Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akik azt hiszik, hogy csak...

Akik azt hiszik, hogy csak ahhoz kell normálisan hozzáállniuk, amit akartak, szerinted is elkényeztetettek?(gyerektéma)

Figyelt kérdés

Most olvastam az egyik tesós kérdést, és teljesen kiborított pár válasz. Mondjuk csak az utolsó csepp volt a pohárban, már évek óta felbukkan pár olyan, hogyha én nem akartam gyereket, akkor minden jogom megvan otthagyni, mert nem akartam, vagy hogy a férjem akart csak gyereket és ezért nem tudom szeretni a babát, most meg még képesek tesós kérdésre is ezt ráhúzni, hogy rendben van, ha nem foglalkozik a tesó a gyerekkel, mert nem akarta! Én még fel is pontozzák! Az eszem megáll..

Nem tudom milyen világban éltek, de már gyerekként megtanuljuk, hogy nem csak az történik velünk, amit akarunk, hanem vannak dolgok, amiket KELL! És ebből kell kihozni a legtöbbet, mert nem minden alakulhat úgy, ahogy szeretnénk! Ettől még azok a dolgok nem rosszak! Továbbá attól, hogy akarunk valamit, az még nem biztos, hogy jó lesz nekünk(4.gombóc fagyi, vagy várt film vagy BÁRMI), bármivel megszívhatjuk attól függetlenül mit éreztünk előtte, mennyire akartuk, kiderülhet, hogy ne jó ötlet!

Aki azon lovagol, hogy ezt akarta, azt nem akarta, és szerinte ezért kizárhat valamit az életéből, az mondja már meg, mi a logika mögötte? Mert szerintem elég ostobán hangzik, mint amikor egy kisgyerek duzzog, hogy ezt akarom, azt nem akarom, és azt hiszi számít, pedig rohadtul nem! Ugyanúgy történnek vele dolgok, és akarástól-nem akarástól függetlenül lesznek számára jók, vagy rosszak! Hogy ragadhattak le felnőtt emberek ezen a szinten.. ! Amíg nem ismersz valamit, nem tudod, milyen lesz! Nem tudod előre megjósolni, mit fogsz érezni egy adott helyzetben, és ha valami nem is tetszik, nem zárhatod ki, mert attól még létezik, ki kell hoznod belőle a legtöbb jót számodra!

Olyannak is szívesen veszem a válaszát, aki szerint azok szeretik a babájukat leginkább, akik sokáig várták! Érveljenek már mellette, olyan nagyon szeretném megérteni, mi játszódik le a fejetekben, honnan tudjátok hogy fogtok érezni egy idegen helyzetben a jövőben!

2021. szept. 20. 06:48
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
86%

De most egy 5 évesre hogy erőlteted rá, hogy szeresse a kistestvérét?

Ehhez kérünk valami gyakorlati tippet.

2021. szept. 20. 06:59
 2/14 anonim ***** válasza:
79%

Én meg azt nem értem miért nem tud mindenki a saját dolgával foglalkozni. Idegesít ha másik másképp csinálja, gondolja, más véleménye van, vagy hülye? Kapott tovább.

Eszem megáll…

2021. szept. 20. 07:16
 3/14 anonim ***** válasza:
77%

Egy ilyen válasz volt, 0 ponttal.

Szerintem hétfő reggel ezen ne kapd fel a vizet, minden bántás nélkül. :)

2021. szept. 20. 07:19
 4/14 anonim ***** válasza:
73%

*lapozz tovább

2-es válaszomhoz

2021. szept. 20. 07:20
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Mi bajod van? 🤷‍♀️ Kicsit nehéz értelmezni ezt az össze-vissza kérdést.

Most az a bajod, hogy nem vegetálunk, mint egy szobanövény, hanem akarunk dolgokat?

A testvérnek miért lenne kötelessége szeretni másikat?

2021. szept. 20. 07:57
 6/14 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy sokan azt hiszik ki lehet zárni valamit, mert azt nem akarták(mint a kissrác a testvérét, vagy férfiak/nők, akik nem kifejezetten akartak gyereket és leléptek), vagy fordítva a válaszok, ha egy nő akart gyereket, és valamiért nem találja a helyét mellette 10en hozzávágják, hogy "te akartad". Mintha ez bármit is jelentene és előre jósolná a jövőt!

Egyébként a kissrácnak nem kell szeretnie a tesóját, de nem tehet úgy, mintha nem létezne. Egyáltalán nem kell megkérdezni a gyereket, hogy akar e testvért, mert nem szabad, hogy úgy érezze az ő dolga dönteni róla. Nem testvérről döntenek, hanem a szülők döntenek második gyerekről, hogy akarnak e, amihez az elsőnek semmi köze, ahogy ahhoz sem, hol laknak a szülők, hiába van rá is hatással, vagy mit dolgoznak, ami szintén hatással van rá. A helyzet adott, a szülők döntöttek, a kissrácnak pedig meg kell tanulnia a legjobbat kihozni magának a helyzetből, nem pedig elutasítani az egészet, mintha csak rossz járna vele.

Ahogy minden dolognál, amit nem akartunk nem kizárni, mintha nem is létezne, hanem megismerni és kihozni a legtöbbet belőle, mert szrt se számít, mit akarunk, mit nem, a dolgok még léteznek, ahogy a kistesó és a nem akart gyerek is. Továbbá nem kellene hibáztatni azokat, akik vágynak valamire, akarnak valamit, majd mégsem úgy sül el, ahogy gondolták!

