Befogadnád a párod gyerekeit átmenetileg, ha ezen múlna, hogy otthonba kerülnek-e vagy sem?
A párom exe nehány hónapja munkanélküli lett így hamarosan az albérleteből is kiteszik, egyedüli bevétele a csp és a gyerektartás. A gyerekek 12,10 és 8 évesek.
A párom felvetette, hogy fontoljam meg, hogy befogadjam őket, amíg nem rendeződik az anyjuk élete. Szerinte ez max fél év. Szerintem ez viszont nagyon hosszú idő és nincs arra se kapacitásom (sem anyagi, sem fizikai), hogy innentől 6 gyereket neveljek, ráadasul 7-en nagyon szűkösen férnénk el a házban. 2 szoba van+ a nappali, ami egybe van nyitva a konyhával. Addig rendben, hogy itt elférnének a gyerekek, de onnantól lépni is alig tudnánk.
Nagyon szemét dolog, ha én így inkább arra hajlok, hogy nemet mondok?
Most kezdett a munkahelyén? Munkásszállón lakik, nem tudott annyit összespórolni, hogy ki egyén egy kissebb albérletet?
Ha nem a válasz, és te ezek után is nagyon akarsz segíteni neki, akkor én "kölcsönadnám" (úgyse adja vissza) neki a kauciót , és nyer egy kis időt, hogy összeszedje magát. Gyerekek hozzá kerülnek, úgyhogy a gyerektartás rész is nála marad, amit remélem a gyerekekre fordít.
Nem.
Akkor elmennék külön, ő meg neveli a saját gyerekeit.
39es nem haragszom én senkire, de azért a kettős mérce eléggé gáz itt. Ezen az oldalon full normális, ha a nő a szülőkhöz szaporodik, vagy visszamenekül a mamahotelbe porontyostól, és a szülőknek kötelességük befogadni őket az itteni válaszolók szerint, míg itt arra bíztatják a kérdezőt, hagyjon szenvedni 3 ártatlan gyereket.
Holott a helyzet ugyan az, minden esetben az anyuka alkalmatlan arra hogy önálló felnőttként megoldja a saját gyerekei lakhatását és más nyakába akarja varrni ezt a terhet.
Akkor még egyszer: nem köteles a nagyszülő sem befogadni a felnőtt gyerekét és az unokáit, de ha csak nem nagyon rossz a viszony, ezt érthető, hogy megteszi, mert a GYEREKE és az UNOKÁI. Tehát a családtagjai.
És akár a nő tehet róla, hogy hazakényszerült, akár tudatosan odaszült, ez teljesen más helyzet, minthogy egy olyan nőtől várja el ezt egy férfi (vagy férfitől egy nő), aki nem is lakik együtt az illetővel, nyersen fogalmazva kvázi csak dugni járnak össze.
És szerinted ez kettős mérce. Hát van baj a fejedben, hogy nem érted, miért tök más helyzet, és csak hajtod a magadét.
"míg itt arra bíztatják a kérdezőt, hagyjon szenvedni 3 ártatlan gyereket."
Kedves 43as valaszoló. Nem a kérdező hagyja szenvedni a gyerekeket, hanem a szülei. Pont annyi köze van a kérdezőnek ezekhez a gyerekekhez, mint a szomszédjuknak, vagy mondjuk a tanárnőjüknek. De ilyen erővel te is befogadhatnád őket. Miért hagyod szenvedni őket? Miért??? Fogadd már be őket!!! Vedd fel a kapcsolatot velük, aztán hajrá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!