Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Panelban milyen az élet 2...

Panelban milyen az élet 2 gyerekkel?

Figyelt kérdés
Lakásvásárlás előtt állunk és nagyon úgy néz ki, csak panelből fog belefèrni a keretünkbe egy akkora lakás, amiben kényelmesen elfér a család
febr. 5. 20:41
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
Akkor biztosan én se utáltam volna annyira.
febr. 6. 20:42
 32/37 anonim ***** válasza:
69%

"Úgy írják le ezt a kertes-panel dolgot, mintha a kettő teljesen ellentétben"

Úgy írják le, ahogy tapasztaljak, máshogy nem is lehet. Te is csak a saját mikrotapasztalatod alapján tudsz véleményt formálni.

Nálunk a kertes minimum azt jelenti, hogy a város szélére kell kötöznöd, de valójában már az is kevés, mert ott 100 millió alatt nem kapsz egy felújítandó kádárkockát sem, de egyébként onnan is kész horror bebumlizni minden reggel, mert minden oldalról bedugul a városba vezető út. Ha a környező kistelepüléseket választod, ahol minimális az infrastruktúra. Bölcsi nincs, max ovi, általános olyan amilyen. Akkor még többet ülhetsz a dugóban.

A kertes övezetekben játszótér sincs nagyon, hisz ott a kert.

Ezzel szemben bent a varosban (ahol egyébként nem minden lakas panel) minden kéznyújtásnyira. Cserébe kisebb az élettér, bent tényleg nem lehet kergetőzni.

Ez a mi városunk. Megyeszékhely.

Jelenleg kocsi nélkül is "teljes az életünk", a 50 milliós lakásunk 5 percre van a legjobb iskolától, és az ovitól. Orvos sincs messzebb. Klínika 10 perc villamossal. "Csak" 6 játszótér van 10 perces körön belül.

Egyébként laktam itt kertesben, gyerekekkel is laktunk fél évig, menekültünk vissza. A fél életünk a logisztikával telt.

febr. 7. 07:00
 33/37 anonim ***** válasza:
22%

Azért legyünk már őszinték, még mindig inkább kertes házra hajt a többség, és a panelból akarnak kiköltözni, nem kertesből panelba. Szóval annyira nem jött be a többségnek gyerekként sem ezek szerint a panelos élet, hogy jobbnak tartsa, mint a kerteset.

Amúgy nem tudom, hol éltek, mi megyeszékhely mellett, és itt is van 5-10 percen belül minden, ovi, suli, játszótér, stb. Ez már csak a ténylg kieső településeken nincs.

febr. 7. 08:01
 34/37 anonim ***** válasza:
93%

5 perc sétára mindenhol van ovi, suli, játszótér? Ez komoly? Én érdi vagyok eredendően, fejlődő nagyváros vagy mi. A környékünkön nem volt játszótér vagy suli gyalogtávra. Sőt, suli busztávra is csak egy gyűjtő, 12 éves koromtól inkább bejártam egyedül Budára gimibe. Ma már van egy-két iskola, de azok sem séta távolságra azért.

Nyilván mindenki azt írja le amit tapasztalt. Én nem szerettem Érden kertesben felnőni, pedig az azért tényleg nem Bivalybasznád-alsó. Most Pesten lakok, igen, lakásban. Nagyon szeretem. Lenne pénzünk kertesre agglomerációban, de nem akarom magunkat szopatni. Igen, a legeslegjobb az Bp-en lenne egy kertes, még a benti részén, nem a külső kerületekben persze. Kicsike kerttel. De ilyenek nem is nagyon vannak, vagy ami van arra max Lölőnek van pénze. Úgyhogy marad a lakás. Nekem jobb mint kiköltözni agglomerációba, minden érdi, tárnoki, diósdi, ercsii stb ismerősöm Bp-en dolgozik és cseszi el a fél életét az utazással. Köszönöm, nekem az elég volt már. Kamaszként másra sem vágytam mint beköltözni Pestre, hogy ne ingázással teljen az életem.

febr. 7. 13:02
 35/37 anonim ***** válasza:
59%

Hát nem tudom, mi Pest megyei városban vettünk 2021-ben 27 millió forintért 98 nm-es családi házat, annyi rajta a tennivaló, hogy saját izlesunknek megfelelően festunk, burkolunk ahogy éppen kijön a lépés anyagilag. Vonat 1 óraban 3x jön, 30 perc a keleti, de amúgy van kocsink. 2 bölcsőde és 3 óvoda van. Játszótér a közelben 2 van, 1 egy kicsit messzebb. Játszóház autóval 10 perc a mellettünk lévő városban.

