Van itt olyan aki nem akart gyereket és mégis lett neki?
"Azt, hogy egy nyaralásra elvigyük, el sem tudom képzelni, hatalmas igényem van az énidőre."
Bunkó.
Én hol akartam, hol nem. Nagyon jó kapcsolatunk van a férjemmel, 12 éve együtt vagyunk, sorsszerűen találkoztunk és még mindig mondhatom, hogy tart az az igazi szerelem mint az elején. Engem rossz érzéssel töltött el, mikor belegondoltam ebbe, hogy más instabil kapcsolatba és nem ilyen mély szeretetbe vállal gyereket, akkor mi miért nem lépjük meg. Tudatosan nem álltunk rá a gyerekgyártásra, hanem úgy voltunk vele, ha jön, majd jön. Valamiért azt hittem (talán a környezetemben látottak miatt), hogy úgysem olyan könnyű teherbe esni, más is évekig próbálkozik így bele sem éltem magam. Na ebből az lett, hogy az első védekezés nélküli aktus során teherbe estem. Az elején nagyon bizonytalan voltam az egésszel kapcsolatban, de rólam tudni kell, hogy iszonyatosan realista vagyok és nem lovaltam bele magamat egészen a 12. heti ultrahangig és Prena tesztig. Úgy voltam vele, hogy lehet elvetélek, vagy ha kiderül, hogy valamilyen fejlődési rendellenessége van, akkor úgyis megyek abortuszra.
A sors fintora, hogy csodálatos komplikációmentes terhességem és szülésélményem volt, mindenféle sérülés és kórházi trauma nélkül (pedig állami keretek között szültem), támogató orvosi és szülésznői közeggel. Ezek mind hozzájárultak ahhoz, hogy nagyon szoros kötődés alakult ki a fiammal és most már el sem tudnám képzelni az életemet gyerek nélkül.
Annyit még hozzáteszek, hogy engem más gyereke továbbra is kikészít, a túlkompenzálós szuperősanyák meg főleg - sajnos az utóbbiakat amint közösségbe kerül a gyerek ki sem lehet kerülni, így ha bármilyen életemben történt negatív dolgot kéne megemlítenem ami a gyerekvállalással együtt jár, akkor az ezzel járó frusztráló szociális közeg lenne. 😅
13-as voltam
Ha ennyire nem akarod, akkor egyértelmű, hogy nem szabad belevágni. Szerintem aki ezt így a leírtak alapján meg el sem tudja dönteni, annak amúgy se kellene vállalni.
A férjeddel tisztáztad előre. Belement, most meg próbálna győzködni, nagyon nem korrekt. Mondom ezt férfiként. Nyugodtan szembeállíthatod azzal, hogy ilyen pálfordulás nem fér bele egy kapcsolatba. Vagy elfogadja, hogy nincs gyerek, vagy csinál valaki másnak és nem raboljátok egymás idejét tovább
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!