Tökre nem számít, mit akarunk, mit nem, nem látunk a jövőbe, alkalmazkodni kell a helyzethez, nem azzal foglalkozni, hogyan indult, mert a mostani helyzet attól független! És mindig így lesz, nem tudhatod mi sül ki a dolgokból, amíg meg nem történtek!

Szemét dolog lelkiismeretfurdalást csinálni az anyukának, nem kell a gyereke beleegyezését kérnie, hogy még egyet szülhessen, ezt csak elkényeztetett, önző emberek gondolják, akik azt hiszik minden körülöttük forog!

2021. szept. 20. 08:19
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Egy kisgyerek úgy gondolja, hogy minden körülötte forog. Én sem gondolom, hogy egy 3-4 éves gyereknek kell eldönteni, hogy akar-e testvért, de attól még reagálhat rá rosszul. Ez pedig nem fog attól változni, ha anyuka odaszól neki, hogy ez van, hozd ki belőle a legjobbat. A szülők dolga viszont, hogy ezt megfelelően tálalják neki, ne úgy mint egy választható opciót, ami akkor is megtörténik, ha tiltakozik ellene. Ez szerintem hiba, és érthető, hogy egy kisgyerek kiakad azon, ha megkérdezik tőle, hogy akar-e tesót, ő azt mondja, hogy nem, aztán mégis lesz. Ez normális emberi reakció.

Egy felnőtt esetében pedig tényleg egy saját döntés, amit meg lehet bánni, de ha már bevállalta, akkor ez van. Szemét dolog lelépni egy akart gyerek mellől, mert neki mégsem jön be. Ezt ugye nagyrészt a férfiak tehetik meg, a nőknek meg csinálni kell, akár akarják, akár nem. De ha már ott a gyerek, akkor tényleg meg kell próbálni a legjobbat kihozni belőle. Ez még egy felnőttnek sem megy mindig, nemhogy egy kisgyereknek.

2021. szept. 20. 08:40
 8/14 anonim ***** válasza:
54%

A kérdésed egy káosz.

Ha nem akarok valamit, azt egyertelmu, hogy nem is kell szeretnem. Igen, mindenkinek joga van ott hagyni a gyerekét is, mindegy, hogy anya vagy apa, bizony bizony, nem kötelező se szeretni, se gondoskodni róla. A testvérrel is ez a helyzet. Evidens, hogy a szülök nem kerik kia már meglevo gyerek véleményét, hogy akár e testvért. De az is evidens, hogy nem szabad elvárni a szeretetet tőle. Csodás, ha van, de nem mindig van és nem is kötelező

2021. szept. 20. 09:12
 9/14 A kérdező kommentje:

Nem szeretni kell, hanem elutasítani tilos, mintha nem is létezne! Úgy kellene kezelnie, mint a családja tagját, aki felé vannak "kötelességek", mint mondjuk ÉSZREVENNI, hogy létezik, köszönni neki, RÁNÉZNI!

És de 8as, az embernek kötelessége gondoskodni a gyerekéről! Szeretnie nem kell, de gondoskodnia kell róla! Fel kell fognia, hogy létezik, hogy az az ő gyereke, akkor is, ha nem akarja, és úgy kell kezelnie, mint a gyerekét, akkor is, ha nem akarja, mert attól, hogy nem akarja, még létezik. Ha úgy tesz, mintha nem létezne, az nincs rendben, mert nem a valóság! Igenis tartsa vele a kapcsolatot. Szeretnie nem kell, kedvelnie nem kell, de elvárható, hogy létező emberekkel úgy bánjanak, mint akik léteznek!

Nem az a baj, hogy az ember nem akar valamit, vagy hogy akar valamit. Az a baj, hogy ennek túl nagy jelentőséget tulajdonít bárki. Én pl ma esős időt akartam, vágytam rá, de nem esik. Most ki se mozduljak, mert nem az történt, amit akartam? Nevetséges szélsőséges viselkedés, és ha embereket nézünk levegőnek, teszünk úgy, mintha nem léteznének, akkor gonosz is, a másik emberi méltóságát sérti.

Nem kell szeretni, de fel kell fogni, hogy létezik, a testvére, akár akarja, akár nem! Szeretnie nem kell, de szembe kell néznie a ténnyel, hogy létezik, nem menekülhet a saját kis világába, amit elképzelt magának, kizárva a valóságot!

Nem azzal van bajom, ahogy egy kisgyerek viselkedik, azzal a felnőttel van bajom, aki helyesli ezt a viselkedést, támogatja! Mert ezek felnőtt emberek, akik a "levegőnek nézést" támogatják, mert a kisgyerek nem akart testvért, egyszerűen sértően, kirekesztően gondolkoznak.. Ki nem tojja le mit akar bárki? Az van, ami van, ahhoz alkalmazkodjon a világ, nem csak az létezik, amit az egyén akar, és ami számára kényelmes!

2021. szept. 20. 09:40
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem kell. Bármikor beviheted a gyerekedet a gyamhivatalba -a másik szülővel egyetértésben, Ha van másik szulo- és közölheted, hogy szeretnél lemomdanknrola és örökbe adni. Onnantól neked csak anyagilag kell gondoskodni róla addig, amíg örökbe nem fogadja valaki. A kapcsolattartás se kötelező.
2021. szept. 20. 09:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!