Akik azt hiszik, hogy csak ahhoz kell normálisan hozzáállniuk, amit akartak, szerinted is elkényeztetettek?(gyerektéma)
Most olvastam az egyik tesós kérdést, és teljesen kiborított pár válasz. Mondjuk csak az utolsó csepp volt a pohárban, már évek óta felbukkan pár olyan, hogyha én nem akartam gyereket, akkor minden jogom megvan otthagyni, mert nem akartam, vagy hogy a férjem akart csak gyereket és ezért nem tudom szeretni a babát, most meg még képesek tesós kérdésre is ezt ráhúzni, hogy rendben van, ha nem foglalkozik a tesó a gyerekkel, mert nem akarta! Én még fel is pontozzák! Az eszem megáll..
Nem tudom milyen világban éltek, de már gyerekként megtanuljuk, hogy nem csak az történik velünk, amit akarunk, hanem vannak dolgok, amiket KELL! És ebből kell kihozni a legtöbbet, mert nem minden alakulhat úgy, ahogy szeretnénk! Ettől még azok a dolgok nem rosszak! Továbbá attól, hogy akarunk valamit, az még nem biztos, hogy jó lesz nekünk(4.gombóc fagyi, vagy várt film vagy BÁRMI), bármivel megszívhatjuk attól függetlenül mit éreztünk előtte, mennyire akartuk, kiderülhet, hogy ne jó ötlet!
Aki azon lovagol, hogy ezt akarta, azt nem akarta, és szerinte ezért kizárhat valamit az életéből, az mondja már meg, mi a logika mögötte? Mert szerintem elég ostobán hangzik, mint amikor egy kisgyerek duzzog, hogy ezt akarom, azt nem akarom, és azt hiszi számít, pedig rohadtul nem! Ugyanúgy történnek vele dolgok, és akarástól-nem akarástól függetlenül lesznek számára jók, vagy rosszak! Hogy ragadhattak le felnőtt emberek ezen a szinten.. ! Amíg nem ismersz valamit, nem tudod, milyen lesz! Nem tudod előre megjósolni, mit fogsz érezni egy adott helyzetben, és ha valami nem is tetszik, nem zárhatod ki, mert attól még létezik, ki kell hoznod belőle a legtöbb jót számodra!
Olyannak is szívesen veszem a válaszát, aki szerint azok szeretik a babájukat leginkább, akik sokáig várták! Érveljenek már mellette, olyan nagyon szeretném megérteni, mi játszódik le a fejetekben, honnan tudjátok hogy fogtok érezni egy idegen helyzetben a jövőben!
Mire jó az egy gyereknek, ha tartja vele a kapcsolatot az apja, de nem szereti, a háta közepére sem kívánja? Szerinted nem érzi, hogy nem kell? Nem lesz neki rosszabb, mintha nem is találkoznának?
Én még olyat nem láttam vagy hallottam, ahol egy testvér levegőnek nézné a másik gyereket, mintha nem is létezne. Szerintem erre nem is képesek.
Egy felnőtt már képes erre, de aki ezt megteszi, szerintem ott a gyereknek is jobb enélkül a felnőtt nélkül.
Gyerek esetében meg a szülők dolga, hogy próbálják egymást közelebb hozni, de nem erőszakkal, hogy a tesód, muszáj vele lenned.
Kérdező, szerinted akkor pl elválni sem lehet, mert egyszer akartad, és akkor ne változtasd meg a véleményed? Inkább szenvedj egy rossz házasságban, mert x éve akartad?
Te valami ideális világban élsz, ahol az emberek nem változnak.
Semmi értelme nincs annak, ami írkálsz. :/ Az időjárásra nincs semmi ráhatásunk, tehát ott valóban igaz mit akarunk.
De a tesós téma totál más. Semmiféle kötelezettségem nincs a családtagjaim felé. Én pl apámmal nem tartom a kapcsolatot, mert nem AKAROK egy alkoholistát az életembe. Most ettől egy hisztis gyerek leszek? Nem hiszem.
A kérdésben szereplő gyereknek meg teljesen normális a reakciója. Ezt hívják úgy, hogy testvérféltékenység. Mindenhol megtörténik, ahol kicsi születik. Ha a szülők jól kezelik, akkor elmúlik, ha nem, akkor a két tesó meg fogja keseríteni egymás életét. Szóval ez sem akarom-nem akarom kérdés, hanem egy gyerek normális reakciója arra, hogy felborult a megszokott élete.
"Egyébként a kissrácnak nem kell szeretnie a tesóját, de nem tehet úgy, mintha nem létezne."
Nekem 12 évesen született tesóm, most 5 éves. Észreveszem, mert nem tudom nem észrevenni azt, amikor veri a falba, földbe a fejét, hisztizik, kiabál, visít, szaladgál. Rá is nézek. Ezzel teljesítettem a kötelességeimet, mit akarsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!