Hogyan készültetek a babával közös életre, honnan inspirálódtatok?
Első babánkat várjuk, még nagyon a terhesség elején vagyok, úgyhogy kicsit csapongnak a gondolataim, terveink.
Pl. már kinéztem a babakocsit, de még a nemét sem tudjuk. Legszívesebben előretekerném az időt, hogy már itt legyen velünk. :)
Tudom, hogy szép a várakozás is, de nem tudom, hogy leszek türelmes még őszig.
Ti milyen babás tartalmakat néztetek, olvastatok a terhességetek alatt?
Olyan is lehet, ami edukatív, de olyan is, ami simán csak szép, esztétikus (nincs bajom a "sad beige baby" jelenséggel sem, sőt:D).
Mi sehonnan nem inspirálodtunk, direkt nem olvastunk, nem néztünk semmilyen babás tartalmat.
Volt egy elképzelésem, hogy mit szeretnék, így a második trimeszterben rajzoltam olyan képeket a pelenkázó fölé, amiket megálmodtam. A képek mellé hasonló tematikájú falmatricákat vettem.
Illetve beírtam a googlebe, hogy xy mintás ágynemű és ami tetszett azt megrendeltem :)
Babakocsinál szintén volt egy elkepzelésem, hogy 3 kerekű legyen és ne legyen se fiús se lányos, így marketplace-en olyat kerestem.
A baba ruháinál, játékainál is igyekeztem unisex darabokat választani, mert a hideg ráz ezektől a fiúknak kéket, lányoknak rózsaszínt dolgoktól.
Szia!
Bocsi,ha már volt hasonló válasz,nem olvastam végig mindent.
2 pici gyerekem van(20 és 4 hónaposak).
Ennek fényében mondom,hogy totálisan mindegy milyen szobát csinálsz neki,milyen színű a ruhája stb.stb.
Csináld úgy,ahogy neked tetszik.
Ami viszont tényleg lényeges/és most csak kulcsszavakat írnék/
-
szülés folyamata,szakaszai,légzéstechnikák stb.(én az egyik kórház ingyenes online szülésfelkészitőjét csináltam )
-
Baby blues,szülés utáni depresszió!!(mindenki azt hiszi,hogy ahh vele ez nem történik...)
-
Szoptatás,közelben szoptatási tanácsadó
-
Baba elsősegély
-
Milyen is valójában a hasfájás/kólika
+1
Amire bár nehéz készülni,de mégis ide sorolnám mert számomra ezek mellett a leglényegesebb krízist a párkapcsolat megváltozása okozta.
Amit én tanácsolnék még ha elfogadod,hogy ne az instan/facebookon kövess anyukákat,mert a legtöbb esetben ez hihetetlenül torzítja a megítélésünket.
Ha szeretnél beszélgetni vagy bármi kérdésed van,írj nyugodtan.
Boldog babavárást!
Szülés felkészítővel.kapcs írnék. Én is az egyik kórház ingyenes szülésfelkészítőjet végeztem el. Kitolasi szakaszban azt ügyeletes szülésznő lecseszetr,hogy nem úgy lelegzunk,és total mást kezdett el.kutogatni,de én itt már annyira ki voltam a lassan egy napja történő vajudastol plusz annyira begyakoroltam az ezek szerint "rossz" metódust,hogy folyton rosszul csináltam.
Jó dolog a könyv,de csak össze fogsz zavarodnk. Olvass inkább keveset,erton,józan paraszti ésszel. Ne kövess kitűnő anyukákat,ne olvasgass túl sok gyakorit,mert itt mindenkinek vagy késsel villával eszik a gyereke és atalussza az éjszakát már pár hetesen,vagy épp az ellenkezője,sosem alszik. Annyi élethelyzet van!
A túl sok infó csak osszezavar
Én is így jártam,mindent is el akartam olvasni,mindent is tudni,és csak osszezavarodtam
Nem tudom ez így mennyire hasznos,remélem valamit azért segítettem.
Szerintem azért nehéz sokaknak azonosulnia a kérdéseddel, mert a gyerekvállalás a legtöbbeknek nem könnyed és csacsogós. Rengeteg trauma övezi, az anyák közül sokan túl vannak már egy depressziós perióduson, a társadalmi megbélyegzés mindennapisága is arculcsapta már őket, vagy esetleg válás, létbizonytalanság, beteg gyerek, maradandó testi-lelki károk mellett küzdenek, kinek miért piszok nehéz. És amikor jössz ezzel a bézs babaszobával, az olyan, mintha azt kérdeznéd: "most megyek a frontra, hogyan készüljek? Ajánlhattok edukatív vagy szép tartalmakat is, pl. a pink magassarkú cipőm szívesen viselném ott!"
És részben szerintem irigykedünk, hogy te még ilyesmiken agyalsz, részben meg hüledezünk, hogy te tudod egyaltalán hova mész?!
De az a válaszoló, aki részletes listát írt, valóban hasznos témákat szedett össze!
Mert én úgy nőttem fel, hogy nagyon kevés rosszindulatú, vagy nyers, túl őszinte emberrel találkoztam.
Van egy szerető családom, a szüleim úgy neveltek, hogy az erősítették bennem, hogy én vagyok a legjobb, legokosabb, legügyesebb, legszebb, tökmindegy, hanyadik helyezést értem el egy versenyen, vagy hogy épp körömvágó ollóval nyírtam bele a hajamba.
A mai napig jó velük és a családom többi tagjával is a kapcsolatom, bármikor, bármivel kapcsolatban tudok fordulni hozzájuk.
Akárhová jártam iskolába, legyen az akár általános iskola, akár egyetem, itthon vagy külföldön, az oktatók és a társaim is kedveltek, szerettek.
Itt van a párom is, aki kis túlzással a csillagokat is lehozná nekem az égről, ha ezt kérném. Minden vágyamat, álmomat valóra váltja, a gondolkodása, viselkedése csak előrevisz és motivál.
Nehéz lesz az anyaság? Igen, ebben biztos vagyok, ahogyan abban is, hogy bármilyen akadály lesz előttünk, megbirkózunk vele, ahogyan eddig mindennel az életben. Lehet, hogy nem egyedül leszek egy probléma megoldására, lehet, hogy közben elsírom magam a vőlegényemnek, vagy az édesanyámnak, de szerintem ezzel semmi gond nincs. Senki nem kevesebb másoknál azért, mert nem kellett végigküzdenie az életét, vagy mert nem egyedül kell szembenéznie a bajokkal, gondokkal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!