Lemondhatok végleg a gyerektémáról?
#23! Valószínűleg inkább neked vannak nehézségeid, és nem csak a szövegértéssel🤪
Képzeld, én is voltam ilyen helyzetben és most várok babát, írtam is. Csak mondjuk 20 évesen még nem vállaltam pasi nélkül, mivel akkor még nem látsz a jövőbe, hogy lesz-e olyan kapcsolatod később, ami úgy alakul. 40 évesen már ezen nem kell gondolkodni, csak azon, hogy akarsz gyereket vagy nem.
Mibe kell beletörődni? Örülj hogy szabadabb, kevesebb stresszel és anyagi -érzelmi teherrel járó életed van. A gyerek csak nyűg és nyeli a pénzt, időt, energiát.
Sok ismerősöm van aki azt hitte, hogy gyereket akar, mert ez a divat, társadalmi elvárás stb, aztán mikor lett nekik, hamar rájöttek mekkora hibát követtek el, de már késő volt. Nem olyan csillámporos vattacukorfelhő ám a gyerekvállalás mint ahogy be van állítva. Egyedül, munka, pénz és társ nélkül meg aztán pláne.
De a te döntésed abszolut. Spermadonor, vagy Csináltasd fel magad valami jöttmenttől, ha annyira kell a gyerek. Örökbefogadásnál meló, és házasság/társ nélkül szinte semmi esélyed.
Ez a "Gondolkodni kellett volna" válaszoló, minden ilyen kérdéshez oda böfögi ezeket a hozzá szólásait. Aztán még ugrál is rajta. Meg bele rúg a kérdezőkbe és áldozat hibáztat. Mindenféle empátia nélkül.
Csak azt nem bírja megérteni, hogy nem mindenki ösztönlény és tolja világra a babákat, akkor is ha nincs rá keret meg társ.
Kedves Kérdező!
Hasonló cipőben vagyok. Bár én picit fiatalabb vagyok.
Nem tudom igazából, hogy lehet ebbe bele törődni. Szerintem valahol mindig fájni fog.
Sokszor látom, hogy az emberek mindent (önmagukat is) feladnak a gyereknevelés közben. Aztán ott állnak középkorúan mikor kirepült a gyerek és nem tudják hova legyenek. Én próbálok kicsit bele gondolni ebbe az állapotba. Hogy teljes legyen az életem így is. A gyerekre vágyás csak egy kis része legyen a lelkemnek, ne egy hatalmas űr. Sokszor nem sikerül, bár ez kívülről nem látszik.
80%-ban elfogadom, hogy valószinű, nekem már így alakult. A maradék 20-at meghagyom csodának. Mindenesetre igyekszem nem rágörcsölni.
Amit fentebb írtak, hogy nézzél hisztiző gyerekekről videókat... Hát, az nekem sem használ.
25-össel értek egyet!
Kérdező, legalább nem kerülsz kórházba az évekig tartó alváshiány miatt.
Nem kell napi szinten 600 hisztit végighallgatnod.
Nem kell pluszban idegeskedned, aggódnod, nem megy el egy csomó pénzed, nem kell senkivel leülni tanulni, nem kell attól rettegni, hogy ugyan milyen részegre itta magát a buliban.
Nézd már a jó oldalát, könyörgöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!