Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ma hallottam egy olyat, ha...

Ma hallottam egy olyat, ha mindkét szülő dolgozik, a dolgozó nagyszülő Is mehet tappenzre ha beteg a gyermek! (az unoka!) Létezik ilyen?

Figyelt kérdés
?

2023. szept. 8. 20:46
 1/9 babyboom567 ***** válasza:
100%
nem
2023. szept. 8. 20:55
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Akkor ha a szülők lemondanak a gyerekről és a nagyapa vagy nagymama lesz a hivatalos gyámja igen. :D

Miért lenne ilyen? Kevered a nagyszülői gyeddel szerintem amikor anyuka is vissza akar menni dolgozni akkor a dolgozó nagyszülő (egyik) elmehet gyedre, de csak úgy ha napi szinten a ti házatokban/lakásotokban tartózkodva van a gyerekkel. Pl magához sem viheti el gyed alatt én úgy tudom. Életvitelszerűen ott kell élnie.

Röviden ha a nagyszülők mehetnének táppénzre ilyen egyszerűen az unoka miatt akkor senkinek semmi gondja nem lenne kb azzal, hogy hova tegye a beteg gyereket...

2023. szept. 8. 21:01
 3/9 A kérdező kommentje:

De kár :(

Köszönöm :D

2023. szept. 8. 21:26
 4/9 anonim ***** válasza:
37%
Amúgy nem lenne hülyeség igen..., de sajnos nincs ilyen. :( :D 2es voltam
2023. szept. 8. 23:44
 5/9 anonim ***** válasza:
44%
Nem, mert a legtöbb szülő nem a nagyszülőnek szüli a gyereket, így nem azok kötelessége otthon maradni vele, és kiesni a munkából míg beteg.
2023. szept. 9. 06:14
 6/9 anonim ***** válasza:
84%

Jaj de undorító ez, hogy ha a nagyszülő segít, ott van, akkor azonnal megy ez, hogy a gyerek a nagyszülőknek lett szülve.

Komolyan, az anyák legnagyobb ellenségei a többi anya.

2023. szept. 9. 10:50
 7/9 anonim ***** válasza:
30%
6os, mert az nem undorító hogy a beteg gyerek a nagyszülőnek van lepasszolva, hátha jól lefertőzi azt is csak hogy a kedves szülők dolgozhassanak ahelyett hogy a gyerekükkel lennének, ami a kötelességük lenne?
2023. szept. 9. 11:07
 8/9 anonim ***** válasza:
78%

Mi az ovi első évében úgy voltunk, hogy a gyerek 1 hetet járt oviba, utána 10-14 napot otthon volt betegség miatt.

Ha nem lettem volna itthon a picivel, mi is csak nagyszülői segítséggel tudtuk volna megoldani!

Elhiheted, hogy a legtöbb szülő nem jókedvéből hagyja másra a BETEG gyereket azért, hogy 6-8-10 órát dolgozhasson…

2023. szept. 9. 11:28
 9/9 A kérdező kommentje:

Nekem pont a dolgozó nagyszülő ajánlotta fel magától!! Hogy nézzek ennek utánna, ő szívesen segít így. A másik nagyszülő már nyugdíjas, de neki eszében sincs az unokaval lenni!! Ez a két véglet van!

Hozzateszem, sosem voltak lepasszolva a gyerekek!! Nekem eszembe sem jutott volna ez így! Köszönöm a normális válaszokat!

2023. szept. 9. 12:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!