Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Melyik a jobbik eset? Ha egy...

Melyik a jobbik eset? Ha egy lányból elkényeztetett kishercegnőt nevelnek vagy pedig alázatos cselédet?

Figyelt kérdés
Nincs átmeneti állapot. A férj is és a feleség is olyan családból jöttek, ahol a férfi volt a ház ura, a nő neve pedig "Kuss" volt. Az apa is úgy bánik a feleségével, mint egy cseléddel. A nő meg tűri, mert ezt látta otthon.
2017. ápr. 18. 08:00
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Keresztanya
2017. ápr. 18. 09:13
 12/16 anonim ***** válasza:
68%
Ahogy jellemezted a kislányt, az egykékre illő tulajdonságok teljesen igazak rá. Inkább maradjon ilyen, mint sem egy örök életre megkeseredett komplexusokkal teli ember legyen. Majd az élet betöri, és megtanulja, mikor kell alázatosnak lenni.
2017. ápr. 18. 09:20
 13/16 anonim ***** válasza:
55%

Aki cselédet nevel a gyerekéből, azt nem tartom szülőnek.

Ha csak ez a két megoldás létezik, akkor inkább hercegnő.

Épeszű ember MINDEN gyerekéből önazonos, érdekérvényesítő, saját lábán megálló, okos, nyitott és intelligens embert nevel.

2017. ápr. 18. 10:02
 14/16 anonim ***** válasza:
66%

Mindig van választás.

És egyébként sem csak a szülők alakítják a gyereket, hanem a teljes környezete is hat rá.

Nem csak ez a két véglet van, de ha nagyon igyekeztek biztos el tudjatok rontani.

2017. ápr. 18. 10:11
 15/16 jafnrétti ***** válasza:

Hát ha csak ebből lehet "választani", akkor még mindig inkább kis hisztis hercegnő legyen, mint egy alázatos házicseléd. Ha előbbi, még mindig viheti valamire, de ha utóbbi, akkor egész életében mások lábtörlője lesz.

Sajnálom szegény gyereket, és az anyját is... Nem lesz könnyű élete sehogy sem.

2017. ápr. 18. 12:39
 16/16 A kérdező kommentje:

A házicseléd nem azt jelenti, hogy ő végez minden házimunkát, szülők pedig lógatják a lábukat.

Az anya gyerekkori barátnőm, nála kedvesebb, aranyosabb nőt még nem ismertem. A férjét viszont nem szeretem. Basáskodó, arrogáns, lekezelő, lehord a sárga földig, ha épp olyan kedve van vagy nem bólogatsz hevesen, arra, amit mond.

Bár a keresztlányom, sokáig nem kedveltem a kiscsajt, mert tényleg énközpontú. Viszont belegondoltam, és inkább legyen ilyen, mintsem valaki akinek nincs véleménye, mindig mindent úgy csinál, ahogy apuka megkívánja, azt mondja, amit apuka hallani akar. A barátnőm sosem mert visszaszólni a férjének, a kislány simán megteszi.

2017. ápr. 20. 16:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!