Miért állítja be sok nő a gyermek szülést/nevelést
úgy, mintha az a világvégét jelentené?
Figyelt kérdés
Egyre több helyen látom hogy az újdonsült anyukák játszák a "mártírt" hogy hajat mosni nincs idejük, és hogy nem alszanak, nem szépítkeznek, nem fordítanak időt magukra, mert a gyerek. A mi nap láttam egy tiktok videót egy kismama tette ki a 32.dik hétben, hogy még 8 hét, és kezdetét veszi a "gyes konty, kialvatlanság, állandó stressz" 🤔 2 gyerekem van. Nem igénytelendtem el. Anyám négyet nevelt, mellette dolgozott és soha nem sírt hogy katasztrófa van, soha nem láttam zsíros hajjal, és volt magára is ideje. Ez valami új divat? Lemaradtam? Bocsi ha valakit megbántottam ezzel, lehet kövezni, de tényleg érdekel a mai fiatal anyukák miért tesznek úgy, mintha rajtuk kívül soha senki nem szült volna gyereket a világon?
#30 A kórházban én is így néztem ki. Aztán ahogy kapott tápszeres pótlást és végre jól lakott szegény lett egy nyugodt, jó alvó babám.
Persze én vagyok a szar hogy 4 napnál tovább nem éheztettem és amikor 1 hónapos volt a szaporító fejéssel, minden tejszaporító boszorkánysággal felhagytam és csak kB 30% anyatejet kap. De cserébe megmaradt az ép eszem és tudok hajat mosni.
márc. 16. 10:11
32/36 anonim válasza:
Az első 3 hétben, nonstop a mellemen lógott a kislányon... Éjjel nappal.... A cumit nem fogadta el... Amint kimerült a szájából a mellem, üvöltött mint a pávián.... Esténként fél órára tudtam az apukájával hagyni míg letusoltam... Azt a fél órát is végigüvöltötte... :) hajat ugyan mostam.. Csak fésülködés maradt el mindig.. És igen berasztásodott a hajam... 🙂 Áttértünk a tápszerre mert se éjjelem se nappalom nem volt a baba mellett, amellett pedig ketté nyilt a mellbimbóm is az állandó igénybevétel miatt. Na azóta rendben tartom magam... De 3 hétig a túlélésre mentünk... Akinek nem ilyen a babája az könnyen beszél 🙂
márc. 16. 12:38
33/36 anonim válasza:
De ilyen volt a babám, de eljött az a pont mikor már nem érdekelt, hogy ordított... ez van, mosakodtam féskülködtem- nem is értem ha már hajat mosol miért nem fésülöd át?
1 hónap után tapszerre álltunk át. Az hozta el az áttörést.
márc. 16. 20:34
34/36 anonim válasza:
Mert nembirtam hallgatni ahogy a kislányom üvölt a szomszéd szobában
... És ha ez azzal jár hogy rasztás leszek.. Akkor érte az leszek... De hála istennek ennek az időszaknak régesrég vége... Szerintem ott van a nagyobb baj, ha valakinek volna ideje, nem több emberes a babája, de még is elhagyja magát.
márc. 16. 21:53
35/36 anonim válasza:
#27-es még csak most olvasomtam a válaszod, hát rohadtul nem a telefont nyomkodtam 😂 ha a telefonnyomkodásra lett volna időm akkor az evésre is te igen okos..
márc. 17. 06:55
36/36 anonim válasza:
*az lemaradt, hogy kb ilyenkor aludt az egyikünk a kimerültségtől a kanapén ülve
De gondolom te ezt nem ismered, hiszen akkor nem lenne ekkora szád.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!