Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagymamai GYES-sel kapcsolatba...

Nagymamai GYES-sel kapcsolatban tud-e valaki segíteni nekem? Igényli itt valaki közületek?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy az a feltétele, hogy nagymama sem dolgozhat, és a gyerek nem lehet bölcsiben. Anyu fog a gyerekre vigyázni, amíg dolgozom. Mondtam neki, hogy igényelje meg, de nem nagyon akarja, mert kétségei vannak. Pl. nem akarja elhinni, hogy nyugdíj mellett ezt folyósítják, nem akarja elveszíteni a nyugdíját, meg hogy neki ebből biztos adót kell fizetni.

Írtam az Államkincstárnak, erre belinkeltek valami 3 oldalas dumát a nagymamás gyes-ről, amiket eddig is tudtam, csak épp ezekre a kérdésekre nem válaszoltak. Tud nekem valaki segíteni ebben?

2012. febr. 23. 19:41
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a nagymama van Gyes-en tavaly április óta, nyugdíj mellett. 28500-at kap, mert nem vonnak belőle nyugdíjjárulékot.
2012. febr. 23. 20:12
 2/7 anonim ***** válasza:

Most igényeltem meg anyunak. Adót nem vonnak belőle, nyugdíjjárulékot vonhatnak ha kéri.(ennek akkor van jelentősége, ha rokkantnyugdíjas és szeretné, hogy beleszámítson az éveibe az öregségi nyugdíjnál)

Máknak nem érdemes írni, mert ezt fogják mindig belinkelni. Én is próbálkoztam, de nekem is a sablonnal jöttek.

2012. febr. 23. 21:34
 3/7 anonim ***** válasza:
Még annyit, hogy ha van ügyfélkapu regije akkor azon is lehet igényelni, szkennelni kell hozzá a papírokat(adókártya, személyi, tb kártya a mamának, babának tb kártya, születési anyakönyvi kiv., ha jól emlékszem lakcím kártya, majd a szülői nyilatkozatot el kell küldeni postán nekik) Gondolom ha személyesen adod be akkor is ezeket kérik.
2012. febr. 23. 21:37
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, akkor igyekszem rábeszélni, hogy igényelje meg. Kár lenne veszni hagyni, én nem kapok, mert 8 órásban dolgozom.
2012. febr. 23. 22:13
 5/7 anonim ***** válasza:
jaj, nehogy kárba vesszen! nekünk is nagyon jól jött, 5 hónapig kaptuk a mama nevére. ugyanúgy kapta a nyugdíjat.
2012. febr. 24. 00:25
 6/7 anonim ***** válasza:
2,3-s vagyok, igen, mi is azért igényeljük, mert én 8 órában megyek vissza és mi is úgy voltunk vele, hogy ha már lehet miért ne használjuk ki, ne hagyjuk kárba veszni.
2012. febr. 24. 14:42
 7/7 anonim ***** válasza:

Még szerencsések is vagytok és 8 éve nevelem a két unokámat de az államtól egy huncut fillért se kapok. Mondván családban maradtak holott itt felejtették őket 3 és 9 évesen.

Még az sem izgatja őket hogy állandóan perelnem kell, mert nem fizetnek a szülők, vagy mert adós maradok a banknál mert ki kell fizetnem a gázelszámolást, mert a nyugdíjam nem elég. az államtól soha nem kaptam semmit pedig rengeteget megspóroltak nekem köszönhetően.

2012. aug. 31. 00:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!