Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Felelőtlenség albérletben...

Felelőtlenség albérletben élve gyermekek vállalni?

Figyelt kérdés

27 éves nő vagyok, a párom pedig 29. 9 éve vagyunk együtt, szeretnénk már családot alapítani.

A legfőbb gond, hogy nincsen saját ingatlanunk, így csak albérletbe tudnék szülni. Párom egyke, ő majd örökölni fog egy háromszintes felújított családi házat (természetesen azt reméljük, hogy ez minél később következik be, nem kívánjuk a szülők halálát).

Jelenleg ragaszkodunk Budapesthez, így nem opció, hogy a szüleinél lakjunk, illetve a függetlenségünk sem utolsó szempont.

Stabil munkahellyel rendelkezünk, én pedagógus vagyok, párom is diplomás munkakörben dolgozik.

Felelőtlenség így gyermeket vállalni?

tegnap 13:52
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
88%
Nem
tegnap 13:54
 2/33 anonim ***** válasza:
44%
26 vagyok, a férjem 49, a kisfiunk 16 hónapos+férjemnek van egy 12,5 éves fia előző kapcsolatból. Így vagyunk egyelőre albérletben, ráadásul hitelünk is van, egyéb sok fix kiadás, stb. Viszont férjem nagyon sokat keres, és az én gyedem is jó, így telik mindenre, félre is teszünk, hogy előbb-utóbb legyen saját otthonunk. Szóval meg lehet oldani simán, nem ördögtől való dolog albérletbe szülni. Hozzáteszem azt is, hogy a saját ingatlan Mo-n nagyon nagy divat, sok fejlettebb nyugati országban meg a legtöbb család albérletben el. Igazából akik azt mondják, ők albérletbe nem szülnek, többségük nekik is jó nagy hitelt fizet vissza még a banknak évtizedekig a "saját" ingatlan miatt, szóval sokkal nincsenek előrébb, max egy orrhosszal. Sajnos ritka, aki hitel nélkül tud szerintem saját lakást vásárolni. Max gazdag szülők segítségével.
tegnap 13:57
 3/33 anonim ***** válasza:
76%

Nem.

Én is albérletbe születtem, 16 éves koromra lett saját házunk.

Ezt én fogom örökölni, illetve a nagyszüleim házát is én örököltem, amiről anyukám lemondott a javamra.

Voltak anyagi nehézségeink, de sosem voltunk veszélyben.

tegnap 13:59
 4/33 anonim ***** válasza:
23%
Az . Saját ház lakás hitellel kb annyira jön ki (van hogy több az albi mint a törlesztés) mint az albérlet , minden hónapban kiadott összeg másokat gyarapít . Jól keres a férj , ezért lépjetek előre gondolkozzatok .
tegnap 14:00
 5/33 anonim ***** válasza:
28%
Igen
tegnap 14:05
 6/33 anonim ***** válasza:
75%

Felelőtlenség az lenne, ha saját lakás hiánya miatt lemondanál az álmodról.

33 évesen szültem a 2. gyerekem. Esélyünk sem volt saját lakásra. Persze, várhattunk volna... 36 évesen kivették a méhemet. Szóval szerencse, hogy nem vártunk a csodára.

40 évesen vettünk saját házat. Azt is úgy, hogy örököltük az önerőnek valót.

Az egyetlen reális veszély, hogy gyerekkel nehezebb albérletet találni. Viszont ennyi erővel kihalna az ország :(

tegnap 14:09
 7/33 anonim ***** válasza:
76%

Hitelbe verni magatokat 100évre egy havi fizetés kieséssel se jobb.

Ha találtok jó albit,ami befektetés a tulajnak és nem akar túladni rajta, akkor jók vagytok.

tegnap 14:14
 8/33 anonim ***** válasza:
76%

#4 most dupla annyi a törlesztőm, mint az albi volt.

Igen én is ezzel nyugtatom magam, hogy majd vénségemre az enyém lesz.

tegnap 14:16
 9/33 anonim ***** válasza:
80%

Abban az esetben nem, ha nem hónapról hónapra éltek. Ha van elég tartalékotok arra, ha hirtelen menni kell.

És mindezzel úgy számolj, hogy a kieső jövedelemedet is belekalkulálod. A csed, gyed ugyan már több mint a fizetés, de a táppénz még kevesebb.

Albérletbe szültem, 1,5 éves korára már sajátban voltunk. A második gyereket saját, de túl kicsi lakásba vállaltuk, így még egy költözés hátra van. De nem gondolnám felelőtlennek magunkat.

Pl: nem vágott az se a földhöz, hogy megszűnt a munkahelyem két gyerek között. A gyes alatt se szűkölködtünk, volt félretett pénzünk.

tegnap 14:22
 10/33 anonim ***** válasza:
30%

Ez sok mindentől függ. A mostani albérlet mennyire fix? A tulajdonos gyerekkel is hosszabbítana? Van tartalékotok, ha új helyre kell menni? Kicsi gyerekkel nehezebb albérletet találni.

Mi nem mertük bevállalni. Még a csok kezdetén(még nem voltak ennyire elszállva az árak) tudtunk venni lakástakarék+ hitelből házat. A törlesztőnk fele annyi, mint az akkori lakbérünk volt.

tegnap 14:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!