Ez valami magyar tünet, hogy a legtöbb vállalkozói formában működő üzleti kapcsolat (pü. Tanácsadás, biztosítási vagy egyéb értékesítő, üzletkötő) a beosztotti létre jellemző birkásítás jegyében zajlik?
Bújtatott vállalkozó, igazából beosztott, de ahhoz be kéne jelenteni, kéne neki fix bért adni, de ezt sehol se teszik meg. Ezek nem ÁLLÁSOK, ez csak munka. És olyan, mint a kutya vacsorája, vagy köt vmit és lesz jutalék, vagy sem. Inkább utóbbi.
Normális ember messze kerüli őket, akkor is, ha munkanélküli.
Azért, mert vállalkozó vagy, még lehetnek elvárásai a partnerednek. Igen, legyél ott meetingen, és igen, öltözz úgy, ahogy elvárják, hiszen valahol mégiscsak őket képviseled. A Shell is beleszól, hogy a kútjain, amit alvállalkozók üzemeltetnek milyen ruházat legyen stb. Pedig a shell sem fizet fixet a kútnak, ugye...
Ha engem képviselnének alvállalkozó üzletkötők, én is szabnék feltételt. Hogy emberileg ezt hogyan oldják meg, az erősen egyénfüggő, szerintem nem kell általánosítani...
Az alkalmazotti viszonyból kirúgnak, ha nem teljesítesz, innen meg szerződést bontanak, ha nem teljesítesz. Ugyanaz... De ez nem magyar tünet, ez szerintem mindenhol így van, így is kell lennie.
"Normális ember messze kerüli őket, akkor is, ha munkanélküli."
Normális ember örül, ha teljesítményarányos pénzt kap. Aki kerüli ezt, az valószínűleg vagy lusta, vagy nincs önbizalma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!