Miért elkényeztetett az a gyerek, akit a szülei elvisznek autóval az iskolába, vagy akár még érte is mennek?
Igen, egy másik kategóriában feltett kérdés ihlette az enyémet. Ott többet nekitámadtak az anyukának, hogy micsoda elkényeztetett gyereket nevel, amiért ha esik az eső, vagy rossz az idő, elviszi a lányát iskolába (kiskamasz, 13-14 éves). De nem értem, ez miért probléma? Vagy tényleg ennyire ritka, hogy a szülő tegyen valamit a gyerekéért?
Én még sokszor gimibe is anyáékkal mentem, ha éppen késésben voltam, nem volt kedvem sétálni, és sosem éreztem ezt rossznak, vagy elítélendőnek. Sőt, nem lettem emiatt életképtelen sem. Ezen az oldalon csak ezt látom, hogyha a gyerek nem ridegtartásban van, akkor azonnal kiabálja mindenki, hogy elkényeztetett, mi lesz így belőle... De Istenem, miért baj, ha valaki szeretne könnyíteni a gyereke életén?
Hát szerintem 13-14 éves korban már a ciki határait súrolja, ha apuka vagy anyuka viszi iskolába az illetőt. Ez az egyik. A másik, hogy forgalmi dugók alakulnak ki a "gondoskodó" szülők miatt, és persze szennyezik a környezetet. A harmadik, hogy pedagógiailag rossz. Az a gyerek, akit mindenhova, esetleg két utcával arrébb is kocsival visznek, jó eséllyel pujány, környezetszennyező felnőtté válik.
Ha mindenképpen el kell kísérni a gyereket iskolába, akkor kerékpározzanak együtt, vagy sétáljanak együtt. Jobb a környezetnek, jobb az egészségnek, és ingyen van.
Mi is el szoktuk vinni. Sőt, akkor mondok jobbat. 25 km-re lakom a munkahelyemtől, busszal járok dolgozni, viszont több, mint fél órát kell várnom a buszomra a munkaidőm után, plusz a hazaút. A buszon nagyon sokan utaznak, nem állnak be időbe a sofőrök, ott áll az ember hóban, fagyban, szakadó esőben. És puff neki, van, hogy a férjem mivel ő előbb ér haza a munkából, mert helyben dolgozik, bejön értem a munkahelyre autóval és hazahoz. Jaj, de el vagyok kényeztetve... :D
Szerintem nem ettől lesz elkényeztetve egy gyerek. Ez nem erről szól. Nem kényelmes és jó dolog elázott cipővel, ruhával, kabáttal sétálni, biciklizni, buszozni, járjon bárhogy is az a gyerek suliba.
Hát ha amúgy mehet a gyerek egYedül, akkor azért hurcibálni mert esik egy kis eső? Szerintem is gáz.
Én 8 osztályosba jártam, 11 éves korunkban kezdtük, a fél osztály a hévvel jött, másik fele távolsági busszal, sőt utána még gyakran a hévtől egy forgalmas térről elbuszoztunk páran edzésre, sétálni kellett q busztól a hegyen, télen sötét volt. Nem haltunk ám bele.
Ennek semmi köze a ridegtartáshoz.
Szerintem a gyerek önállóvá válásához hozzátartozik az egyedül közlekedés. Nyilván szituáció és sok tènyező függvénye, illetve nem arra gondol senki, hogy ha az év legnagyobb hidege/melege/vihara van, akkor ne vigye q gyerekét, aki megteheti.
Én írtam fent, hogy mi héveztünk, buszoztunk, eszembe sem jutott volna arra vágyni, hogy helyette a szüleimmel autózzak.
Egyetlen lány volt, akit mindenhová ajtóig vittek 18 éves koráig, mert úgy kényelmes. Nyilván mást is elvittek a szülők néha, vagy egy darabon, és azzal nincs is gáz, meg a tanyasi világban egész más a helyzet, de a mi osztályunk elég jómódú gyerekekből állt, és mindenki be bírt jönni legalább részben bkv-vel, azt a lányt kivéve.
Nyilván ezzel sincs bajom, főleg így 15-20 évvel később, de én csak azért biztos nem ülnék kocsiba, mert a kamasz lányomnak kényelmetlen a gyaloglás. Aztán majd 18 évesen hofy boldogul egyedül az egyetenen az ország másik felében?
Meg hat egy ekkora gyerek alapesetben már vágyja az önállóságot, nem a kényelmet keresi a szülők védelmében.
Szerintem ez gyerek függő. A 16 éves fiam szívesen megy busszal a barátaival, a 14 éves lányom örül hogy munkába menet elviszem. A fiam is velünk jön ha késésben van vagy ha nincs kedve fagyoskodni a busz felé menet. Nem azért viszem mert nem tudná el menni egyedül hanem mert miért ne tenném ha én is arra megyek?
A fiamnak se ciki, a lányomnak sem.
Magasról teszek rá, ki mit gondol róla, hogy én mivel meg mikor viszem a gyerekemet. nincs cukorból, nem olvad el esőben, de ha ráérek, megtehetem, miért ne vinném haza?
Pocsék élete lehet annak, aki ezzel foglalkozik :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!