Miért állítja be sok nő a gyermek szülést/nevelést úgy, mintha az a világvégét jelentené?

Szerintem abban egyetérthetünk, aki 1 évig nem mos hajat, annál már más gond van. A depressziónak pont van olyan hozadéka, hogy az illető teljesen motiválatlan, ami az ápoltságban is megmutatkozik.
Az a baj, hogy ezt nem akarjátok megérteni. Ha valaki lelkileg van taccson, abból nem olyan egyszerű kimászni, hogy egy nap elhatározza, hogy nem lesz többé igénytelen. Vagyis lehet, hogy 1-2 napig összeszedi magát, de újra szétesik.

Ha nem is a világ vége, ha valakinek gyereke születik, de némelyik baba a születésekor a sarkaiból kifordítja az anyja világát ;). Baba és baba között is hatalmas különbség lehet, nem mindegy a családi háttér (segítség mértéke) sem és az sem, hogy az anya hogy szeretné nevelni, például hol áll a "ha sír, egyből felveszem" - "hadd sírja ki magát" tengelyen.
Egyébként a hajmosás nálam is szervezést igényel. Majdnem fél óra el szokott menni rá (a férjem nem érti, szerinte 5 perc elég rá) és addig nem tudok a gyerekekkel foglalkozni. Most pont elszámítottam magam, a férjem házon kívül, ilyen fejjel pedig nem szívesen lépek ki a kapun, szóval ideje lenne. Na most a kicsi rosszul és kiszámíthatatlanul alszik. Ha felébred, miközben és a fürdőben vagyok, teljesen belelovalja magát a sírásba, állati nehéz lesz visszaaltatni. Bónusz, ha közben felébreszti a testvérét is. Szóval megfontolandó.

Mert kifogás arra miért a ház is egy szemétdomb. Segítségem mindig 0 volt, de azért gyes alatt is mindig főztem, kertészkedtem, takarítottamy hajat mostam, tornáztam. Pedig a gyerekem kb hiperaktív kis túlzással, 9 hónaposan már járt, bútorokra felment stb.
Mostmár 6 éves és dolgozok, na ez rosszabb, állandó rohanás, gyes alatt akinek nincs ideje mindenre azért nincs mert nem akarja megcsinálni.

Nem olvastam el a válaszokat.
Szerintem azért állítják be ennyire rossznak sokan, mivel tényleg az. Persze vannak szerencsés emberek akiknek az első időszakba csak eszik-alszik a baba. Nálunk pl az első 3 hétben 0-24-be sírt a baba. Csak kézben ringatva hagyta abba, de volt hogy akkor is üvöltött. Hajmosás? Egy nap egyszer örültünk ha enni tudtunk párommal akivel felváltva cipeltük a gyereket. Amig az egyikünk járkált vele a másikunk akkor pihent és ült le.
Véget ért ez a korszak, isten se tudja miért. Teljesen más azóta a helyzet. Jut idő mindenre.
DE, valakinek még ennél is rosszabb a helyzet, csomó ismerösöm meséli hogy hónapokon keresztül 5-6szor kel a gyerek éjjel és nappal is szar alvó. Okoskodni könnyű, meg másokat leszólni. A mai fiatalok többsége szerencsére előre látja hogy a gyerekvállalás igenis nehéz.

"Amig az egyikünk járkált vele a másikunk akkor pihent és ült le."
Amikor leültél (feltételezem a pihenés alatt azt érted hogy telefont nyomkodni), akkor tudtál volna rendesen enni és hajat mosni is. Pihenni egy nagy kád forró vízben ülve is lehet és akkor meg van a tisztálkodás is és a feltöltődés is.

Sokáig én is így gondoltam mint te. De komolyan.
2 lány mellett simán napi 1,5 órát foglalkoztam magammal a fürdőben, mindig szép volt a hajam stb.
Aztán elváltam, még ismerkedtem a mostani párommal, lett közös kisfiunk is. De havi 1-2 hétvégét van itthon. A kisfiunk egy többemberes gyerek, babakorától, pokolian rosszul aludt, 20 perc után már kelt is, soha nem aludt egyhuzamban 1 órát se. Olyan zombi voltam, hogy gyakorlatilag semmire nem emlékszem az első 1,5 évből. Ugyanis addig nem aludt éjjel sem. Vittem neurológushoz, fejleszőhöz, alváslaborba... Éretlen az idegrendszere, azért nem alszik. Folyton le kellett kötni.
És mivel a segítségem nulla, szó szerint nulla, se szüleim se rokonaim nincsenek, egyedül kellett megoldani mindent, plusz a lányokkal tanulni, háztartás stb. Na ebbe aztán pláne nem fért bele, hogy magammal foglalkozzak, energiám se volt..
Most 3 éves de még mindig képes ordítani ha eltűnök a szeme elől, a lányoknak kell lefoglalni, különben nem hagyja abba. Pedig már bölcsizik is, szóval igazán befejezhetné már az örökös hisztit és ordítást :/
Most azért 1 héten egyszer eljutok hajat mosni, de 3 gyerekkel munka és háztartás és minden mellett egyedül baromira nem egyszerű :(
Amúgy én a WCn szoktam telefont nyomkodni, az egyetlen hely, ahol békén vagyok hagyva egy kis időre.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!