Miért mindig a férj anyja a "rossz nagymama", aki mindenbe beleszól és semmit nem tud a gyerekkel kapcsolatban?
Az itteni kérdések 95%-ánál azt látom, hogy mindig az anyóst szidják az anyukák: mindig ő az, aki állítólag mindenbe beleszól a gyerek kapcsán, hogy öltöztetik fel, mit eszik, mit csinál. Ő az, akinél valahogy soha nincs el a baba, aki nem tudja, hogy kell fogni, aki nem ért hozzá.
Mindig ő a rossz, vele nem akar anyuka kontaktolni, miközben a saját anyja odajárhat akár naponta, mert neki soha nincs egy megjegyzése, okoskodása, csodásan bánik az unokával és amit ő csinál, az minden jó.
Na, kicsit sarkosra sikerült, de értitek.... akinek fia és lánya is van, az a lánya gyerekeihez ért és neki sosem magyaráz, a fia gyerekét viszont megfogni sem tudja és ott mindenbe beleszól?
Miert, szerinted a ferjed azert dolgozik ratok egesz nap hogy egy tal etelt ne tegyel ele mikor hazaer? Oke nem kell egesz nap cipelni a gyereket, de ha mar otthon vagy igenis a te dolgod kiszolgalni oket etellel pl
Vagy hazamegy a munkabol es csinaljon maganak szendvicset?
Mert ahogy az apák átlagosan jobban féltik a lányukat (puskát veszek, megölöm ha valami bántja, stb.), úgy az anyák is átlagosan jobban ragaszkodnak a fiaikhoz.
Az én anyósom és az én anyám is ilyen.
Az én párjaimat rögtön elfogadta, nem volt gond, de az öcsém akárkit hoz haza, nem jó, nem tetszik neki, valami mondvacsinált indok miatt nem szimpatikus.
22-es vagyok. Amíg a férjem egész nap dolgozik, addig én nevelem a gyerekét, takarítok, bevásárolok, ügyet intézek és megfőzöm azt az ételt, amit ő kiszedhet magának munka után. :D
De a férjem amúgy egy életképes felnőtt ember, nem várja, hogy gyerekkel a kezemben ételt melegítsek neki, hanem szed magának. Dolgoztam én is, tudom, hogy kutyafüle 8 órát dolgozni még 8 óra babázáshoz képest is, nem hogy 24-hez. Amúgy nem rakodómunkás, hogy annyira elfáradjon, hanem programozó, ráadásul itthon dolgozik.
"Valamiert szeretik ma azt hinni a nok, hogy baromi megalazo etelt szedni a ferjednek, pedig semmi megalazo nincsen benne. En ugy gondolom, a ferfiaknak jol esik, ha megkapjak a csaladfonek jaro tiszteletet."
????
Az én férjem nem vágyik rá, hogy kiszedjen neki a kaját, ez fel sem merül benne, hogy ezzel tisztelném meg. Persze van, hogy éppen kiszedem, mert úgy esik kezemre, de durva is lenne, ha egy felnőtt embernek nehezére esne kiszedni magának egy tál kaját.
Szerintem ez max. abban merül fel, akinek a családjában ez volt a szokás, a férjeméknél nem, úgyhogy neki erre igénye sincs.
A családfő fogalma meg kb. értelmezhetetlen manapság, mikor 2 keresős családok vannak, senki nem tesz bele többet, csak mert eljár dolgozni, én sem a s*ggemen ülök itthon 8 órában :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!