Ma hallottam egy olyat, ha mindkét szülő dolgozik, a dolgozó nagyszülő Is mehet tappenzre ha beteg a gyermek! (az unoka!) Létezik ilyen?
Akkor ha a szülők lemondanak a gyerekről és a nagyapa vagy nagymama lesz a hivatalos gyámja igen. :D
Miért lenne ilyen? Kevered a nagyszülői gyeddel szerintem amikor anyuka is vissza akar menni dolgozni akkor a dolgozó nagyszülő (egyik) elmehet gyedre, de csak úgy ha napi szinten a ti házatokban/lakásotokban tartózkodva van a gyerekkel. Pl magához sem viheti el gyed alatt én úgy tudom. Életvitelszerűen ott kell élnie.
Röviden ha a nagyszülők mehetnének táppénzre ilyen egyszerűen az unoka miatt akkor senkinek semmi gondja nem lenne kb azzal, hogy hova tegye a beteg gyereket...
De kár :(
Köszönöm :D
Jaj de undorító ez, hogy ha a nagyszülő segít, ott van, akkor azonnal megy ez, hogy a gyerek a nagyszülőknek lett szülve.
Komolyan, az anyák legnagyobb ellenségei a többi anya.
Mi az ovi első évében úgy voltunk, hogy a gyerek 1 hetet járt oviba, utána 10-14 napot otthon volt betegség miatt.
Ha nem lettem volna itthon a picivel, mi is csak nagyszülői segítséggel tudtuk volna megoldani!
Elhiheted, hogy a legtöbb szülő nem jókedvéből hagyja másra a BETEG gyereket azért, hogy 6-8-10 órát dolgozhasson…
Nekem pont a dolgozó nagyszülő ajánlotta fel magától!! Hogy nézzek ennek utánna, ő szívesen segít így. A másik nagyszülő már nyugdíjas, de neki eszében sincs az unokaval lenni!! Ez a két véglet van!
Hozzateszem, sosem voltak lepasszolva a gyerekek!! Nekem eszembe sem jutott volna ez így! Köszönöm a normális válaszokat!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!