Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt olyan aki nem akart...

Van itt olyan aki nem akart gyereket és mégis lett neki?

Figyelt kérdés
Nő vagyok, inkább több bennem a negatív érzés, mint a pozitív gyerekvállalás kapcsán, sajnos a gyerekeket se szeretem, félek a szüléstől, és képtelen vagyok magamat anyaként elképzelni. Tisztelem azokat akik szeretnek és van gyerekük, egyszerűen én vagyok ilyen. Összejöttem valakivel, randink elején én ezt mondtam is neki. Nagyon egymásba szerettünk és nem akart emiatt elhagyni. 5 éve vagyunk együtt és eljegyzett. Felhoztam neki a témát és kérdezte, hogy egy gyerekhez mit szólnék. Az a baj nem tudom. Csodálatos férfi, csodálatos apa lenne, de én magamban nem bízok. Azért érdekel, hogy van itt valaki aki ezen átesett, megváltozott a gyereke iránt az érzése,hisz biztosan más ha a sajátodról van szó. Nagyon félek tőle, hogy utálni fogom az anyaságot, és nagyon félek, hogy idegesíteni fog a gyerek. Sose tenném ezt egy élettel, ha ennek van kockázata. Ti hogy jártatok?
2023. dec. 26. 19:01
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
49%
Ja bocsi, most olvasom, hogy te szóltál az elején. Akkor meg ne akarja rád erőltetni. Tudta, mit vállal. Nem fair tőle.
2023. dec. 26. 19:59
 12/34 anonim válasza:
20%

"Azt, hogy egy nyaralásra elvigyük, el sem tudom képzelni, hatalmas igényem van az énidőre."

Bunkó.

2023. dec. 26. 20:07
 13/34 anonim ***** válasza:
66%

Én hol akartam, hol nem. Nagyon jó kapcsolatunk van a férjemmel, 12 éve együtt vagyunk, sorsszerűen találkoztunk és még mindig mondhatom, hogy tart az az igazi szerelem mint az elején. Engem rossz érzéssel töltött el, mikor belegondoltam ebbe, hogy más instabil kapcsolatba és nem ilyen mély szeretetbe vállal gyereket, akkor mi miért nem lépjük meg. Tudatosan nem álltunk rá a gyerekgyártásra, hanem úgy voltunk vele, ha jön, majd jön. Valamiért azt hittem (talán a környezetemben látottak miatt), hogy úgysem olyan könnyű teherbe esni, más is évekig próbálkozik így bele sem éltem magam. Na ebből az lett, hogy az első védekezés nélküli aktus során teherbe estem. Az elején nagyon bizonytalan voltam az egésszel kapcsolatban, de rólam tudni kell, hogy iszonyatosan realista vagyok és nem lovaltam bele magamat egészen a 12. heti ultrahangig és Prena tesztig. Úgy voltam vele, hogy lehet elvetélek, vagy ha kiderül, hogy valamilyen fejlődési rendellenessége van, akkor úgyis megyek abortuszra.

A sors fintora, hogy csodálatos komplikációmentes terhességem és szülésélményem volt, mindenféle sérülés és kórházi trauma nélkül (pedig állami keretek között szültem), támogató orvosi és szülésznői közeggel. Ezek mind hozzájárultak ahhoz, hogy nagyon szoros kötődés alakult ki a fiammal és most már el sem tudnám képzelni az életemet gyerek nélkül.

2023. dec. 26. 20:23
 14/34 anonim ***** válasza:
71%
Nem akartam, van, rohadtul bánom!
2023. dec. 26. 20:25
 15/34 anonim ***** válasza:
66%

Annyit még hozzáteszek, hogy engem más gyereke továbbra is kikészít, a túlkompenzálós szuperősanyák meg főleg - sajnos az utóbbiakat amint közösségbe kerül a gyerek ki sem lehet kerülni, így ha bármilyen életemben történt negatív dolgot kéne megemlítenem ami a gyerekvállalással együtt jár, akkor az ezzel járó frusztráló szociális közeg lenne. 😅

13-as voltam

2023. dec. 26. 20:28
 16/34 anonim válasza:
37%
Mi ez a kérdés, hogy mindenki le van pontozva 40-0% Pontadatra??
2023. dec. 26. 20:31
 17/34 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem ha ennyire biztos vagy abban hogy nem akarod akkor ne vállalj. Még annak is instabil hogy milyen anya lesz aki akar gyereket. Én a helyedben nem vállalnám.
2023. dec. 26. 20:35
 18/34 anonim válasza:
12%
0 egészpontadat.
2023. dec. 26. 20:37
 19/34 anonim ***** válasza:
89%

Ha ennyire nem akarod, akkor egyértelmű, hogy nem szabad belevágni. Szerintem aki ezt így a leírtak alapján meg el sem tudja dönteni, annak amúgy se kellene vállalni.

A férjeddel tisztáztad előre. Belement, most meg próbálna győzködni, nagyon nem korrekt. Mondom ezt férfiként. Nyugodtan szembeállíthatod azzal, hogy ilyen pálfordulás nem fér bele egy kapcsolatba. Vagy elfogadja, hogy nincs gyerek, vagy csinál valaki másnak és nem raboljátok egymás idejét tovább

2023. dec. 26. 21:09
 20/34 anonim ***** válasza:
78%
Szépek a százalékok. 🤣 Látom pár ember már idegbejött a karácsonyi hízástól.
2023. dec. 26. 21:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!