Miért mindig a férj anyja a "rossz nagymama", aki mindenbe beleszól és semmit nem tud a gyerekkel kapcsolatban?
Az itteni kérdések 95%-ánál azt látom, hogy mindig az anyóst szidják az anyukák: mindig ő az, aki állítólag mindenbe beleszól a gyerek kapcsán, hogy öltöztetik fel, mit eszik, mit csinál. Ő az, akinél valahogy soha nincs el a baba, aki nem tudja, hogy kell fogni, aki nem ért hozzá.
Mindig ő a rossz, vele nem akar anyuka kontaktolni, miközben a saját anyja odajárhat akár naponta, mert neki soha nincs egy megjegyzése, okoskodása, csodásan bánik az unokával és amit ő csinál, az minden jó.
Na, kicsit sarkosra sikerült, de értitek.... akinek fia és lánya is van, az a lánya gyerekeihez ért és neki sosem magyaráz, a fia gyerekét viszont megfogni sem tudja és ott mindenbe beleszól?
Nálunk az én anyám borzasztó természetű, de nem is tartjuk a kapcsolatot, nem ismeri az unokáját, amúgy biztos vagyok benne, hogy erőszakos lenne és negatív mindennek a kapcsán.
Anyósom normális, nyilván előfordult, hogy adott 1-1 tanácsot vagy nem mindenben értettünk egyet, de mivel alapvetően rendes és nem magyaráz bele mindenbe, így abból nem csinálok problémát, ha egy-két dolgot megjegyez a gyerek kapcsán. Pl. nem akadok ki ilyenek, hogy úristen, meg merte kérdezni, nem fázik-e a gyerek és nem kéne rá pulcsi, mert nem tolja folyamatosan a tanácsokat, csak kicsúszik néha.
Szóval, nekem inkább ez az empátia hiánya a fura, hogy mások meg egybôl ugranak arra, ha az amúgy viszonylag normális anyósnak esetleg 1-1 kéretlen megjegyzése van. Mármint, itt ugye sose úgy van lekommunikálva, hogy anyósom mindenbe beleszól, meg anyám is, csak hogy az anyós a rossz.
Olyan elgondolkodtató amit írtok. Nálunk nincs képben anyósom, de fiús anya vagyok. És számomra olyan fura, hogy vannak anyák akik mindenáron le akarják láncolni a saját gyereküket.
Én imádom a fiam, de valahol nagyon várom, hogy önálló legyen és lássam ahogy vezeti a kis életét a leendő párjával. És nem tudom elképzelni magamról, hogy zavarjon, hogy ők hogy alakítják az életüket, vagy milyen szokásaik lesznek.
Persze most még csak 4 éves, szóval ki tudja... de őszintén remélem, hogy a leendő párja nem így fog majd rólam nyilatkozni. Én tuti imádni fogom ha már nem kell lépten-nyomon kiszolgálnom😅
Nálunk is fordítva van. Anyám egy tipikus "mindent jobban tud" miközben (sajnos) annyira buta, beszűkült gondolkodású nő.
Anyósom soha semmibe nem szólt bele, sosem volt erőszakos, sosem bezzegelt. Sosem akart rám erőszakolni semmit.
Anyám szerint mindenki hülye csak ő nem, minden mai új dolog, nevelés, minden mai orvosi újjítás hülyeség..
🤦♀️
Nem mindig van ez így, de előfordul. A saját anyját már ismeri az ember, tudja hogy lehet lerendezni. Az anyóst egyrészt kevésbé ismeri, másrészt bizonyos dolgokat nem úgy mond neki az ember, óvatosabban fogalmaz stb. hogy ne sértse meg. Ha az anyámat megsértem, az én dolgom, ha az anyósomat, az már a férjemre is kihat.
Szerencsére nekem az anyámmal és az anyósommal sincs ilyen téren gondom. Anyósnál inkább az a "gond", hogy túlságosan segíteni akar, illetve néha olyanokba is beleszól, aminél nem értem, hogy minek, de többnyire a férjem lerendezi ilyenkor. Viszont jó szándékú, ért a gyerekekhez és idővel le szokott szállni a vesszőparipáiról is.
Amit el kell fogadni, hogy a szüleim idejében mások voltak a szokások, bevett tanácsok. Pl. teáztatás, etetés meghatározott időben és ideig, cumi, sírás, hozzátáplálás, miegymás. Óhatatlanul is ezeket fogják tanácsolni, mert ők ezt csinálták. Aztán van, aki képtelen elfogadni, hogy most más szelek fújnak.
Most olyan szelek fujnak, hogy a gyereket mindentol felteni kell, minden nyikkanasra ugrani, es mindent megengedni😂
Anyos/anya generacio meg nem gondolt tul ennyire mindent
Es ezt ugy mondom, h sok minden van amiben en se ertek veluk egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!