Szerintetek is vissza kéne hozni a régimódi, kemény nevelést? Sok az elkényeztetett gyerek!
Mint mindenhol, ittis van aranykozeput..
Eletemben egy pofont sem kaptam, de normalis ferfi lettem, soha nem csinaltam ilyeneket amit felsoroltal.
Sajnos a legtobben tulsagosan elvannak engedve es kenyesztetve, ahogy irtad, azokat is megengedik maguknak.
Igen, hadd legyen neki szenvedés a gyerekkora...
Tudod, normális neveléssel többet el lehet érni, mint erőszakkal. Lehet, hogy akit így nevelsz, az tőled félni fog, de a tapasztalat azt mutatja, hogy mihelyett megszabadul a családjától, már semmi nem lesz, ami visszatartsa. Nem egy randalírozó alkoholista részesült drákói szigorban otthon.
Osztom az első véleményét. Én kétszer kaptam életemben, mindkétszer megérdemeltem.
Viszont: Fontos a következetesség, már kicsi kortól, és az, hogy a BETARTHATÓ szabályokra neveljük agyereket, ne támasszunk irreális elvárásokat elé. Legyenek meg a kötelességei, tanítsuk meg az alapvető viselkedési normákra, és várjuk ez ezek betartását.
Erre nem a verés az elsőként választható legjobb megoldás(néha valóban csak ez marad, nem vagyok ellene a néha-néha fenékre csapásnak, de megverni sosem verném)de megvannak azok a büntetési formák, amik az adott gyereknél működnek. Olyan nincs, hogy nincs olyan.
Szintén fontosnak tartom a szülői példamutatást, hiszen hogyan is várhatnánk el a gyerektől egy fajta viselkedést, ha mi az ellentétét képviseljük, vagy nem tanítjuk meg rá, már a kezdetektől. Kamaszként már késő bármit is megpróbálni,ezt kisgyermekkorban kell elkezdeni.
Én azt vallom, a szülők felelőssége a legnagyobb abban, hogy ennyi elkényeztetett, egoista semmirekellő kamasz van. Mert nem vették a fáradtságot a nevelésre, a példamutatásra és a beszélgetésekre, sőt, sokszor inkább teljesítik a gyerek akár irreális igényeit is, hogy ezzel megszüntessék a bűntudatukat, vagy egyszerűen rövid időre elhallgattassák a gyereket.
Jónak tartom a kötelező házimunkát, persze nem neki kellene megcsinálnia mindent, de ha három naponta egyszer elmosogat, hétvégente megterít, rendben tartja a szobáját, esetleg kitereget,bevásárol az nem árt. Viszont azt is észrevettem, hogy a szülők ezt elfelejtik megköszönni. Ez tapasztalat, ha anyáék megköszöntek valamit, utána sokkal szívesebben csináltam. Jól esett.
Szerintem az elvárásoknak és a jutalmaknak egyenes arányban kellene állnia.
Persze. A paleolit táplálkozás úgyis megint divat, akár gyűjtögethetnénk meg vadászhatnánk is...
Meg kéne érteni, hogy ami elmúlt, nem lehet visszahozni, egyszerűen azért, mert más a világ, mások a körülmények.
Persze ettől még lehet normálisan csinálni.
Te biztos jól csinálod...
Tudod èn mire gondoltam, mikor marha nagy pofont kaptam, mert mosogatás közben hangosabban(nem hangosan!!) hallgattam a zenèt? Hogy gyűlölöm ezt!! Sosem fogom elfelejteni azt a fajta megalázottságot...
Hiába volt katonás fegyelem otthon. Reggel kelès, dèlelőtt udvar, segíteni főzni, takarítani, este 8-kor villanyoltás. Amikor már elengedtek, volt ám ordítozás, piálás, megtèptük egymást a csajokkal.
Pont, mint a fiatalok. De pár èv alatt lecsengett. Tök normális, erkölcsös ember lettem.
Apósom leghosszab anekdotái is a katonaságról szólnak. Hogyan lógtak ki, csempèsztek be piát...
Fiatalság bolondság.
Öregsèg savanyúság?
Nem hiszem, hogy a verés beválna, sőt.
Inkább a figyelem az, amit a mai gyerekek/fiatalok nem kapnak/kaptak meg. A többségüket fiatalon hozták össze, le lettek passzolva nagyszülőknek, nem foglalkoztak velük, megkaptak MINDENT amit akartak, csak legyenek csöndben és üljenek a fenekükön.
Régen egy család még egy összetartó egység volt, mindenhol megvoltak a szabályok, mindenkinek megvolt a maga helye, feladata, de ugyanúgy segítették is egymást, kiálltak egymásért, együtt jártak kirándulni, sportolni, moziba mesét nézni, elkísérték a gyereket az osztálykirándulásra, este együtt olvastak...
A lógásnak, cigizésnek, egyéb rosszaságoknak megvoltak a következményei, és egy verésnél sokkal hatásosabb, mikor a föld alá süllyedsz szégyenedben amikor meglátod, hogy néznek rád otthon.
A mai kamaszok már nem is a tévé előtt nőttek fel, hanem a számítógép előtt, és a többségüknek már 10 évesen megvették az okostelefont, nehogy szegényke kilógjon a sorból.
"Tessék fiam, itt egy tízezres heti zsebpénznek, itt a legújabb iPhone, itt egy tablet, itt van minden, csak ne nyaggass már."
"Jaj apjuk, hagyd már a gyereket, tudom hogy még csak 12, de olyan cuki lett a kis pillangós tetkója, biztos nem fogja megbánni"
Persze, hogy mindent megengednek maguknak, hiszen otthon is mindent megengednek nekik. De csak azért, mert nincs kedvük a szülőknek törődni velük. De ezen a verekedés meg az agresszió nem javítana.
Inkább szabályozni kéne, hogy csak bizonyos értelmi és érzelmi szint felett állók csinálhassanak gyereket. Mindjárt kevesebb hülye lenne a bolygón.
Túltengenek energiában, nincs levezetve.
A mai fiataloknál már nem a hajnali állatetés, vagy sárkányreptetés, sport viszi el, hanem bennük alszik a ki nem engedett oroszlán, napi feszkók.
Erre nem pofon a segitség, hanem beiratni uszni v akármi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!