Miért ne menjek a Balatonra egy 5 évessel? Mire számítsak, ha végig vele leszek?
Legjobb barátnőmék jövő héten elutaznak, én fogok a lányukra vigyázni. Aludt már nálam többször, szeret velem lenni.
Viszont néztem, 30+ fokot ír végig, nekem olyankor utcára menni sincs kedvem, csak itthon lenni a 22 fokban, vagy víz mellett. De egy óvodásnak nem mondhatom, hogy egy hétig bent leszünk a lakásban, ezért a barátommal azt találtuk ki, hogy lemegyünk vele a Balatonhoz. Szüleinek van ott nyaralója, tudunk menni vitorlázni, a strand is szépen kiépített, nem ez a lépcsőn bemászós, sziklás-köves dolog.
Anyukám szerint ne menjünk ekkora gyerekkel, mert csak a baj lesz, maradjunk itthon. De mi baj lehet? Egyedül úgysem hagynánk sehol, valószínűleg még két baráti pár is csatlakozik majd, tehát 2-6 felnőtt biztos lesz vele, aki figyel rá, foglalkozik vele.
Barátnőmet kérdeztem, mondta, hogy menjünk nyugodtan, úgy pakolja neki a dolgait majd. De anyukám megijesztett ezzel, hogy "csak a baj lesz"... Mennétek a helyünkben, vagy maradjunk itthon?
"Milyen veszély van egy térdig érő partszakaszon?"
Ott is meg lehet fulladni, ha a víz alá kerül. De miután szerinted minden oke, semmi veszely nem fordulhat elő, mindenki csak parázik meg hulyeseget beszel; miért tetted fel a kérdést?
-Tud úszni.
-Ott leszünk vele.
5 éves a fiam, 9 a lányom. Belőlük kiindulva egy 5 éves simán értelmes annyira, hogy meg lehet vele beszélni a szabályokat, miszerint egyedül sehova nem megy, pláne vízben, mindig szólnia kell stb. Igazából az enyémekkel ez 3 évesen is működött már. Ha a kérdésben szereplő gyerek egy neveletlen borzalom lenne, aki csakazértse azt csinálja, amit kérnek tőle, feltételezem, a kérdező el sem vállalná a felügyeletet, nemhogy a balatonra vigye.
Egyébként én elengedtem mindenféle strandra 4-5-6 évesen a lányomat az akkor még gyermektelen húgommal, volt élő víz, medencés strand, wellness hotel is. Tudtam, hogy a húgom legalább annyira figyel rá, mint én, ha nem még jobban, mert parásabb típus, és persze ismerte a gyereket, aki szót fogad, normális. A leírtak alapján a kérdező is ismeri ennyire a barátnő gyerekét, a szülők megbíznak benne. Szóval szerintem nyugodtan menjenek a balatonra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!