Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen az élet 2 után 3...

Milyen az élet 2 után 3 gyerekkel? Tapasztalatokat megosztanátok?

Figyelt kérdés
A nagyobbik fiunk 2 éves a kisebbik 1. Úgy tervezzük , hogy jövőre amikor elindulnak oviba , bölcsibe akkor szeretnék leghamarabb a harmadikkal teherbe esni. Így mire megszületne a nagy 3,5lenne a kicsi 2,5 . Van valakinek ilyen korkülönbséggel tapasztalata? Elmesélnétek hogyan zajlott? Valamivel könyebb lesz mint a nagyoknál volt a 13 hónap korkülönbség? 25 éves vagyok a férjem 26 . Úgy érzem ha vissza megyek dolgozni nehezebben álnék vissza az anyuka üzemmódra.

2020. dec. 9. 22:21
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Én például azért érzem úgy, hogy lepasszolas, mert utána ha majd elkezdessz dolgozni olyan kevés idő marad a gyerekekre. Persze biztos élvezi a gyerek társaságot, de azért jobb szeretik ám ha delben megy értük anyu...
2020. dec. 10. 12:09
 12/19 A kérdező kommentje:

A kérdésem egyébként az volt , hogy akinek ilyen korkulonbség van a gyerekei között annak , hogy telik a napja a gyerkőcökkel?

A vérmamik akik 10 éves korig otthon akarják tartani maguknak a gyereket elzárva a külvilágtol és szaranyának tiulálják azt aki szeretné , hogy szocializálódjanak a gyerekei azok légyszi kíméljenek . :)

2020. dec. 10. 12:09
 13/19 A kérdező kommentje:
Utolsó!szó se volt arrol , hogy egésznapra vinném őket. :)
2020. dec. 10. 12:10
 14/19 anonim ***** válasza:

11 vagyok, pedig szerintem mindenki arra gondol elsore hogy egész napra akarod vinni őket.

Hát ami a másik válaszod illeti, tudod hogy milyen szívesen lennék én vermami? Nem olyan rossz ám az :) és ha közel a család és barátok elzárva sem maradnak a külvilágtól... Jó csak álmodoztam egyet, de nekem egy ilyen véglet pl ideálisabb lenne mint az oviba járatni a nagyobbakat, én meg otthon terhesen. De még csak elméleti a kérdés nálam is mert még csak tervben a harmadik és az már nem kis korkülönbség lesz...

2020. dec. 10. 12:30
 15/19 anonim ***** válasza:
78%

Ja, mondjuk en nem adom a gyereket bölcsibe, óvodába meg a 4 éves megy. Mifelénk. 2,5 éves gyerek aki igenyet nyújtja be a bölcsire anyueknal...vicc. Nem egy 2,5 eves van mellettem, egyik sem bírja még órákra a többi gyerek tarsasagat, boven elvannak a nagyobb tesokkal, szulokkel. Meg mi a fenenek is szulnek harmadikat ilyen helyzetben? Van ott eleg gyerek a hazban, ha a kozepsot is mar passzolgatnad, hogy megint egy gyerekes anyat jatsz.

De igazad van (nem), vegulis tenyleg azt irtuk, hogy orokre otthon kell maradnia a gyereknek, meg 10 eves koraig (nem). Nem hinnem hogy veranyasag az, hogy megkerdem, minek szulsz gyereket még es már, ha az a ketto is boven eleg? Nem azt mondtuk hogy a 4 eves gyereket tartsd otthon, de hogy a kozepsot egybol bevagnad bolcsibe az gáz. 2 eves gyereknek még otthon a helye.

