Befogadnád a párod gyerekeit átmenetileg, ha ezen múlna, hogy otthonba kerülnek-e vagy sem?
A párom exe nehány hónapja munkanélküli lett így hamarosan az albérleteből is kiteszik, egyedüli bevétele a csp és a gyerektartás. A gyerekek 12,10 és 8 évesek.
A párom felvetette, hogy fontoljam meg, hogy befogadjam őket, amíg nem rendeződik az anyjuk élete. Szerinte ez max fél év. Szerintem ez viszont nagyon hosszú idő és nincs arra se kapacitásom (sem anyagi, sem fizikai), hogy innentől 6 gyereket neveljek, ráadasul 7-en nagyon szűkösen férnénk el a házban. 2 szoba van+ a nappali, ami egybe van nyitva a konyhával. Addig rendben, hogy itt elférnének a gyerekek, de onnantól lépni is alig tudnánk.
Nagyon szemét dolog, ha én így inkább arra hajlok, hogy nemet mondok?
Hát, abban az esetben nem, ha a te gyerekeid se veletek élnek, és a párodnak nem kell se fizetni nekik semmit, sem foglalkozni velük.
Én elhiszem hogy nehéz, de nem tudnék tükörbe nézni azután hogy én is oka vagyok annak, hogy ártatlan gyerekek szenvedjenek.
5, az apjuk akarja, hogy befogadja a kérdező, aki nő és már van 3 gyereke.
A nő házában laknak, nem a pasijéban.
Nem, már a korábbi kérdésedhez is leírtuk.
Minden anyának a sajátjai az elsők. Nem fogadnék be az eleve kicsi házamba még három gyereket.
Menjen az apjuk velük külön.
Igen, sajnos ezen múlik, mert a családsegítősök azt mondtak az anyukának, hogy ha az utcára kerülésig nem tud mást találni, kérje az ideiglenes gondozásba vételt.
Én attól félek, hogy kevés lennék egyedül 6 gyerekre, akik közül hármat még nem is ismerek. Mi lesz ha nem fél év lesz, hanem több? Mi lesz, ha valami bajuk lesz? Még orvoshoz sem tudom őket elvinni, mert mégis milyen alapon? Ugyanilyen alapon nem tudom, hogy mi lenne a sulival. Az enyéim a körzetesbe járnak, de milyen alapon vennék fel a párom gyerekeit, akik papíron az ország másik felében élnek? Be meg nem jelenthetem őket (igaz nem is akarom), mert mégis milyen jogon jelentenék be három idegen gyereket?
A párom egy szoba felét bérli. Oda nem viheti őket.
A gyerekeimnek szerencsere semmi bajuk, a mostani köhögős vírust leszámítva.
"Ezek szerint se az exnek, se a pasidnak nincs lakása, de azért vállaltak 3 gyereket a semmire"
Azért a kérdező se dicsekedhet, hogy egy 2 hálószobás lakásban van 3 gyerekkel meg a pasijával. De ugye zsák a foltját, összeillenek, csinálják a gyerekeket a semmire.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!