Milyen az élet 2 után 3 gyerekkel? Tapasztalatokat megosztanátok?
A kérdésem egyébként az volt , hogy akinek ilyen korkulonbség van a gyerekei között annak , hogy telik a napja a gyerkőcökkel?
A vérmamik akik 10 éves korig otthon akarják tartani maguknak a gyereket elzárva a külvilágtol és szaranyának tiulálják azt aki szeretné , hogy szocializálódjanak a gyerekei azok légyszi kíméljenek . :)
11 vagyok, pedig szerintem mindenki arra gondol elsore hogy egész napra akarod vinni őket.
Hát ami a másik válaszod illeti, tudod hogy milyen szívesen lennék én vermami? Nem olyan rossz ám az :) és ha közel a család és barátok elzárva sem maradnak a külvilágtól... Jó csak álmodoztam egyet, de nekem egy ilyen véglet pl ideálisabb lenne mint az oviba járatni a nagyobbakat, én meg otthon terhesen. De még csak elméleti a kérdés nálam is mert még csak tervben a harmadik és az már nem kis korkülönbség lesz...
Ja, mondjuk en nem adom a gyereket bölcsibe, óvodába meg a 4 éves megy. Mifelénk. 2,5 éves gyerek aki igenyet nyújtja be a bölcsire anyueknal...vicc. Nem egy 2,5 eves van mellettem, egyik sem bírja még órákra a többi gyerek tarsasagat, boven elvannak a nagyobb tesokkal, szulokkel. Meg mi a fenenek is szulnek harmadikat ilyen helyzetben? Van ott eleg gyerek a hazban, ha a kozepsot is mar passzolgatnad, hogy megint egy gyerekes anyat jatsz.
De igazad van (nem), vegulis tenyleg azt irtuk, hogy orokre otthon kell maradnia a gyereknek, meg 10 eves koraig (nem). Nem hinnem hogy veranyasag az, hogy megkerdem, minek szulsz gyereket még es már, ha az a ketto is boven eleg? Nem azt mondtuk hogy a 4 eves gyereket tartsd otthon, de hogy a kozepsot egybol bevagnad bolcsibe az gáz. 2 eves gyereknek még otthon a helye.
Nálunk majdnem 4 éves volt már a legnagyobb amikor harmadik született. De ez még talán nem sokkal több, mint amit kérdezel. Épp elkezdte az ovit, járt kb 3 hetet aztán született a kistesója aztán sorba jöttek a covidosok óvodában is, így itthon volt az utóbbi pár hónapban mind a három.
Igazából az ovinál a középső gyermeket sajnáltam nagyon. Érted, egész addigi életét (csak 2,5 év, de gyerekeknél ez más érzet) úgy élte le, hogy a nagy tesó ott van, együtt játszanak. Szegény hirtelen első napokban nem tudott mit kezdeni magával. Érthető, sose volt egyedül,ezt is meg kell tanulni. Az óvónőre gyilkos pillantásokat vetett amiért "elvették" az ő drága tesóját.
Nem tudom bölcsihez mit szólna, de azt nem is tudjuk meg. Magán bölcsi nagyon drága, allamiba nem vesznek fel olyat aki otthon is tudna lenni. Meg minek?
Egyébként pedig nálunk a középsőt érdekli a kicsi is. Mellé fekszik, kezét fogja, néha ölébe rakjuk és nagyon élvezi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!