2020. dec. 10. 13:28
 16/19 A kérdező kommentje:
Szerinted otthon a helye szerintem pedig ha tetszik neki a bölcsi nyugodtan járhat. Szerintem minden anya érzi a gyerekén , hogy szereti e vagy nem a bölcsit /ovit..azért akarok 3.babát mert vágyom rá, hogy három gyerekem legyen . :) Egyiket sem szeretném lepasszolni az igényeiket figyelem és ha úgy látom , hogy szereti a kicsi a bölcsit járni fog ha nem akkor kivesszük. Ilyen egyszerű ..hidd el mindenki a gyerekének akarja a legjobbat. Mit kezdjen egy 2,5 éves gyerek otthon az újszülött kistesójával amikor a játszó társa (a báttya) már oviban játszhat a többiekkel. Úgy látom totál más erről a véleményem mint az itt kommentelőknek. Sőtt az én környezetemben totál az én véleményemen vannak és így is csinálják ..nővérem bölcsiben dolgozik .szerintem igen is jó dolog a gyereknek egy kb. Fél nap bölcsi. Ezt a témát szerintem le is lehet zárni . A kérdésem továbbra is azokhoz az anyukákhoz szol akiknek 3,5 és 2,5 gyerkőc mellé érkezett a harmadik baba :)
2020. dec. 10. 15:39
 17/19 anonim ***** válasza:
Én megvédelek kedves kérdező:D minden gyerek más! Igenis van olyan gyerek aki szociálisan annyira érett, hogy nagyon is való neki az ovi esetleg bölcsi. Nekem a kisfiam szeptemberben kezdte az ovit 2,5 évesen a védőnőm tanácsára, mert túl nagy a szociális igénye ami igaz. Nem voltunk sokat sajna 3 hetet összesen a covid miatt és mindet imádta ahogy az óvonénik is <3 reggel fél 8 kor már állt az ajtóban mikor indulunk😀😀 az első naptól kezdve! Majd délután amikor mentnem érte a nyakamba ugrott és megköszönte , hogy eljöhetett és hazáig mesélte kivel mit csináltak és otthon újra és újra eljátszottunk mindent :) van egy testvére is 1 éves múlt (20hónap van közöttük) na ő nem fog menni idő előtt oviba/bölcsibe , mert nem olyan nyitott neki elég a mi társaságunk majd 3 évesen fogja csak kezdeni. Közben várjuk a 3. Babánkat is márciusra ( 17 hónap lesz közöttük) így 2-vel leszek itthon de nem bánom nekem nehezebb eljárni oviba a gyerekkel mint amikor itthon marad. Sokkal macerásabb , mert gyalog járunk mire hazaérek éppen végzek a házimunkával/ebéddel és indulhatunk is vissza:/ ha ezt még egy bölcsivel megszorzom tuti egész nap csak mennék 😀 úgyhogy gyerek válogatja , ha úgy érzed vigyed oviba előbb :) amúgy ha nem érett rá az oviban mondják volt ismerősöm akinek nem engedték be a lányát nagyon sírt és nem érezte jól magát még korai volt neki ( nem munka miatt adta be)hanem náluk is jött a tesó.
2020. dec. 12. 21:17
 18/19 anonim ***** válasza:
Ja amúgy azt hozzáteszem nem volt leányálom a szinte csecsemővel és a dackorszakban levő kicsivel a terhesség eleje ott nagyon jól jött volna ha más segít ellátni és kielégíteni az igényeiket nappal(este azért apa igyekezett , de hát munkásember fáradtember) ... kishíján korházba kerültem kétszer kiszáradással úgyhogy ha te is rosszul bírod a terhességet , biztosítsd a kicsiknek , hogy valaki segítsen ha mást nem elvinni játszóterezni a kicsit vagy valami;)
2020. dec. 12. 21:26
 19/19 anonim ***** válasza:

Nálunk majdnem 4 éves volt már a legnagyobb amikor harmadik született. De ez még talán nem sokkal több, mint amit kérdezel. Épp elkezdte az ovit, járt kb 3 hetet aztán született a kistesója aztán sorba jöttek a covidosok óvodában is, így itthon volt az utóbbi pár hónapban mind a három.

Igazából az ovinál a középső gyermeket sajnáltam nagyon. Érted, egész addigi életét (csak 2,5 év, de gyerekeknél ez más érzet) úgy élte le, hogy a nagy tesó ott van, együtt játszanak. Szegény hirtelen első napokban nem tudott mit kezdeni magával. Érthető, sose volt egyedül,ezt is meg kell tanulni. Az óvónőre gyilkos pillantásokat vetett amiért "elvették" az ő drága tesóját.

Nem tudom bölcsihez mit szólna, de azt nem is tudjuk meg. Magán bölcsi nagyon drága, allamiba nem vesznek fel olyat aki otthon is tudna lenni. Meg minek?

Egyébként pedig nálunk a középsőt érdekli a kicsi is. Mellé fekszik, kezét fogja, néha ölébe rakjuk és nagyon élvezi.

2021. jan. 30. 02:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!