Milyen az élet 2 után 3 gyerekkel? Tapasztalatokat megosztanátok?
Szerintem nem. Nem lesz könnyebb. Mindenfelekeppen 3 pici gyereked lesz. Pici, kicsi gyerekek. Egy 3.5 eves gyerek meg kb sehol nem onallo. Ugyanannyi munkad lesz, sőt tobb is, mert delutanra ugyanugy 3 gyereked lesz, mikozben ketto kicsi, egy meg egyenesen egy csecsemo. De jo, legyen, a nagyot beadod oviba durvan 4 evesen. A 2,5 evest miert dugod bolcsibe? Csak hogy könnyebb legyen otthon egy gyerekkel, es fogalkozik majd a tobbivel mas? Meg csak nem is dolgozni mesz vissza, hogy legyen ennek ertelme. Minek szulsz harmadikat, ha mindkettot masra bizod ezert? Delutan ugyanugy rad szakad majd minden. Sir a baba, sir a kozepso, kozben mindharommal kell foglalkozni is egyszerre. Mert mint mondtam, nem onalloak, onellatoak.
Ha te ezt igy vallalod, oke. De nem sok maganeletetek lesz, meg ugy egyáltalán eletetek. En megvarnam mig mindketto ovis lesz.
Kérdező, szerintem a legtöbben azért adják bölcsibe a gyereket mert mennek dolgozni.
És nekem is meggyőződésem, hogy két évesen nincs szüksége egész napos intézményi gyerektarsasagra, ha otthon lehetne a testvéreivel.
Én inkább kervenyeztem hogy a három évesemnek ne kelljen kezdeni az ovit, és még itthon lehessen fél évet. Eszem ágában nem volt azért bölcsibe is adni hogy én otthon újra egygyerekes anyat jatszak.
Ha nálatok annyi hely van a bölcsiben hogy egy otthon ülő anyukának (értsd: se nem terhes,se nem babázik,se nem dolgozik) beveszik a gyerkőcét akkor jó helyen laktok.
Nálunk 9 fős a bölcsi,esélyünk sincs bejutni mert a protekciósok már megnyitás előtt megtöltötték. Pedig október óta beadtuk a jelentkezést. Így most velem jár dolgozni a 2 és fél éves lányom.
Ezze azt akarom mondani,hogy ha alapból csak akkor kezdenétek el a babaprojektet amikor jövőre tölti a 2 éves kort a pici,akkor inkább várjatok pluszban 2-3 hónapot,és az ovival kezdjetek. Így nem elvéve a helyet olyantól akinek munka miatt kellene beadni a gyermekét.
Egyébként ha a nagyobbik gyerkőcöt nem adtad be bölcsibe,akkor a kicsit miért tennéd? Merthogy azt állítod felétek minden 2 éves bölcsibe kívánkozik..
Igen,ha a szobatisztaságra szoktatás jó irányba halad akkor nálunk beveszik a gyereket. Ez persze attól is függ mennyi egyidős gyerek van. Mert fiamnál az volt hogy szobatiszta volt már,de nem mehettünk mert az éppen beszoktatás alatt lévők nem szoktad be gyorsan,így csúsztunk mi is azthiszem 2 hónapot mire szóltak hogy mehetünk beszokni.
Érdemes az óvoda vezetővel beszélni,rákérdezni a lehetőségeitekre.
Kezdheti, ha indítanak mini csoportot, van férőhely és valamennyire már szobatiszta (oviban nem lehet pelenkában).
Amúgy nem értem miért akarsz harmadikat, ha az első kettőt meg már passzolod is le az első adandó alkalommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!