Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Befogadnád a párod gyerekeit...

Befogadnád a párod gyerekeit átmenetileg, ha ezen múlna, hogy otthonba kerülnek-e vagy sem?

Figyelt kérdés

A párom exe nehány hónapja munkanélküli lett így hamarosan az albérleteből is kiteszik, egyedüli bevétele a csp és a gyerektartás. A gyerekek 12,10 és 8 évesek.

A párom felvetette, hogy fontoljam meg, hogy befogadjam őket, amíg nem rendeződik az anyjuk élete. Szerinte ez max fél év. Szerintem ez viszont nagyon hosszú idő és nincs arra se kapacitásom (sem anyagi, sem fizikai), hogy innentől 6 gyereket neveljek, ráadasul 7-en nagyon szűkösen férnénk el a házban. 2 szoba van+ a nappali, ami egybe van nyitva a konyhával. Addig rendben, hogy itt elférnének a gyerekek, de onnantól lépni is alig tudnánk.

Nagyon szemét dolog, ha én így inkább arra hajlok, hogy nemet mondok?

jún. 1. 11:34
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
100%

Nem éltek együtt. Ennyi erővel a szomszéd gyerekeit is talán jobban ismered, mégsem venné senki természetesnek, hogy te oldd meg a szomszéd gyerekeinek lakhatását.

Én szakítanék is a pasival azok után, hogy ezt el is várná tőlem. Sajnálom a gyerekeket, de nem az én dolgom megoldani ezt.

Ha van olyan nagyszülő, nagynéni, nagybácsi, egyéb személy, aki családba tudja fogadni, akkor elkerülhetik az otthont. Ha nem, akkor sajnos, a szülei alkalmatlansága miatt intézetbe kerülnek.

jún. 1. 12:43
 22/45 anonim ***** válasza:
82%
Nem fogadnám be őket. Nem ők tehetnek róla, de nem is a te feladatod őket megmenteni. Azért van a gyerekeknek apja, anyja, esetleg nagyszülei, hogy ők viseljék a gondjukat. A pasival sem lennék együtt továbbá, azért ne varrja már a te nyakadba a felelősséget, ami az övé, ez nagyon gusztustalan húzás. 6 gyerekkel már kb családi napközit lehetne nyitni, nemhogy egy lakásban nevelni egyedül mindet...
jún. 1. 12:44
 23/45 anonim ***** válasza:
65%

Nem. Mondjuk össze se jönnék gyerekessel. Sajátot sem akarok, máséval meg plnàne nincs semmi kedvem nyűglődni.

Aki megcsinálta őket, oldja is meg az életüket, nem az én dolgom.

jún. 1. 12:50
 24/45 anonim ***** válasza:
95%
Azt nem értem, hogy ha a párod most egy szoba felét bérli, akkor miért nem vesz ki ő egy lakást, ahová viheti a gyerekeket?
jún. 1. 13:00
 25/45 anonim ***** válasza:
93%

24, mert pénze semmi.

A kérdező pedig olyan elkeseredetten vágyik arra, hogy rendszeresen megdugják, hogy eltartaná még a pasi 3 plusz kölykét a sajátjai mellett.

Épeszű emberben fel se merül, hogy együtt se él valakivel, de azért fogadja be az ismeretlen gyerekeket a sajátjai kárára.

jún. 1. 13:04
 26/45 anonim ***** válasza:
92%

Mert mennyivel kényelmesebb a barárnőjére hárítani a feladatot, némi bűntudatkeltéssel.

jún. 1. 13:06
 27/45 anonim ***** válasza:
100%
Ha a pasinak sincs pénze arra, hogy kivegyen egy kis lakást és odaköltözzön a gyerekekkel, akkor a kérdezőnek kellene finanszíroznia a 3 (új) gyerek életét is? Mert ugye anyukának nincs pénze, ezek szerint apukának sem, tehát... Na, még mit nem. Nagyon sajnálom azt a három gyereket, hogy ilyen helyzetbe kerültek a szüleik miatt, de a Kérdezőnek is látnia kellene: ezt a problémát nem neki kell megoldania, főleg nem a saját gyerekei (és saját maga) kárára. Egyetlen pasi sem ér ennyit.
jún. 1. 13:09
 28/45 anonim ***** válasza:
100%

27, nem látja, mert elvakítja a "szerelem".

Pontosabban csak egy béna troll.

Ha valódi lenne, az lett volna az első válasza: "hogy te Sanyi, neked elmentek hazulról? Mi vagyok én szerinted, krőzus? Vagy Teréz anya?"

jún. 1. 13:13
 29/45 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarom elhinni, hogy semmilyen rokonsag nincs. Se apuka, se anyuka felol.
jún. 1. 14:58
 30/45 anonim ***** válasza:
4%

értem kérdező, akkor nyilván azt is hagynád hogy fordított helyzetben a te gyerekeid vigyék, és nem kérnéd meg a párod hogy fogadja be őket rövid időre.

Szakítsatok, a pasi jobb partnert érdemel.

jún. 1. 15:28
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!