Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jogos anyuka kiakadása? Mégis...

Jogos anyuka kiakadása? Mégis el kellene hoznunk a kislányt?

Figyelt kérdés

A párom kislánya ezen a hétvégén lenne az apjánál. Hétfőn indulnak az anyjával nyaralni 10 napra. Mi közben lebetegedtünk, kötőhártya-gyulladás és tekintettel arra, hogy mindenki elkapta, valószínűleg a fertőző fajta. A párom jelezte az exének, hogy mégsem szeretné így elhozni a lányát, mert attól fél, hogy ő is elkapja. A kislány anyja viszont kiakadt, mert még egy csomó dolga lenne még az indulásig és gyerek nélkül akarta intézni. Azt mondta, ha most nem hozza el, elintézi, hogy később se jöjjön. Amúgy nem szokott ilyen hárpia lenni, de most nagyon feszült.

Szerintetek hozzuk el mégis vagy tartsuk magunkat ahoz amit mondtunk és ne engedjük jönni?

Megértem anyukát is, de belegondolva, én nem szeretnék fájó, viszkető, váladékozó szemű beteg gyerekkel külföldön nyaralni.

jún. 21. 20:36
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
24%

20, mert nem kezelték.

Senki nem mondta, hogy azt se kell. Csak hogy túlzás gyilkos hiperfertőző kórnak beállítani, amikor alap higiéniaval megelőzhető, hogy valaki elkapja. Óvodások között azért terjed, mert képtelenek hogiéniára. Felnőttek közt meg ha ép értelműek, akkor nem.

jún. 22. 11:01
 22/32 anonim ***** válasza:
86%
21es, de kezelték természetesen. De mivel 4 éves volt és viszketett a szeme állandóan dörzsölte.
jún. 22. 11:11
 23/32 A kérdező kommentje:

Nem tudom... Nekem elég félelmetes volt, mikor egyszerre a 3 gyerek orraból dőlt a vér napjában sokszor...

Mint írtam is, a fiam nem tud ügyelni a higiéniára, szóval valószínűleg minket is ő fertőzött meg. Ezt tudom, de nem tudok vele mit tenni.

Már itt van a kislány. Kb az elmúlt fél órában 50* szóltunk rá, hogy ne puszilgasson most senkit de nem jön össze.

Amúgy nem szokott ebből probléma lenni, nem szoktuk csak úgy visszamondani a láthatásokat, csak akkor, ha valami gáz van sőt, olyan is szokott lenni, hogy ha anyuka beteg, akkor addig nálunk van a kislány, tehát most a nyaralás előtti elmebetegség számlájára irom az egészet.

jún. 22. 11:43
 24/32 anonim ***** válasza:
28%

24, igen, ha nem tudom a kora vagy az értelmi képességei miatt rávenni arra, hogy ne nyúlkáljon a szemébe, akkor bizony 0/24 figyelek rá.

Így volt ez akkor is, amikor műtötték a kisebbikem szemét. Nem dörzsölhette, mert kiszakadt volna a varrat, ezért még éjjel is figyeltem, hogy önkéntelenül se nyúljon bele.

A szemünk a LEGFONTOSABB.

jún. 22. 11:59
 25/32 anonim ***** válasza:
86%
26os és hogy bírtál ki napokat 0 perc alvással és mosdó, evés nélkül?
jún. 22. 12:04
 26/32 anonim ***** válasza:
9%
27, úgy hogy nem egyedülálló anya vagyok. De a kérdező se az.
jún. 22. 12:07
 27/32 anonim ***** válasza:
83%
A 26ossal értek egyet, mivel végigment a fertőzés az alsósok és a tanárok egy részén. Az én gyerekemen szemüveg van, gondolom ezért kapta el jó sokára, amíg mások gyorsan elkapták. Én adnék a gyerekre egy kékfényszűrőset, vagy úszószemüveget, akkor nem tud odanyúlni, a puszilásnál meg emelt fel a hangod, aztán majd nem akar megpuszilni. Én is sok hanyag, lassan kapcsoló anyukát ismerek. Kezelni kell és nem lesz gond belőle, illetve nem szabad hagyni, hogy dörzsölje. Érdemes valamit adni a kezébe, ha tele van(pl madártejet eszik), nem fog oda nyúlkálni, de legrosszabb esetben egy úszószemüveg, napszemüveg a megoldás és egy befőttes gumi. De kékfényszűrős átlátszó lencséstől sem lesz baja és azzal még lát is.
jún. 22. 12:11
 28/32 anonim ***** válasza:
91%
Egyébként megint kialakult itt egy felesleges vita arról, hogy mennyire veszélyes vagy sem a kötőhártyagyulladás. De az senkinek nem jut eszébe, hogy ahelyett hogy az apuka beteg családjára testálják a gyereket ha anyuka kicsit is felelősségteljesebb lenne akkor vagy elvinné magával a gyereket vásárolni vagy mondjuk addig vigyázna rá nagyszülő vagy valaki más? Hát nekem annyira fontos elfoglaltságom nem lenne, hogy okvetlenül olyan helyre vigyem a gyereket ahol akár csak 10% esélye is van hogy összeszed valamit, pláne nyaralás előtt
jún. 22. 12:21
 29/32 anonim ***** válasza:
88%
Hát nem tudom, nekem eszembe sem jutna elvinni a gyerekeket a volt férjemhez, ha náluk valaki fertőző beteg, pláne ha nyaralni készülünk. Oké, hogy nem olyan vészes, de miért szivassam magunkat, ha egyszer meg lehet előzni?
jún. 22. 14:39
 30/32 anonim ***** válasza:
25%

Nekem meg eszembe nem jutna banális kötőhártyagyulladás miatt egyáltalán szólni a másiknak, hogy ne hozza a gyereket.

Ez nem influenza, himlő vagy más tényleg fertőző betegség

Ez csak akkor fertőz, ha nem tartjak be az alapvető higiéniát.

Gyerekeim soha az életben nem kapták még el tőlem, pedig én hajlamos vagyok rá.

Annyi az egész, hogy ilyenkor nem nyomom a fejem az övékhez, nem bújunk össze és nem hagyom hogy a szemembe kapjanak.

Ugyanaz, mintha valaki azért mondana le találkozót, mert herpesz van a száján.

jún. 22. 15:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!