Jogos anyuka kiakadása? Mégis el kellene hoznunk a kislányt?
A párom kislánya ezen a hétvégén lenne az apjánál. Hétfőn indulnak az anyjával nyaralni 10 napra. Mi közben lebetegedtünk, kötőhártya-gyulladás és tekintettel arra, hogy mindenki elkapta, valószínűleg a fertőző fajta. A párom jelezte az exének, hogy mégsem szeretné így elhozni a lányát, mert attól fél, hogy ő is elkapja. A kislány anyja viszont kiakadt, mert még egy csomó dolga lenne még az indulásig és gyerek nélkül akarta intézni. Azt mondta, ha most nem hozza el, elintézi, hogy később se jöjjön. Amúgy nem szokott ilyen hárpia lenni, de most nagyon feszült.
Szerintetek hozzuk el mégis vagy tartsuk magunkat ahoz amit mondtunk és ne engedjük jönni?
Megértem anyukát is, de belegondolva, én nem szeretnék fájó, viszkető, váladékozó szemű beteg gyerekkel külföldön nyaralni.
Sajnos az egyik gyermekem nem érti ezt és folyamatosan piszkálja a szemét. Valószínűleg ő hozta haza a suliból, mert 2 hete egyikük se ment a 6 gyerekből és a pedasszisztens is táppénzre kényszerült szintén kötőhártya-gyulladással. Sajnos rajtunk minden ilyen végigmegy, ritka, hogy valaki kihagyja, valószínűleg azért is, mert kicsi helyen sokan vagyunk. Próbálok én fertőtleníteni, de nem sok sikerrel.
Tegnap este még azt írta, hogy ma mindenképp áthozza, mert vásarolni akar menni. Majd meglátjuk mi lesz.
Amúgy 4,5 éves a kislány.
Ennyire durva nekünk sem szokott lenni, de már több mint egy hete küzdünk vele. A hozzá tartozó orrvérzes meg csak hab a tortán.
A párom sem tud dolgozni, mert ő meg vendéglátasban dolgozik, így viszont nem mehet.
Hát nézd, a te saját gyerekeidet se pateroltad el otthonról, amikor az egyik beteg lett. Ezen az alapon simán ott lehet a párod lánya is.
Anyaként én mondjuk nem vinném a gyerekemet fertőző betegek közé, ha van választási lehetőségem.
Amúgy az én gyerekemnek nagyon sűrűn volt kötőhártya gyulladása. Soha senki nem kapta el tőle, én sem, pedig én kontaktlencsét hordok, elég gyakran van a kezem a szemem közelében
Normál nekünk is szokott lenni és kezeléssel max 5 nap alatt elmúlik, de ez most valami más. Orrvérzes is társul hozzá, ráadasul napi akar 6-8 alkalommal is. A párom elment dokihoz, de neki is csak annyit mondtak, hogy valamilyen nyálkahártya gyulladás és ő is csak Tobrexet kapott szemcseppet és szemkenőcsöt is, meg valami kenyőcsöt az orrába. Vezetni sem tud, mert be van dagadva a szeme.
Nyilván kidobni nem fogjuk, megpróbáljuk kivédeni, hogy megfertőzzük, aztán majd kiderül, hogy sikerül-e.
A papír jó ötlet, egyébként szerintem jó nagy marhaság, mintha valami gyilkos kór lenne. Gyereknek most volt, én éreztem, hogy ki fog jönni, csepegtettem magamnak a tobrexéből és nem jött ki jobban. Egyébként valami hosszabb lappangási ideje van, most néztem 5 naptól két hétig, ne tegyetek már úgy, mintha anyuka nyaralását féltenétek. Nyilván akit érdekel a gyereke, az átveszi akkor is, ha nincs komolyabb baja, és esetleg elkaphatja. Apuka náthával, köhögéssel sem mondja le normál esetben a láthatást, csak igyekszik figyelni.
Anyuka kicsit idegbajos, de ti képmutatóak vagytok. Csepegtetni kell(ami, ha felmelegíted testmelegre a szemcseppet, nem kellemetlen), és ennyi. Kicsit törölgetni reggelente a szemet, szerintem egy torokgyulladás rosszabb, ott fáj a nyelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!