Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért mindig a férj anyja a...

Miért mindig a férj anyja a "rossz nagymama", aki mindenbe beleszól és semmit nem tud a gyerekkel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Az itteni kérdések 95%-ánál azt látom, hogy mindig az anyóst szidják az anyukák: mindig ő az, aki állítólag mindenbe beleszól a gyerek kapcsán, hogy öltöztetik fel, mit eszik, mit csinál. Ő az, akinél valahogy soha nincs el a baba, aki nem tudja, hogy kell fogni, aki nem ért hozzá.

Mindig ő a rossz, vele nem akar anyuka kontaktolni, miközben a saját anyja odajárhat akár naponta, mert neki soha nincs egy megjegyzése, okoskodása, csodásan bánik az unokával és amit ő csinál, az minden jó.

Na, kicsit sarkosra sikerült, de értitek.... akinek fia és lánya is van, az a lánya gyerekeihez ért és neki sosem magyaráz, a fia gyerekét viszont megfogni sem tudja és ott mindenbe beleszól?

2022. dec. 23. 13:55
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
77%
Mert a saját anyját megszokta a nő, őt is az nevelte normál kapcsolat esetén megfelelően, a férj anyja meg egy idegen, aki ráadásul ellenségesen viselkedik a menyével, mert riválist lát benne, aki lenyúlta az ő pici babuciját.
2022. dec. 23. 14:05
 2/32 anonim ***** válasza:
97%
Jaja, a saját anyám hülyeségeit megtanultam már kezelni a hosszú évek alatt. De ha anyóssal ugyanúgy viselkednék, szerintem az életben többet nem szólna hozzám.
2022. dec. 23. 14:08
 3/32 anonim ***** válasza:
96%
Nalunk pont fordítva van az en anyám nem normalis. Anyosmonak modnthatok barmit nincs belole hiszti, meg tudjuk beszelni mint ket normalis felnőtt.
2022. dec. 23. 14:11
 4/32 anonim ***** válasza:
88%

Nálunk is ez a felállás.

Anyámat ismerem, tudom kezelni. Ha valamit okoskodik gyereknevelés téren, hogy mert ő 30 éve így csinálta, na akkor letudom állitani mert megszokta tőlem (mármint hogy nem mindenben bologatok, hanem kinyitom a szám).

Anyós meg egy "idegen", akivek tisztelettel kell(ene) viselkedni.

Emiatt nem lehet úgy, olyan hangnemben megmondani a frankót, mint a saját anyánknak, mert 1000%hogy sertődés lesz.

Emellett hozzájön,valóban a rivalizálás is.

(Én pl 6éve együtt voltam a férjemmel, mikor anyóssal először talalkoztam. Nem beszéltek vagy 10éve akkor már. És így is anyós siman kioktatott, hogy ezt meg azt főzzek a ferjemnek, es ne ugy ahogy eddig, mert gyerekkorába ezt szerette. De ez csak 1 példa az 1000ből)

És nálunk még egy elég indorító stílus is társul anyóshoz, amit hál isten a férjem sem tud elvilseni, így nem is tartjuk a kapcsolatot.

2022. dec. 23. 14:13
 5/32 anonim ***** válasza:
92%

Sarkítottan írsz, de nálunk is ez van.

Amit én fő különbségnek látok, hogy az én anyám szeret engem (párom, gyerekeim is), az anyósom pedig nem. Anyámmal azért tudunk túllépni a problémákon, mert tudom, hogy szeret minket, és persze én is szeretem őt. A párommal is jóban vannak, gyerekek is imádják.

Nem én vettem el ezt a lehetőséget az anyósomtól. Most is ott áll előtte, hogy felvegye a telefont, és felhívjon minket, de ő inkább mártírkodik, hogy alig látja a kicsiket, közben egy utcára lakik tőlünk. Erőltessem? Nem fogom.

2022. dec. 23. 14:24
 6/32 anonim ***** válasza:
93%

Mert a saját anyámmal bizalmas a kapcsolatom, ismerem, meg tudok vele beszélni mindent. Ő is bízik bennem, tudja, hogy ha valamit nem úgy csinálok, ahogy ő javasolja, az nem rossz szándékból van.

Példa: mindkét nagymama csodálkozott, miért nem teáztatom a babát. De amíg anyukám elfogadta, hogy azért nem, mert ma már más az ajánlás, anyósom sírógörcsöt kapott, és fel akart jelenteni, mert veszélyeztetem az unokáját. Neki csak egy idegen, okoskodó fiatal kis liba voltam, hiába ismert addigra már sok éve.

Bár van ellenpélda, anyukámnak nagyon jó a kapcsolata az öcsém feleségével, szóval lehet ezt jól csinálni, ha mindenki normális.

2022. dec. 23. 14:25
 7/32 anonim ***** válasza:
83%

Mert a fiús anyák tényleg be tudnak kattanni, hogy elveszik a pici fiacskájukat. Különösen azok, akiknek csak fiaik vannak. Persze, ettől még a feleség anyja is bekattanhat, ez nem törvényszerű, de rengeteg család van még ma is, akiknél a lány gyerek mindent megcsinál, a fiúgyereknek meg semmi dolga, mert fhasz van a lába között, és tőből elszakad, ha hozzáér egy porszívóhoz vagy a felmosórongyhoz.

És elég gyakori ez a jelenség, most már azért annyira nem, de 10 problémás anyósból vagy 9-nek a férj a gyereke.

2022. dec. 23. 14:32
 8/32 anonim ***** válasza:
96%

5, pontosan ugyanez a helyzet nálunk is.

Plusz nálunk hozzájön, hogy anyósom nem igazán viseli jól a változásokat. Volt egy megszokott élete a fiaival, megszokott menete az ünnepeknek, születésnapoknak, erre jöttem én és belerondítottam. Hiába töltötték eddig a karácsonyt végig a rokonokkal (1 hétig minden nap más vendégelte meg a többit), mióta én is a képben vagyok, az én családomra is időt kell fordítanunk a férjemmel, nem tölthetjük velük az egész hetet ahogy ők megszokták az évek alatt. Sőt mostmár gyerek is van, és az ő érdeke az első, nem az hogy anyós mit akar.

2022. dec. 23. 14:32
 9/32 anonim ***** válasza:
100%

Elég egybehangzó válaszok érkeztek és mind jól indokolt. Nálunk is ugyanez a helyzet.

Amúgy érdekelne a kérdezőnél hogy van akkor?

2022. dec. 23. 14:48
 10/32 anonim ***** válasza:
97%

Nálunk az van, amit leírtál. Anyósomnak 3 fia van, a középső fia a férjem.

Amikor összejöttünk, akkor már a nagyobbik fia házas volt, várták a kisbabát, mi 18 évesek voltunk, a legkisebb fia meg 15. Gondoltam magamban, hogy megfogtam az Isten lábát, nagyon szeretetteljes család, aranyos anyóssal, humoros apóssal. Így volt ez addig, ameddig a legkisebb fia is el nem költözött. Utána már mi minden voltunk, csak "drága szent menyek" nem. Állandóan azt nézi, hogy mikor köthet belénk, amivel csak azt érte el, hogy a 3 fiából már vagy 10 éve nem beszélt vele egyszerre mind a három, hol kibékül az egyikkel, aztán osszeveszik a másikkal. Én megfogadtam, hogy nem ülök le vele többet egy asztalhoz, nagyon undorítóan viselkedett 3 éve.

2022. dec. 23. 14:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!