Miért lett ez szokás? Azt most hagyjuk, hogy őt köszöntse a saját gyereke. Na de megint sok gyerek mindkét nagymamát hozza, én meg ikres anyaként 2 gyerek okán vagyok ott saját jogon és hátul a sarokban fél lábon álltam végig a tavalyit is mert a székeken a sok öreg nyanya ül (némelyik azt sem tudja milyen rendezvény, vagy el sem lát odáig ki mondja a verset).
Rosszul van szervezve nálatok, azért nem volt hely. Eddig akárhány anyáknapján voltam (3gyerek, a legnagyobb 14. Szóval volt egy pár) mindig megkérdezték kinek megy a mamája, mert egyrészt úgy készülnek a gyerekek (ki mond nagyis verset, hány ajándékot készít...) másrészt betudják lőni hány vendég lesz, úgy pakolnak széket, padot. Engem cseppet sem zavarnak a nagymamák, mondom ezt úgy, hogy sajnos nálunk egyik nagyi sem jött szinte soha (akkor sem amikor a gyerek meghívta).
ápr. 23. 13:47
12/43 anonim válasza:
Kérdező van baj a toronyban. Egy 20-30 perces műsorról van szó, amiben a gyereked kb.fél-1 percet szerepel. Mégis milyen élménynek akarod magad átadni? Nem egy 3 órás szuper koncertről beszélünk. 37 éves vagyok, már az én nagyim is jött, és anyukám is volt a lányomén. Mindig volt elég szék. Szervezés kérdése. Lehet elég ülőalkalmatosságot bekészíteni.
ápr. 23. 13:48
13/43 babyboom567 válasza:
Legyél "bunkó", és ne engedj magad elé/a székedre senkit.Ha neked ez fontos, állj ki magadért.Nem kell átadni a helyed ha nem akarod.Kedves is el lehet küldeni az anyjába a másikat.
-Kedveském, átadná nekünk a helyét.
-ne haragudjatok, de nem, tavaly egy hétig sírt mindkét gyerek mert nem láttak a tömegben,azt hitték elmentem.Köszönöm,hogy megértitek,hogy ennek én újból nem teszem ki magunkat.
ápr. 23. 13:53
14/43 anonim válasza:
Fú de bunkó vagy kérdező, azta leborult szivarvégit! :O
Előre kérdezik, ki hány anyukával és nyanyával 3:) érkezik, és úgy kalkulálnak a székekkel.
Személy szerint mindig is utáltam ezeket a műsorokat, én nem vagyok meghatódós, és feszélyez a sok bőgő anyuka ÉS gyerek, én odahaza sokkal jobban örülök, ha elmondja azt a verset.
ápr. 23. 13:54
15/43 anonim válasza:
Én 42 vagyok, de már az én ovis koromban is jártak nagymamák. Szóval már egy pár éve szokás.
Én csak azt nem értem, hogy az összes kérdésnél, ahol 40körül akarnak szülni, megy a hiszti, hogy gondolják. Gyiken már 30 fölött se szül senki. Régen még korábban szültek. Akkor hogy kerülnek oda nyanyák? Nem dédik azok véletlenül? 42 vagyok, mindig megkapom itt, hogy ilyenkor már nagyinak kéne lennem, nem anyukának. Akkor te most a 40-50 éveseket nevezed nyanyáknak?
ápr. 23. 13:57
16/43 anonim válasza:
Teljesen mindegy utolsó,hogy nagymamák,vagy dédik.Ha a gyerek meghívta őket,és ők el tudtak jönni, akkor ott a helyük.Majd pont azért nem mennek,mert a Gizinek nem tetszik.Hár neki amúgy is 2 gyerek van ott.Ennyi erővel lehetne mondani,hogy a két gyerek fejenként csak fele időt szerepeljen,mint a többi,mert ők ketten ugyanannak mondják a verset,más elől veszik el a lehetőséget.Agyrém.Lehet nézni mindenkinek a saját szemszögéből ám.Másnak meg a kérdező a tök felesleges oda,mert pont telibetojja,hogy az ő csemetéje is ott van.Mindenkit csak a sajátja érdekel tulajdonképpen.
ápr. 23. 14:04
17/43 anonim válasza:
34 vagyok de már az én időmben is ott voltak a nagyszülők 🤣
ápr. 23. 14:15
18/43 babyboom567 válasza:
47 vagyok, és ott voltak a nagyik.
ápr. 23. 14:19
19/43 anonim válasza:
Én azért nem értem a kérdést, mert nálunk a nagymamának is csinálnak külön meghívót a gyerekek. Őket is várják az anyáknapjára. Attól, hogy neked 2 gyereked van, miért érzed úgy, hogy több vagy mint más? Eleve ennek az infónak nincs értelme a kérdésedben, mert nekem tényleg csak az jön le belőle, hogy neked 2 van ezért többet érsz másnál. 20 percet meg tudjál már állni a gyerekeidért. Én átadom a helyemet az időseknek nem még fikázom őket. Sok helyen a nagymama is benne van a családi életben, vigyáznak a gyerekekre amég a szülők dolgoznak. Miért kell bántani őket? Amúgy azt íród, hogy saját jogon vagy ott. Ha a nagymama nem szül meg akkor se te se a gyerekeid nem lennétek a világon. Több tiszteletet a nagymamáknak kedves kérdező!
ápr. 23. 14:21
20/43 anonim válasza:
kérdező, hozol a másik csoportból egy széket. Bár akkor meg az lesz a bajod, hogy a hátsó sorból nem látszik a gyerek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!