Orvos tanhallgatók! Írnátok JÓ élményeket, tapasztalatokat az egyetemi életről?
Eddig szinte csak olyan kérdéseket/válaszokat láttam, amikben csak negatív élményeket írtak, pl. rengeteget kell tanulni, nincs szabadidő, stb.
Nyilván tudom, hogy tényleg nagggyon sok a tanulás, de biztos van pozitív oldala is ilyen egyetemre járni, és én erre lennék kíváncsi.
Előre is köszi a válaszokat!
Én imádok egyetemre járni, számomra középsulihoz képest sokkal jobb. Annyi szabadidőd van amennyit csinálsz magadnak. Én mellette edzek heti 3-4x, próbálom magam fejleszteni a főzés terén, ami szintén elvesz 1-2 órát, mert ott is maximalista vagyok.
Mindig ha belegondolok, akkor már csak az boldogít, hogy végre annak tanulok ami szeretnék lenni. Persze énis szoktam panaszkodni és szenvedni is, de minden félév után ott van bennem a jóérzés, hogy haladok a cél felé és végre segíthetek másokon.
Meg kell találni a kis dolgokat ami boldoggá tesz vagy kikapcsol és akkor egyáltalán nem szenvedés az egyetem.
Én szeretem a kolis életet: sok embert ismerhettem meg,számos életreszóló barátságot kötöttem. Sokkal szabadabb lehetek, nyugodtan elmehetek bulizni, anélkül hogy haza kéne menni a családi fészekbe.
Részleges anyagi függetlenség, én havonta fix összeget kapok a családtól, ezt és az elnyert ösztöndíjat én osztom be magamnak a hónapra.
Igaz,hogy rengeteget kell tanulni és ez sokszor a szabadidő rovására megy, de legalább azt tanulom, ami érdekel. Nyilván van olyan téma, tantárgy, ami nehezebben megy vagy nem az én világom, de mindig látom, hogy ez miért hasznos és miért jó ha foglalkozom vele.
A másik pedig a közösség. Nagyon jó barátokat találtam, sok közös programot szervezünk. És igen, eljutunk bulikba, vannak laza esték, sőt hétvégék, amiket együtt tudunk tölteni, főleg a félév elején. Aztán, amikor kezd sűrűsödni a tanulnivaló a közös tanulás is egy jó program. Általánosságban jó érzés olyan közösségben lenni, olyan emberekkel lenni egy légtérben, akik hasonló érdeklődésűek, pl. senki nem grimaszol, ha csak elhangzik az a szó, hogy vér (tudom, ez nem nagy dolog, de nekem ez gimi után egy élmény volt). A másik pedig, amit megtaláltam itt sok emberben, hogy nagyon jó velük bulizni, hülyéskedni, elviccelni dolgokat, de 5 perc múlva ugyanolyan természetesen el lehet velük beszélgetni komoly témákról is. Meg persze a közösségnek van egy segítő oldala is, fontos az összetartás.
Ami a kulcs szerintem, az az IDŐBEOSZTÁS. Igen, csupa nagy betűvel. Ez eleinte lehet, hogy nehezen fog menni, de az 1. félév alatt elég jól bele lehet rázódni. Nekem például van egy olyan határidőnaplóm, amiben minden nap 1 oldal. És mindent beleírok. Ha van egy kis szünetem órák között vagy tanulás közben azt is, hogy mit fogok csinálni a szünetben. Lehet persze lazábban is csinálni, de nekem ez a "minden perc beosztása" segít a legtöbbet.
Egyébként most vettek fel? Melyik egyetemre mész?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!