának most is :) Most 10 éves és fél éve van, hogy kiskamaszodik és nem szeretne menni.
júl. 10. 01:31
 38/48 anonim ***** válasza:
55%

Fhu de nagyon baj, hogy évente egyszer kétszer el akar menni a szülő gyerek nélkül szórakozni.

Mindjárt sérül a lelke...Biztos

Az megvan, hogy a szülő nem idegenre hagyja a gyereket, hanem családtagra, olyanra akiben megbízik, akit ismer a gyerek?

Nekem két gyerekem van.

Utoljára tavaly voltam szórakozni éjszaka, majdnem két éves volt a fiam.

Azt sem tudta, hogy nem vagyok itthon.

Megvolt neki a rutin a nagyival ugyanúgy.

Most már majdnem három éves, és igen, egy év után újra el fogok menni szórakozni a férjemmel.

júl. 10. 06:09
 39/48 anonim ***** válasza:
44%

de el kell fogadni azt szülőként, hogy nem egy-ket évig kell előtérbe helyeznunk a gyermek maga szintjén az ő szükségleteit a mieink felett, hanem SOKKAL tovább. A lelke igenis sérülhet, ha egy koncert miatt lepasszoljuk éjszakára"

Én is ezt hittem, ezt csináltam

Nem hagytam a lányomat sehol aludni, sokáig, mert úr isten de szar lennék...

Erre az van, hogy tíz éves, annyira a szoknyák mellett van hogy most sem akar nélkülem aludni sehol, sőt, ha elmegyek valahova nélküle már hisztizik

Nagyon elrontottam, hogy ennyire feltettem .

Csúnya kimondani, de anyám asszony katonáját csináltam a gyerekembol, remélem kinövi ezt nagyon gyorsan.

júl. 10. 06:12
 40/48 anonim ***** válasza:
28%
39# de ez nem attól függ, hogy egy 1-2 éves gyereket máshol altatsz-e. Ha úgy érzed, elrontottad, az valahol máshol történt.
júl. 10. 06:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!