Ovis/iskolai anyák napjára nagymamát?
Figyelt kérdés
Miért lett ez szokás? Azt most hagyjuk, hogy őt köszöntse a saját gyereke. Na de megint sok gyerek mindkét nagymamát hozza, én meg ikres anyaként 2 gyerek okán vagyok ott saját jogon és hátul a sarokban fél lábon álltam végig a tavalyit is mert a székeken a sok öreg nyanya ül (némelyik azt sem tudja milyen rendezvény, vagy el sem lát odáig ki mondja a verset).
Miért nem lehet véget vetni ennek a hülyeségnek?
ápr. 23. 13:13
21/43 anonim válasza:
#16! Én értem, tőlem mehetnének dédik is, csak olyan lenézően beszélt róluk, hogy elképzeltem, hogy lehet, hogy hatvanas emberek nem tudják milyen rendezvényen vannak, nem látnak, nem hallanak.
22/43 anonim válasza:
Én is értettem amit írtál,csak én meg arra céloztam,hogy ha 90 éves dédi ott ül,mert el tud még menni,a gyerek meg készül neki, akkor ha nem lát már a zöld hályogtól, akkor is ott a helye.Attól,hogy valaki megöregszik,nálunk még ugyanúgy szeretjük a családban,és én is végtelenül boldog vagyok,hogy a 80 éves nagymamám megérte,hogy a dédunokája verset mond neki.Nagyon boldoggá teszi,engem meg többek között az,hogy látom,hogy mennyire nagy öröm ez neki.
23/43 anonim válasza:
Akkor én leszek a kakukktojás, 30+ vagyok, de nem..nálunk nem voltak engedve nagymamák. :D A férjemnél se, 40 lesz. ANYÁK(!!) napja. Nyilván akit mama nevelt, mert meghalt a szülő vagy bármi, ott igen. De ez nem a mamák műsora, egyetértek a kérdezővel. Mamákkal tessék otthon ünnepelni vagy ahol szeretne az ember. Kérdező, erről az igazság az nem a szülő tehet, hanem a szervező, aki ezt engedélyezi. Nem tudsz neki mit csinálni, mennék hamar és igen is ne állj fel a helyedről, mivel ANYAKÉNT vagy ott. És tiszteljük a mamákat, dédiket a családban, meg is szoktuk ünnepelni magunk között, de ez a műsor nem erre van ott kitalálva, én még ilyet soha nem láttam gyerekként se az óvodában, se iskolában.
24/43 anonim válasza:
22# A kérdező nem írta, hogy nem tisztelik/szeretik a mamákat. Azt a verset nem lehetne neked felmondani, mivel te vagy elvileg a gyerek anyja, dédinek pedig majd otthon mond verset?Anyák napjára szóló vers nem neki szól egyébként. Mi így csináljuk például.
25/43 anonim válasza:
Mondjuk, ilyen stílussal nem csodálom, hogy a saját anyád sem akar veled mutatkozni bármilyen rendezvényen.
26/43 anonim válasza:
25# A tiéddel se. :D Neked is van ám stílusod amúgy, mint a kérdezőnek. Sok helyen nem engedélyezett ez amúgy, vagy is nem lehet meghívni annyi embert, van egy kapacitás. De lehet választani...miért nem csak a mamát hívjátok meg amúgy? Anyát felesleges. Helyetekbe csak mamát és dédiket hívnám, az biztos.
28/43 anonim válasza:
Ez mindig is vita téma volt, van, aki kb nőnapot csinál az anyák napjából, van, akinek csak anya, van, akinek anya, plusz mama, esetleg keresztanya. Mindenkinek más. De ovis rendezvényen valóban előre le kéne tisztázni, hogy akkor vagy minden nagyi ott lehet, de akkor megfelelő helyen, és megfelelő szék mennyiséggel rendezzék, vagy ha nincs erre kapacitás, akkor igenis le kellene szűkíteni a kört csak az édesanyákra. (Amúgy nálunk csak anyákat köszöntenek, és amikor gyerek voltam, akkor is ez volt a szokás, nagyi csak akkor ment, ha valakinek nem tudott valamiért ott lenni az anyja, vagy ő nevelte.)
29/43 anonim válasza:
Miért nem az óvónővel beszéled meg? Nem mered elmondani neki, hogy tegyenek be több széket vagy ne engedjenek nagymamákat? Szerinted itt gyakorin valaki ezt megfogja oldani helyetted? Hívjam fel az óvónőt én vagy mi? Én, ha valami nem tiszta nekem akkor egyeztetek vele. A problémádat csak ők tudják megoldani senki más, de mint látszik mást nem zavar a csoportban, hogy ott vannak a nagyik, mert nyílván az anyukákkal érkeznek
30/43 anonim válasza:
Érdekesek vagytok itt a gyakorin, 29-est felpontozzátok, aki na… de a 28-ast le a véleménye miatt, holott igaza van. Most anyák napján azért áll a kérdező, mert más tényleg nők napját csinál.:D És tényleg ez a jó szó rá, nőnap. Nálunk külön vers mondás nem is volt amúgy mamáknak az ilyen rendezvényeken, anyának címezve volt. És nem az állásról van itt szó, mert ha kell az ember áll 3 órát is, de hogy kb indokolatlanul, mert másnak a kereszt anyja is ott van, az érdekes. De látom aki nem ért ezzel egyet vagy akinél a suliba nincs ez divatba, nem engedik, az le van itt pontozva. De tényleg nem ti tehettek erről, intézménynek kéne kicsit ezt kordában tartani vagy akkor akkora helyet intézni ahol elfér az összes ükmama is esetleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!