Van itt olyan szülő, aki megbánta a gyerekvállalást? Ha igen miért / ha nem miért?
Nem tudom, kiírta a privátot, de nem szültem még meg.
Végül mégis egyedül csináltam mindent. Emeltem, létráztam, festettem. Szívás volt, de nem mondtam, hogy jaj, miért nem szólt nekem erről senki, hogy, minden órás terhesen nem kényelmes lakást festeni😭
Sok szeretettel várom a következő kihívást, a kisfiamat😁
Egyáltalán nem bánom továbbra se, pedig már ezt a sok mostani szívást is neki köszönhetem.
Közeli barátaim, rokonaim közt vannak olyanok akik kimondták, hogy igen, megbánták, mert nem gondolták át eléggé mekkora szívás lesz az egész, mennyire megváltozik az életük rossz irányba.
Sajnálom is őket, meg nem is, mert nem egészen értem. Mind arról panaszkodik, hogy egymerő stressz az egész, állandó aggódás, kialvatlanság, túl sok kötöttség, nonstop gyereksírás míg baba, szaros pelenkák, hisztik mikor már dackorszakos stb stb, a házasság háttérbe szorul mert a gyerek elveszi az időt a minőségi együttléttől, egy randit sem lehet megszervezni csak nagy ritkán, mert most ez a baja a gyereknek, máskor az a baja, + rengeteg pénzbe is kerül etetni, ruházni satöbbi.
Szóval nem értem mit hittek milyen lesz?
Én ezeket mind vêgiggondoltam, és bár voltak akik rá akartak dumálni, hogy "hát de gyerek az kell, meg fogjátok bánni", nos nem. szerintünk meg nem kell mindenkinek gyerek, és eléggé ismerjük magunkat ahhoz, hogy tudjuk, nekünk ez az egész nem kell, és azt bánnánk meg, ha gyereket vállalnánk, azt viszont ha már ott van, nem lehet visszacsinálni. Nem szeretnénk boldogtalan életet.Ennyi.
Többek közt ezekért sem vállaltunk gyereket a férjemmel. Egyrészt nem vágyunk rá, másrészt az élet, ami vele jár taszító, Túl sok nyűg és nem éri meg. Inkább élvezzük az életet kettesben, 2 kiskutyával, a szeretett munkánkkal, a hobbijainkkal, szabadon.
20. Már nem azért, de aki szimplán azért vállal gyereket, hogy a környezete ne piszkálja, az szimplán hülye. Tudod engem hányszor cseszegettek ezzel? Hogy így kell a gyerek meg úgy kell, milyen önző szar vagyok, hogy nem vágyom rá, nem akarok, majd megbánom, ki lesz aki ràm nyitja az ajtót ha öreg leszek...Ha annyi 100 ezrem lenne ahányszor ezeket és még cifrább gyalázásokat hallottam, már milliomos lennék. És nem, nem adtam fel az elveimet és továbbra is vállalom 38 évesen, 14+ éve kapcsolatban, ebből 13 éve házasként, hogy NEM akarok és nem lesz gyerekem.
Aki ezzel b...sztatja a másikat, arról őszintén azt gondolom, hogy frusztrált, és a saját életével elégedetlen, ezért ugat bele másokéba.
48: vannak meg olyan csaladok, falvak, ahonnan nem tudnak kitorni, es ahol nagyobb szava van a kozossegnek, mint az egyennek. Ott meg igenis a cukormazas rozsaszin nyaltenger van eloadva.
Szeretem ezt a “mer mit hitt” dolgot bedobni.. van ahol erosebb a megfelelesi kenyszer, meg a csalad szava, es sokan nem mernek ellenszegulni. Eletek mennek tonkre ebben. Abban, hogy nem mernek nemet mondani, es bevallaljak az elso-masodik-harmadik gyereket. Termeszetesen aztan a csodalatos csalad magara hagyja a friss szuloket, legfeljebb odavet nehany hibaztato mondatot, amivel aztan krvara ki vannak segitve.
Nem veletlenul olik meg rengetegen a kisbabajukat. Ami persze egyaltalan nem normalis dolog, de mas megoldast, kiutat nem latnak, mert nincs segitseguk. Es talan a kormanynak sem kellene a “szuljel orrba szajba” propagandat tolniuk. Na de ez mar masik tema.
#20 voltam
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!