Nagymama milyen formában maradhat otthon a babával (1-2 éves koráig)? Milyen "fizetés" ellenében? Akiknél így volt hogyan alakult a kapcsolat a kicsi-nagymama között?
Januártól vissza kellene mennem dolgozni, a gyerkőc akkor lesz 13 hónapos. Bölcsin gondolkodtam, de inkább ezt a formát választanánk. Szeptemberig, vagy következő januárig. Hogyan lehetséges ez?
Illetve milyen tapasztalataitok vannak?
gyesre csak akkor mehet a nagymama ha otthon is marad vele.
úgy, hogy dolgozik és felváltva vigyáztok rá, úgy nem.
esetleg ha 6 órás a munkaviszonyod akkor te kaphatod a gyest továbbra is és megoldjátok a felügyeletet ahogy tudjátok
Én értem hogy én akkor nem kapok gyedet :)
Azt kérdezem hogy anyukám mit kapna ha otthon maradna a gyerekkel - munka helyett, úgy mint eddig én - gyedet? gyest? Vagy valami más néven futót? Vagy semmit?
Elég sok dologgal kapcsolatban félreértésben vagy, kedves kérdező.
"Januártól vissza kellene mennem dolgozni,"
Innentől fogva nem jár a GYED a gyermek után. Félreértések elkerülése végett: senkinek.
Innentől te akkor kaphatsz GYESt, ha hetente legfeljebb 30 órát dolgozol vagy otthonról dolgozol.
Nagymama akkor kaphat GYESt, ha nem dolgozik. Egyáltalán semmit.
Oké, értettem. Gyest kap ilyen esetben.
Írtam hogy tiszta, hogy én nem kaphatok gyedet. Éppen ezért is -meg a főnököm is mondja- megyek visszadolgozni hogy a fizetésemet kapjam a gyed helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!