Egyedül ami hiányzik egy gyors étterem vagy egy Rossman , de az is autóval amúgy 10 perc.

Az égvilagon semmi hátrányunk nincs a panellal szemben. Saroktelkunk van, a kutya nem lát ránk mit csinálunk, a teraszunkra sem. A nagy kertészkedés abból áll, hogy a férjem lenyirja a füvet ha kell, én pedig virágot ültetek/locsolok, egyáltalán nem vesz el sok időt. Van kint nyáron medence , trambulin, játszótér, homokozó, ettől függetlenül elmegyünk mindenfelé, hisz mindenkinek jár a változatosság.

Ha kimegyek a gyerekkel, az nem arról szól, hogy őt hagyom, hogy foglalja el magát, hanem együtt játszunk.

Számomra ez az egész megfizethetlen, de nyilván mindenkinek más a fontos .

febr. 7. 13:13
 36/37 anonim ***** válasza:

Érden laknak ismerőseim, pont ezt mesélik amit a 34es leírt. Mi nem ott lakunk, de szintén Pest megye. Amikor elmentünk házat nézni, azt is néztük, hogy hol van a legközelebbi kisbolt, óvoda, bölcsi, játszótér nem vakon vettük a házunkat. Bármilyen hihetetlen, minden elérhető 10 perc sétával. Én otthonról dolgozom, felőlem a világ végén is lakhatunk, de nyilván a gyerekek miatt nem költöztünk el mondjuk Sümegre, miattuk jól jön hogy Budapest közel van.

A panel is lehet pont annyira unalmas a maga 3 játszóterével, mint a kertes ház csak a kerttel, ha az ember ezeken kívül az égvilágon sehova nem megy. Itt a kisvárosban van jó szociális élet, sok program, de vissza is lehet vonulni a kertbe. De szerintem itt mindenki van annyira intelligens hogy elfogadja, nem mindenkinek jött be vagy az egyik, vagy a másik.

febr. 7. 14:07
 37/37 anonim ***** válasza:
93%

Igen, mindenkinek más a jó. Ezért káros szetintem, hogy gyakran lesajnálóan beszélnek a "panelprolikról" (oké, itt most pont a kert-ellenes szekció gyűlt össze jobban). Meg azt hiszik, hogy lakásban élni csak anyagi kényszer miatt lehet, meg jaj a gyerekeik még rendesen összesarazni sem tudják magukat. Közben ma egy jó panel többet ér, mint egy rossz helyen lévő kádárkocka.

Nekem sok olyan ismerősöm van, akik az elmúlt években költöztek agglomerációba, mert jön a gyerek, és kert az "kell". Közben meg kb letérkövezik az egészet, amúgy meg nyavajognak hogy szar a dugóban ülni, a csillivilli teraszuk a szomszéd tyúkóljára néz, meg amúgy is büdös van az utcában mert a helyi erők gumipapuccsal fűtenek. Na nekik tök kár volt kertesbe költözniük. Csak nyilván ez a berögződés, hogy a gyereknek az jobb. Közben meg egy gyerek tökéletesen felnő lakásban is ha eleget szellőztetik. A kertes is másért jó, meg a lakás is, objektíven egyik sem jobb a másiknál, mindenkihez más illik. A szüleim pl imádtak kertészkedni, levegőn lenni, nekik abszolút a kertes való. Erre lettem én, a szobapenész gyerek aki csak olvasni szeretett, és büntetésnek éltem meg ha kiküldtek, mert ott a szemembe sütött a nap.

Még a fél óra vonathoz annyit, hogy a Máv nem mindig szarik be, csak ha valahova sietne az ember. Mi Kelenföldtől laktunk fél órára, 10 perc volt kisétálni a vonathoz, meg ugye nem is a váróban jártam iskolába, úgyhogy Kelenföldről még el kellett jutni a sulihoz. Napi 2 órám lazán elment ingázással. Nekem az sok. Plusz tényleg nagyon sokat késtek a vonatok, és mindig a legjobbkor (is), majdnem emiatt csúsztam le egy érettségiről meg a szalagavatómról is. És ugye vonatnál még csak nem is az van, hogy indulj el korábban és akkor tuti jó lesz, hiszen kötött pályás, ha valami baj van akkor ott nincs tovább amíg a baj el nem hárul. Soha nem akarnék többet pont a rohadék Mávhoz kötve lenni.

febr. 7. 17:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!