Melyik a jobbik eset? Ha egy lányból elkényeztetett kishercegnőt nevelnek vagy pedig alázatos cselédet?
A kislány kisiskolás, már most önző, utál osztozkodni, basáskodó, énközpontú, viszont kitűnő tanuló, tanulmányi versenyekre jár, versenyszerűen táncol, rendszerető, pedáns. Ha megkap mindent, amit akar, kenyérre lehet kenni.
Valahogy keveredik benne, a "nekem minden alanyi jogon jár" és a "nekem kötelességem 110%-ot nyújtani."
Milyen felnőtt lesz belőle?
Alárendelt se legyen, de "kis hercegnő" se.
Legyen egy kemény csaj, ami már csak azért is jó, mert nem szokványos. Én arra nevelem a lányomat, hogy álljon ki magáért, és ezt a mintát is látja. Ne hagyja magát elnyomni. Sajnos meg kell tanulnia, hogy ebben a világban vagy "ő lakik jól" vagy "vele laknak jól". Ha nem csak az elmúlt pár évemben csináltam volna én is így a dolgokat, ma nem lenne egy merő szopás az életem.
Szerencsére a kiscsaj (még nincs 2 és fél éves), de már a játszótéren is kiköveteli magának a többiekkel szemben azt a játékot, amivel játszani akar. És ez így van jól, ha ezt viszi tovább, akkor lehet nem lesz tele főként látszatbarátokkal, de tud boldogulni az életben anélkül, hogy másokra hagyatkozna.
Ez a 2 kategória letezik egy nő számára?
Ez komoly?
Baxus!
Olyan nincs hogy talpra esett de segit a ház körül?
Csak cseléd van és hercegnő?
Sirok az ilyenen. A szülő a hibás hogy vagy elnyomásban nő fel a gyerek vagy primadonnaként...Nevetseges világot elünk ha igy gondolkodnak emberek. Akkor az emancipuncik minek vivták ki az egyenlőséget?
Ez lehet oroszkonál divat vagy a cigányoknal?
Ott eltudom képzelni azok ilyen h.lyék.
Te ki vagy a tortenetben ?
Megint valami unatkozo rokon, vagy platykas szomszed ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!