Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ez igaz a 2. gyerekvállalással...

Ez igaz a 2. gyerekvállalással kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Van egy 17 hónapos kislányom,augusztusban tölti be a 2 éves kort.Tehát lejár a GYED ellátásom.A GYES-ből + a párom fizujából nem tudnánk megélni normálisan,ezért vissza kell mennem dolgozni.Anyám viszont kitalálta,hogy úgyis szeretnénk majd egy kis tesót,akkor miért nem vállaljuk be most.El is gondolkodtunk a dolgon,de tegnap találkoztam egy ismerősömmel,aki azt mondta,hogy ha így vállaljuk és nincs a kettő gyerkőc között 1 év munka akkor csak GYES-t kapok a 2.után.Munkaviszonyom van,ápolónő vagyok a kórház fenntartja a helyemet.Ez valóban igaz?Vagy hogy működik ez az egész?Segítsetek légyszíves!
2012. jan. 31. 14:21
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
37%
Én is így tudom, hogy kell megint egy év munkaviszony ahhoz, hogy ismét GYED-re legyél jogosult. Magyarul egyhuzamban csak két évig kaphatsz GYED-t, utána már csak a GYES jár.
2012. jan. 31. 14:24
 2/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ!Tényleg nem tudtam ezt.Valahol mintha azt olvastam volna,hogy az előző évi munkabér,GYED ellátás,stb. alapján számolják.Hát mindegy!Akkor megyek vissza dolgozni.
2012. jan. 31. 14:30
 3/24 anonim ***** válasza:
88%

mivel van munkaviszony mögötte aktív gyeded van ezért kérhetsz megint tgyást és gyedet is a 2. babára nem kell az 1 év munkaviszony közben

a passzív gyeded lenne akkor más a helyzet

2012. jan. 31. 14:31
 4/24 anonim ***** válasza:
84%
Utólsónak van igaza, a gyed is aktív munkaviszonynak számít.
2012. jan. 31. 14:32
 5/24 anonim ***** válasza:
53%
1. vagyok, ezt nem tudtam ilyen formában, kifejtenéd, kérlek? (mármint ez az aktív, meg passzív GYED, nem tudom mi?)
 6/24 anonim ***** válasza:
84%
a passzív gyed az mikor pl megszünik közben a munkahely vagy a munkakör
 7/24 anonim ***** válasza:
84%
mármint a gyed időtartalma alatt
2012. jan. 31. 14:33
 8/24 anonim ***** válasza:
84%

aha, köszi.

én most a legmagasabb gyedet kapom, de megszűnt a munkahelyem a gyedem alatt. tehát ha én most vállalnék egy második babát (júliusig kapom most a max gyedet) akkor mit kapnék?

2012. jan. 31. 14:33
 9/24 anonim ***** válasza:
100%
az aktív mikor vissza tudsz menni oda dolgozni ahol voltál mint pl a kérdező
2012. jan. 31. 14:34
 10/24 anonim ***** válasza:
84%
elvileg gyest
2012. jan. 31. 14:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!