Gyerekvállalás kategóriában számodra melyek azok a kifejezések amik idegesítenek vagy furának tartod?
30-as
Igen, meg azt bírom a legjobban, hogy itt Gyakorin ha egy anyuka kikészült, és segítségre, tanácsokra lenne szüksége, illetve változtatni szeretne az adott helyzeten, (persze vannak olyan önsajnáltató anyák, akik csak mártírkodnak de segítséget nem akarnak kérni) erre jönnek a többi frusztrált anyák, hogy hát babám, ennél csak sokkal rosszabb lesz, meg ez csak a bemelegítés, kösd föl a gatyádat, stb.
Szóval nem hogy inkább támogatnák a kérdezőt, neeem.
Inkább ijesztgetik, meg ha nekik szar, akkor nehogy már másnak jó legyen..
A többes szám borít ki, meg jópár itt felsorolt kifejezés.
Amitől viszont égnek áll a hajam, az a "nemváró" buli. USA majmolása, de még egy épkézláb magyar kifejezést sem sikerült rá találni.
Az én fiam már felsős, és sajnos nagyon rosszul megy neki a tanulás, sok diagnózisa van sajnos. Magyarul: nálunk már az öröm, ha görbül a jegy. Amikor ezt elmondom, szinte kivétel nélkül jön az "együttérzés" akár itt, akár személyesen, hogy "jaj, ne is mondd, az én gyerekemnek is becsúszott a múltkor egy négyes, büntetést is kapott!" Fel tudnék robbanni!!!
Jajj igen, amikor tanácsot kér a kérdező és tanácsok helyett inkább olyan válaszokat kap, hogy minek szült, ilyen babát dobott gép, férj egy nulla, szokjon hozzá, törődjön bele stb.. aztán érkezik egy szem segítő szándékú tanács és 0-ra lesz pontozva.
A másik, amikor a szövegkörnyezetből kiragadnak egy részletet és azt "elemzik" ahelyett, hogy a kérdésre válaszolnának.
Az egyik új kedvencem pedig a "beütöttem picit a pocimat, lesz baja a babámnak? #poci #pociütés" Ha gyerekről lenne szó akkor oké, én is ezt mondom, de nem egy felnőtt hasára, hogy poci🙈🙈
+Ártónő a védőnő helyett
-"Anya szerelme" igen, jó esetben a férje vagy a párja, de nem a gyereke. Az egyik kollégám mondta, hogy "jajj, fiad lesz, azt tudjad, hogy minden anya szerelmes lesz a fiába"... Imádom a kicsit már most, de ne már...
-Pocaklakó
-Többesszám. Apósom hetek óta úgy köszön nekem, hogy SZIASZTOOOK, mondtam neki, hogy nem vagyok hatökör...
-Feladtam az albérletem kezdetű Facebook kiírások
-Remélem a képemet látva mosolygós lesz a napod! végű hatmilliomadik babyboxos kórházi fotó
34-es, ja, meg a mártírkodó szülők, meg akik mindent IS a gyerekre fognak:
-3 éve nem aludtam, mert a gyerek..
-nem tudok normálisan enni se, mert a gyerek..
-már megint elkéstem a munkából, mert a gyerek..
-wcre se tudok menni, mert a gyerek..
-3 éve nem voltam sehol kikapcsolódni, mert a gyerek..
Szóval komolyan mondom, annyi rengeteg olyan szülő van, akik semmivel nem voltak tisztában gyerekvállalás előtt.
Én a héten csesztem fel magam végtelenül egy ismerősömön, pedig már azt hittem, erről 2023-ra leszokott a világ: kiírta FB-ra, hogy jön a babóca, úgyhogy új otthont keres a 10 éves cicájának..😵💫
A kommentelők becsületére legyen mondva, hogy legalább szétszedték a posztja alatt.
Két nappal az aktus után tüneteket érez!!!
Hiába bizonygatja több válaszadó, hogy képtelenség, köti az ebet a karóhoz...főleg, ha még kap olyan választ is esetleg, amiben valaki megerősíti, mert nála is így volt. 🤷🏻♀️😱😂
1) pocaklakó - mosipelus - hurcikendő triumvirátus.
2) full negatív teszt posztolva négyszer, mert UGYE TI IS LÁTJÁTOK, hogy az ott egy magyon halvány pozi??? (bónuszpont a pozi szóért).
3) másfél napja terhes, de már magzatmozgást érez, neki ne magyarázd, ő jobban tudja.
4) a paramamik félkegyelmű kiadása, aki itt spammeli a népet, miszerint véletlenül megevett egy szem szőlőt / csepp majonézt / nem bio rozsszemet, jaj mi baja lesz a babának 😱
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!